8 items die altijd in mijn voorraadkast staan

My Food Blog
8 items die altijd in mijn voorraadkast staan
foodiesfeed.com_ingredients-in-a-vintage-kitchen_small

Er zijn van die ingrediënten die je bij mij altijd in de voorraadkast zult vinden. Van die basics die de basis vormen voor veel van mijn gerechten. Het leek mij leuk om die ingrediënten eens met jullie te delen. Natuurlijk ben ik ook erg benieuwd naar jullie voorraadkasten. Wat staat er altijd in die van jou?

Kikkererwten

Van dit lijstje zijn de kikkererwten denk ik echt mijn favoriet. Ik gebruik ze voor salades, door de couscous, om hummus mee te maken, als basis voor een hele maaltijd, voor een simpele curry en ga zo maar door. Kikkererwten zijn ook nog eens gezond en bevatten veel vezels en eiwitten.

Havermout

Nog zo’n klassieker die ik in elke vorm gebruik. De simpelste is havermout: als ik wat meer tijd heb warme havermout, met wat minder tijd zet ik ‘s avonds de overnight oats in de koelkast. Maar, daar blijft het niet bij: ik gebruik het ook vaak om te bakken. Bijvoorbeeld in zijn geheel, in havermoutkoekjes of mueslirepen, maar ook gemalen, als havermeel dus. Ik gebruik dit bijvoorbeeld vaak als basis in plaats van tarwebloem voor American pancakes. Oja, en laten we vooral ook de baked apple pie oats niet vergeten :)!

Chocolade

Gewoon, omdat ik een chocolade addict ben. Met snoepjes en dergelijke doe je me echt géén plezier. Met chocolade aan de andere kant….. Yum! Het liefste zo puur mogelijk. Eén van mijn favorieten is die van Lindt. Standaard liggen er minstens 3 repen in de kast. Vaak één gewone, ééntje met nootjes en een andere bijzondere smaak, zoals kokos of sinaasappel.

Noten

Om zo te eten, maar ook zeker om te gebruiken in van alles en nog wat! Bijvoorbeeld in onze granola, in salades, om een pesto’tje van te maken en ga zo maar door. Meestal gaan we voor ongebrande cashewnoten, pecans en amandelen. Meestal halen we ze in Utrecht op de markt, want daar zijn ze heel erg lekker, vers en biologisch, voor een hele goede prijs!

Maïzena

Als je sauzen wilt indikken, is maïzena je grootste vriend! Ik gebruik het dan ook regelmatig als ik een wat dunne saus heb die wel wat dikker mag.

Knoflook

Een makkelijke smaakmaker! Het liefste pers ik de knoflook met een knoflookpers, zodat ik geen grote chunks knoflook in mijn eten tegenkom ;).

Gedroogde kruiden

Vorig jaar kochten we bij Ikea vier kruidenmandjes en monteerden die op de muur. Ideaal! In mijn kruidenrekjes heb ik van alles staan, maar ik maak het meeste gebruik van: peper, zout, speculaaskruiden, kaneel, nootmuskaat, korianderzaad en komijnzaad. Overigens ben ik ook fan van verse kruiden. Zo staat er altijd een basilicumplant in de vensterbank.

Olijfolie

Op lage temperaturen bak ik altijd in olijfolie. Als we een salade eten giet ik er meestal wat extra vergine olijfolie overheen in plaats van een dressing. Ook vind ik het lekker om goed brood in mooie extra vergine olijfolie te dippen. Een simpele, gezonde en lekkere smaakmaker!

 

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “8 items die altijd in mijn voorraadkast staan

  • Suzanne

    Leuk! Ik dacht dat alle foodies wel ongeveer hetzelfde zouden kiezen maar mijn 8 ‘essentials’ zijn toch weer net anders. Niet allemaal, hoor…
    * citroenen
    * chili (verse rode en div. gedroogde varianten)
    * olijfolie
    * zeezoutvlokken
    * knoflook
    * bakpoeder/droge gist
    * meel (allerlei soorten maar zeker ook boekweit- en ‘sterk’ meel voor brood)
    * koriander- en komijnzaad

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *