
recept
Visschotel uit de oven
Minstens één keer in de week eten we vis. Wat ik zelf een erg lekkere combinatie vind is vis en witte wijn. Vandaar dan ook dat ik deze visschotel uit de oven maakte. Makkelijk en lekker!
Lees meerEen kust aan hoofdgerechten. Snelle, makkelijke recepten voor doordeweeks én juist wat gecompliceerdere recepten voor meer speciale gelegenheden.
recept
Minstens één keer in de week eten we vis. Wat ik zelf een erg lekkere combinatie vind is vis en witte wijn. Vandaar dan ook dat ik deze visschotel uit de oven maakte. Makkelijk en lekker!
Lees meerrecept
Gon bao kai is een typisch Chinees gerecht met kip. Het is een kipgerecht met een zoete en tegelijkertijd zure saus met szechuan pepers. Die pepers hebben een bijzondere smaak. Het zorgt namelijk voor een aangename tinteling op je tong. Probeer het maar! Het is supermakkelijk om deze Chinese kip op...
Lees meerrecept
Op onze vega-dag aten we deze week sperziebonensalade en gele paprikasoep. Ik weet niet of het tussen m'n oren zit, maar wat voelde ik me daarna energiek :-)! Voor deze gele paprikasoep werd ik geïnspireerd door het recept van de Belgsiche Julie oftewel Hapjesprinces....
Lees meerrecept
Laatst at ik, middenin de quinoa schaarste, bij vriendinnetje Hedwig deze Oosterse quinoa salade met koriander, limoen en garnalen. Ik was erg onder de indruk: simpel, maar erg lekker. Dus besloot ik de salade thuis ook te maken. Inmiddels is de quinoa, in ieder geval hier in Utrecht, weer volop ver...
Lees meerrecept
Deze kip gehaktballen zijn net anders dan de klassieke gehaktballen. Dit komt omdat ze gemaakt worden met kipgehakt in plaats van rund- of varkensgehakt en havermout in plaats van broodkruimels. Dit betekent dat ze iets gezonder zijn dan gewone gehaktballen én dat ze glutenvrij zijn (mits je gluten...
Lees meerrecept
Op zoek naar een lekker en simpele pasta? Deze pasta is anders dan anders, maar staat snel op tafel! Hartstikke handig dus voor die drukke doordeweekse avonden.
Lees meerrecept
Ik vertelde al eerder van onze vakantie vorig jaar op Bali en de kookcursus die we daar volgden. Superblij was ik dat we ook een rendang recept leerden maken, want een goede rendang is zó lekker. Nouja, ik had alleen de ingrediënten opgeschreven en gokte dus maar de hoeveelheden, maar blijkbaar go...
Lees meerrecept
Met de Olympische Spelen in Sotsji, Rusland moest ik meteen denken aan 'blini' (ook wel 'blin' of 'blintz' in enkelvoud) en de Litouwse versie hiervan: 'blinai'. 'Blini' kan worden vertaald als: pannekoeken. Met blini bedoelt men meestal de pannekoeken die ergens tussen poffertjes en American pancak...
Lees meerrecept
Zin in een fijn gekruide Thaise kippensoep? Probeer dit recept eens! De koriander, limoen, kokos en citroengras geven het de authentieke Thaise smaak. Voor wat extra pit voeg je een rode peper toe die je in ringen hebt gesneden.
Lees meerrecept
Ik zag op mijn Twitter timeline ineens vaak pompoenlasagne voorbijkomen. Soms met stukken gegrilde pompoen, soms gepureerd, somds met geitenkaas of met amandeltjes. Ik hou wel van pompoen. Misschien ken je mijn pompoenrisotto, pompoensoep of pumpkin pie al wel? Ik ben dan ook heel blij als er bij on...
Lees meerrecept
HET recept voor Kip Siam, Thaise kip! Smakelijke kip, lekkere groenten en nootjes (daarom noemen sommige mensen dit 'kip cashew'). Al heel lang stond zelf Kip Siam maken op de planning. Dit gerecht is in Nederland misschien vooral bekend als Knorr Wereldgerecht. Het uit zo'n pakje maken, hoeft helem...
Lees meerrecept
Nadat ik een paar maanden geleden voor een recept één ingelegde citroen nodig had, zat ik nu met een hele emmer ingelegde citroenen. Persoonlijk houd ik wel van de smaak van ingelegde citroenen en überhaupt van een beetje zuur, maarja het is niet bepaald een alledaags ingrediënt wat je makkelijk...
Lees meerrecept
Ik vind het heerlijk om af en toe op zoek te gaan naar (food)blogs die ik nog niet ken. Zo stuitte ik laatst op de prachtige Forest Feast van de New Yorkse Erin. Wat een waanzinnig mooie blog heeft Erin! De kers op de taart zijn toch wel de vrolijke en stylish illustraties. Ik kan er in ieder geval ...
Lees meerrecept
Afgelopen week maakte ik voor mezelf deze yummy salade. Ik had ineens zo'n zin in warme geitenkaas, ik zou en moest een warme geitenkaas salade maken. Peer en geitenkaas is natuurlijk een klassieke combinatie, maar geitenkaas en framboos is ook té lekker. Dan vooral in combinatie met een lichtzoete...
Lees meerrecept
Kip tandoori origineel recept Kun je geloven dat dit mijn allereerste kip tandoori van 'scratch' was? En dat voor iemand met Indiase 'roots'. Eigenlijk was ik verbaasd hoe makkelijk het is! Je kunt supermakkelijk zonder pakjes en zakjes zelf dit Indiase gerecht maken. Ik postte deze kip tandoori in...
Lees meerrecept
Quesedilla's zijn een soort Mexicaanse wraptosti's. Letterlijk vertaald is een quesedilla een 'kaasdingetje.' Het makkelijkste maak je ze in een tosti-apparaat of grill, maar in een koekepan of grillpan kan ook prima! Deze quesedilla's zijn gevuld met gruyère, kip, spinazie en guacamole....
Lees meerrecept
Deze gezonde salade is een energiebom en bevat onder meer spinazie, mango, mandarijnen en tofu. De inspiratie voor dit recept haalde ik uit Women's Health, mijn nieuwe favoriete tijdschrift :-). Dat rode kool een bron van onder meer vitamince C is kon je al eerder lezen. De superfood van vandaag is ...
Lees meerrecept
Een aantal jaar geleden was ik op Sicilië en een van de typische gerechten van daar waren de involtini. Soms waren dit vleesrolletjes, soms groente- of visrolletjes. Er was 1 restaurant in de buurt waar de involtini zo lekker waren, dat we er meerdere keren gingen eten. Geregeld kwamen er mannen bi...
Lees meerrecept
Een aantal jaren geleden zag ik een vergelijkbaar recept op tv. Sinds die tijd hebben we deze runderburgers met een Aziatische twist al vaak gegeten. Het zijn smaakvolle burgers, makkelijk te maken en anders dan anders. Met slechts 4 ingrediënten maak je ze. Lekker met noodles, fijngesneden groente...
Lees meerrecept
Een aantal weken geleden vroeg ik jullie wat je wil zien op myfoodblog. Een van de vragen was "wat zijn lekkere, maar makkelijke nieuwjaarshapjes?" Van Janice kreeg ik de vraag hoe je een lekkere curry maakt. In deze blogpost een recept voor makkelijke curry, Thaise stijl. Deze curry is lekker pitti...
Lees meerrecept
Als ik denk aan zuurkool dan denk ik aan mijn opa. Die maakte, als ik vroeger kwam eten, vaak zuurkool. Daarna heb ik het zelden meer gegeten. De keren dat ik het dan probeerde was het toch iets minder lekker dan in mijn herinnering. Nu probeerde ik het weer een keer, in de vorm van een vegetarische...
Lees meerrecept
Bulghur is een graanproduct dat eerst wordt gestoomd en vervolgens gebroken. Meestal wordt bulghur van tarwe gemaakt, maar ik gebruikte voor dit recept speltbulghur. Vooral in Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse landen wordt bulghur gegeten, maar ook veel in bijvoorbeeld Turkije. Qua smaak lijkt b...
Lees meerrecept
Als je weleens naar Jamie Oliver kijkt, weet je dat 'Fish and chips' typisch Brits voedsel is voor in de 'pub', oftewel de kroeg. Je neemt witvis, voorziet dit van een laagje beslag en frituurt het vervolgens. De frites die erbij zitten (de 'chips'), frituur je normaal gesproken ook, maar ik koos ...
Lees meerrecept
We hadden dus die grote warmgerookte zalm waarvan ik porties in de vriezer had gedaan. De zalm kwam gelukkig nog steeds hartstikke lekker uit de vriezer. Op de site van BBC Good Food kwam ik dit recept tegen. Ik paste het iets aan en zo hadden we een lekkere groene salade die lonkt naar de lente. He...
Lees meerrecept
Deze Mexicaanse fajita's (spreek uit als [fahgitaa] of, als je een Amerikaan bent [fahità]) zijn opgerolde of opgevouwen wraps met een vulling. Soms is dit een gehaktvulling, soms een kipvulling. Vrijwel altijd zit er guacamole bij en is het pittig gekruid. Ik bedacht deze combinatie van een fajita...
Lees meerrecept
Veel mensen kopen pastasaus kant-en-klaar, omdat het zo lekker makkelijk is. Maar, wat ze zich niet realiseren, is dat zelf een lekkere pastasaus maken helemaal niet moeilijk is! Sterker nog, zelf pastasaus maken, zoals voor een klassieke spaghetti bolognese is echt makkelijk. De basis zijn gedroog...
Lees meerrecept
Souvlaki maken lijkt misschien heel moeilijk, maar dat is het helemaal niet! Met de juiste marinade én het geduld om het 1 uur in de koelkast te laten intrekken zet jij ook een heerlijke Griekse kip souvlaki op tafel. Souvlaki is Grieks voor 'spies' en kun je maken van lams- varkens- of kippenvlees...
Lees meerrecept
Deze lekkere zoetzure kip maak je met slechts een paar ingrediënten. Ideaal voor een doordeweekse avond waarop je niet zo veel tijd hebt, maar wel iets lekkers op tafel wil zetten. Serveer deze zoetzure kip met witte rijst of noodles.
Lees meerrecept
Afgelopen week vroeg ik jullie op het blog en op Facebook of jullie nog verzoeken hadden. Kortom, wat zou jij willen zien op myfoodblog? Van Merlijn en Dimitra kreeg ik de vraag of ik tips had voor makkelijke, lekkere en snelle hapjes tijdens Oud en Nieuw. Hieronder enkele tips. Ook de andere reacti...
Lees meerrecept
Vriendlief kwam van zijn werk met als kerstcadeautje een fles bubbels en een warmgerookte zalmzijde à ruim 1 kilo. Dat was natuurlijk wel een feest! Een deel van deze zalm gebruikte ik voor deze simpele pasta. Simpel, maar overheerlijk! Binnen een kwartier heb je deze smakelijke tagliatelle met zal...
Lees meerrecept
Met kerstavond besloot ik tapas en mezze (Midden-Oosterse 'tapas') te maken. In deze post een korte sfeerimpressie met bijbehorende recepten. Yoghurt dip Meng 500 g Griekse yoghurt, 1 el verse fijngesneden koriander, 1 el verse fijngesneden munt en 1 teentje geperste knoflook. Garneer met een takj...
Lees meerrecept
Op een regenachtige zondagmiddag in december was ik uitgenodigd voor een kookworkshop in het nieuwe Bossche restaurant Noble. Edwin Kats, die eerder 3 Michelinsterren verzamelde (2 zelf in La Rive en 1 onder Cas Spijkers in De Swaen) opende in 2013 het restaurant in vormalig sterrenrestaurant Chalet...
Lees meerrecept
Eend met sinaasappel is in de Franse keuken een klassieke smaakcombinatie ('canard à l'orange'). Ik besloot deze klassieke smaakcombinatie te nemen en hem in een nieuw jasje te gieten, namelijk als salade. Met slechts enkele ingrediënten maak je deze winterse en luxe ogende gerookte eendenborsts...
Lees meerrecept
Uit het boek van Claudia Roden maakte ik eerder de zoete aardappelsalade. Voor een etentje met een Midden-Oosters thema was ik wederom geïnspureerd door het boek Duizend-en-een-smaken en maakt ik kofte kebab met tomatensaus en yoghurt, oftwel 'Yoghurtlu köfte kebabi', geïnspireerd door Claudia Ro...
Lees meerrecept
Het hoofdgerecht deze kerst is lamsrack met een heerlijk krokant pistache- en kruidenkorstje. De combinatie van het zachte vlees met het krokante, kruidige laagje en het pittig/zure van de mosterd complementeren elkaar prachtig. De inspiratie hiervoor komt van dit recept van Anthony Worall Thompson....
Lees meerrecept
Ik vroeg jullie op Facebook wat jullie graag terug wilden zien op myfoodblog. Een van de antwoorden was 'een lekkere pasta'. En dus ging ik daarmee aan de slag! Het werd een 'pasta al forno' oftwel, pasta uit de oven. Makkelijk en lekker voedzaam!...
Lees meerWe houden van onze fans! We bieden je een gratis account aan. Daarmee kun je voedingswaarden bij recepten bekijken, recepten toevoegen in verzamelingen en delen met anderen. Ook is de hele website voor jou advertentievrij.