Zomerse springrolls met mango

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een tijdje geleden maakte ik springrolls met onder meer kip en garnalen. Deze springrolls (of loempia's) worden gemaakt van rijstvellen en worden rauw gegeten. Lekker, makkelijk én gezond! Vandaag ga ik voor een lekker zomerse variant met mango, bosui en romaine sla én een lekkere pindasaus om de springrolls in te dippen. Deze variant is ook geschikt voor de vegans onder ons! Wat ik ideaal vind bij springrolls is dat je de vulling gewoon op tafel kunt zetten en iedereen naar keuze zijn of haar rijstvel kan vullen! Voor een extra lekkere bite kun je aan deze zomerse loempia's gebakken uitjes toevoegen, maar ook zonder zijn ze hartstikke lekker.

Zomerse springrolls met mango

Zomerse springrolls met mango

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 10 rijstvellen
  • 1 mango (in dunne plakjes gesneden)
  • 1 avocado (in dunne plakjes gesneden)
  • 1 bosui (in dunne reepjes gesneden)
  • 1 krop baby romaine sla (in dunne reepjes gesneden)
  • 1 limoen
  • 10 takjes munt
  • voor de saus:
  • 3 el pindakaas
  • 2 el sesamolie
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • sap van 1/2 limoen
  • 1/2 rode peper (fijngesneden)
  • optioneel: 2 el gebakken uitjes

Benodigdheden

Instructies

  1. Maak de dipsaus door de pindakaas, sap van een halve limoen, sesamolie, suiker en peper te mengen.
  2. Maak een rijstvel nat onder de kraan. Doe dit snel en houd het vooral niet te lang onder de kraan, dan wordt 'ie minder lekker.
  3. Leg op eenderde van het vel je vulling: munt, sla, mango, bosui, limoensap en eventueel gebakken uitjes.
  4. Rol de springroll één slag op en sla vervolgens de zijkanten naar binnen. Rol vervolgens door.
  5. Herhaal met de overige rijstvellen totdat je 10 stuks hebt.
  6. Serveer de springrolls met de dipsaus.
Op zoek naar een lekker dessert bij dit gerecht? Wat dacht je van pandan pannenkoekjes, zwarte rijstpudding of misschien toch een frisse frambozentaart?

2 reacties op “Zomerse springrolls met mango

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *