recept

Gesponsord - Al heel lang stonden ze op mijn lijstje: crumpets. Overgens niet te verwarren met Engelse muffins. Waar een Engelse muffin een soort broodje is, is de crumpet een dikke pannenkoek vol luchtbubbels. Je maakt de crumpets met gist én baksoda. Engelse crumpets zijn even wat werk om te m...

recept

Super excited om weer een nieuwe kookvideo voor jullie te hebben! Samen met Rosan ging ik aan de slag om 2 kookvideo's op te nemen. Vandaag de eerste van die 2: een echt herfstgerecht, namelijk gevulde pompoen. Een heerlijke geroosterde pompoen, gevuld met geitenkaas, honing, tijm, pijnboompitten en...

recept

Ik gebruikte recepten van Smitten Kitchen en David Leibovitz (die beiden hun recept baseerden op een uit 'Jerusalem' door Sami Tamimi en Yotam Ottolenghi) en maakte daar mijn eigen versie van. Beiden versies hadden in de vulling erg veel suiker. In plaats daarvan gebruikte ik een eetlepel honing. Da...

recept

In samenwerking met I-KOOK - Dit is alweer het laatste recept voor I-KOOK wat ik schrijf. Eerder liet ik jullie de technieken stomen, koken en garen in de magnetron zien. In de laatste blogpost gaan we bakken. Pannenkoeken bakken! Niet zomaar pannenkoeken natuurlijk, maar fluffy pompoen pannenkoeken...

recept

In samenwerking met I-KOOK - Al eerder liet ik zien dat je met stoom heerlijke vegetarische dim sum kunt maken en dat je door middel van koken heel snel een lekkere pudding maakt. Vandaag laat ik je een recept zien wat je in de magnetron maakt. Ja, echt. 2 minuten in de magnetron en het is klaar. ...

recept

Deze repen zijn een fijn begin van de dag en zijn perfect voor als je haast hebt. Zelf heb ik ze meteen ingevroren per stuk zodat ik ze elke dag vers mee kan nemen. Ook als tussendoortje doen deze repen met blauwe bessen het goed. Het recept is, als je glutenvrije havermout gebruikt, volledig gluten...

recept

I'm back! Misschien had je het al door, maar de afgelopen maand ben ik niet actief geweest. Of nouja, ik had vooruit gewerkt, dus op de site was het gelukkig geen gehele maand stil. Achter de schermen echter heb ik de afgelopen maand niks blog gerelateerds gedaan, behalve af en toe een Instagram pos...

recept

's Ochtends begin ik mijn dag graag met yoghurt vers fruit en het liefste nog een andere topping. Ik heb al een paar typen granola met jullie gedeeld, maar per toeval ontdekte ik dat geroosterde havermoutvlokken ook erg lekker zijn. De kaneel zorgt voor zoetheid in combinatie met honing. De pompoenp...

recept

Ik zag het idee voor een gevuld Turks brood bij Chicks Love Food en dat leek me een heerlijke zondagavond maaltijd. Lekker en snel klaar! De binnenkant van het brood gebruik je voor dit recept niet, maar gooi het niet weg! Je kunt het prima als broodkruim gebruiken of maak er croutons van voor in de...

recept

Waar mijn ontbijt doordeweeks vaak vluchtig is. Denk een bakje havermout, yoghurt met zelfgemaakte granola of ontbijtmuffins die ik mee kan nemen. In het weekend vind ik het echter leuk om iets uitgebreider te ontbijten. Nu we door de verbouwing en de vloer tijdelijk afscheid hebben moeten nemen van...