Quick & easy: gele paprikasoep

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Op onze vega-dag aten we deze week sperziebonensalade en gele paprikasoep. Ik weet niet of het tussen m'n oren zit, maar wat voelde ik me daarna energiek :-)! Voor deze gele paprikasoep werd ik geïnspireerd door het recept van de Belgsiche Julie oftewel Hapjesprinces.

Quick & easy: gele paprikasoep

Quick & easy: gele paprikasoep


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 gele paprika's
  • 2 uien (medium)
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml water
  • 1 el kerriekruiden
  • 1/2 tl witte peper
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl laospoeder
  • 1/8 tl chilipoeder
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

blender/staafmixer

Instructies

  1. Haal de bovenkant van de paprika's en haal de zaadlijsten eruit. Snijd in gove stukken.
  2. Pel de uien en snijd in grove stukken. Pel ook het teentje knoflook en snijd in 4 stukken.
  3. Giet een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat enkele minuten fruiten en voeg nu alle overige ingrediënten toe. Laat het geheel 10 minuten koken en pureer dan met een staafmixer of blender.
Wist je dat gele paprika's eerst groen zijn? Naarmate ze rijpen worden ze geel.

2 reacties op “Quick & easy: gele paprikasoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *