recept

Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst! Dit is echt een superlekker en makkelijk gerecht. Juist de verschillende kruiden geven het de smaak en het fijne is dat je kruiden echt superlang goed kunt houden. De kruiden die hier in gaan zijn kruiden die in veel Mexicaanse, maar bijvoorbeeld ...

recept

Soms zijn 'recepten' zo makkelijk dat ik ze daarom bijna vergeet te delen. Neem nou de eiersalade van laatst. Een klassieker die ik regelmatig maak, maar nu dus pas heb gedeeld. Hetzelfde geldt voor deze tosti. Nu had ik jarenlang thuis geen tostiapparaat meer doordat de oude was doorgebrand. Tosti...

recept

Er zijn van die desserts die je doen denken aan vroeger, grootmoeders tijd. Advocaat bijvoorbeeld, lange vingertjespudding misschien of griesmeelpudding. Een ander dessert wat zo'n nostalgisch gevoel heeft, is voor mij de bitterkoekjespudding. Wie heeft dat nou vroeger niet gegeten :-)? Voor mij ...

recept

Wat doe je als je veel, heel veel uien hebt? We dachten meteen aan 1 ding: uiensoep! En dan specifiek aan de Franse uiensoep die je vast wel kent. Een lichtzoete smaak van gekarameliseerde uien, zachte uien en bovenop een gegratineerd stukje stokbrood. Zoals het hoort! Deze uiensoep is verrasse...

recept

Het is een beetje 'hate it or love it' met aubergines heb ik altijd het idee. Zelf houd ik ontzettend van aubergines, maar ik weet dat er ook zat mensen zijn die het helemaal niks vinden. Zit jij nog in 'team #hateit ;-)? Check dan even hier de redenen om toch aubergines te gaan eten. Deze scho...

recept

Ik wilde een lekkere taart maken om met jullie te delen in de Sinterklaas periode. Er staat inmiddels al zo veel op het blog, dat het soms lastig is, dan nog iets heel nieuws te bedenken. Deze 13 Sinterklaas recepten bijvoorbeeld. Iets heel nieuws dus. Opeens had ik het: een decadente Sinterklaastaa...

recept

Ik heb het even opgezocht, maar het is maar liefst 3 jaar geleden dat ik voor het laatst meedeed aan een Foodblogswap. Ik zal dus even kort uitleggen wat het concept is: elke maand kun je je opgeven om iets te maken van een andere foodblog. Iemand anders kookt vervolgens weer iets van jouw blog. Je ...

recept

Zijn ze niet schattig, deze 'bootjes'? In de basis is het een gepofte aardappel die je uitholt, vult en daarna weer even in de oven zet zodat de vulling lekker knapperig wordt en de kaas heerlijk smelt. Ik gebruikte zoete aardappels, maar in principe kun je ook reguliere aardappels gebruiken. Let er...

recept

Voor wie fan is van Baba Ghanoush weet dat, om deze vers te maken, je de aubergines vooraf grilt in de oven, om ze vervolgens te pureren. Maar je kunt de aubergines ook grillen en als gerecht bereiden, leuk als voor- of bijgerecht want het is super easy. Door het toevoegen van tahin, citroen en knof...

recept

Het was weer even geleden dat ik een eiersalade had gemaakt, maar vroegâh deed ik dat best vaak. Je kunt je eiersalade natuurlijk kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar het is veel lekkerder én gezonder om het zelf te maken. De eiersalade die je zelf maakt, heb je alle controle over. Je kunt h...

recept

Door mijn Indiase roots zou je misschien verwachten dat er vaak Indiaas eten op tafel staat. Dat valt eigenlijk wel mee (of tegen, net hoe je het wilt zien ;-)). Soms vind ik Indiaas eten wat zwaar. Maar af en toe, heb ik ineens zin in zo'n heerlijke Indiase maaltijd zoals deze tofu curry korma, die...

recept

Is het al bijna Sinterklaas? Met de geur van verse, warme kruidnoten is het in ieder geval een stap dichterbij ;-). Kruidnoten zijn natuurlijk lekker, maar uiteraard zijn ze het allerlekkerste als je ze zelf maakt. Voor als je je afvraagt wat ook alweer het verschil is tussen kruidnoten en pepernote...

recept

Lekker eten kan zo makkelijk zijn. Neem nou dit recept met gnocchi en paddenstoelen. 10 minuten. I kid you not! De gnocchi zijn in een paar minuten gaar en de paddenstoelen bak je in enkele minuten. De perfecte snelle maaltijd dus! Eet je weleens gnocchi? Deze zachte aardappelkussentjes zijn supe...

recept

Gesponsord - Al heel lang stonden ze op mijn lijstje: crumpets. Overgens niet te verwarren met Engelse muffins. Waar een Engelse muffin een soort broodje is, is de crumpet een dikke pannenkoek vol luchtbubbels. Je maakt de crumpets met gist én baksoda. Engelse crumpets zijn even wat werk om te m...

recept

Super excited om weer een nieuwe kookvideo voor jullie te hebben! Samen met Rosan ging ik aan de slag om 2 kookvideo's op te nemen. Vandaag de eerste van die 2: een echt herfstgerecht, namelijk gevulde pompoen. Een heerlijke geroosterde pompoen, gevuld met geitenkaas, honing, tijm, pijnboompitten en...

recept

Een chutney is een zoete, kruidige compote die je bij je maaltijd kunt eten. Vaak past het goed bij Aziatisch eten, bijvoorbeeld bij gerechten uit de Indiase keuken. Ik maakte al eens eerder een lekkere mango chutney. Nu is het oktober en natuurlijk volop pompoen seizoen. Zoals je misschien al ha...

recept

Hebben jullie mijn persoonlijke update gelezen? In deze update vertelde ik dat ik ontslag heb genomen en nu fulltime ondernemer ben! Gelukkig stonden mijn collega's en ik even stil bij mijn laatste werkdag met een gezellige afscheidsborrel én cadeaus. Een van de cadeautjes was een persoonlijk recep...

recept

De appel crumble is helemaal hot! Wij gingen ook aan de slag met deze hippe klassieker die terug is van nooit weggeweest. Extra lekker wordt de crumble met een bol ijs, of zoals wij deden, met verse warme vanille custard. Is de custard zelf maken je teveel werk? Dan kun je er ook voor kiezen om de c...

recept

Hebben jullie mijn heerlijke venkel verzameling van laatst gezien? Ik vroeg collega-bloggers hun lekkerste venkel recepten te delen en dat leverde een fijne lijst op met 26 pareltjes van venkel recepten. Zo leuk om te zien dat mensen allemaal weer iets anders doen met venkel. Een aantal van de recep...

recept

Ik had voor vandaag een hele lange blogpost, maar dat werd zo onoverzichtelijk dat ik ze uit elkaar heb gehaald. Morgen krijgen jullie dus een persoonlijke update. Vandaag staat er een lekker recept voor jullie klaar. Weer helemaal in het #MeatlessMonday thema.  Ik ging voor een lekker vegetarisch ...

recept

Ik gebruikte recepten van Smitten Kitchen en David Leibovitz (die beiden hun recept baseerden op een uit 'Jerusalem' door Sami Tamimi en Yotam Ottolenghi) en maakte daar mijn eigen versie van. Beiden versies hadden in de vulling erg veel suiker. In plaats daarvan gebruikte ik een eetlepel honing. Da...

recept

Al een paar keer eerder maakte ik ramen noodles, maar het kwam er elke keer niet van om het uit te werken óf ik was niet tevreden over de foto. Ramen soep is een Japanse noodle soep op basis van o.a. miso en soja. In de soep drijven altijd tarwenoodles. Verder is het helemaal in te vullen naar keuz...

recept

Ik heb ze borrelbroden genoemd omdat ik even geen betere benaming kon bedenken. Platte broden, dat zijn het wel, maar ze zijn toch ook weer wat anders dan de reguliere platte broden. Wat dikker en luchtiger. Het is een variant op de 'witte pizza' uit het boek Vegalicious en het brood kun je gewoon z...

recept

Quiches oftewel hartige taarten zijn vaak zo makkelijk om te maken én een echte 'crowd pleaser'. Wat ook fijn is, is dat je de quiche zowel warm als koud kunt eten. Dus heb je restjes? Dan kun je die de volgende dag prima naar werk of school meenemen als lunch. Dit keer maakte ik een najaarsquic...

recept

As we speak is het Oktoberfest. In Beieren wordt dit feest jaarlijks eind september tot en met begin oktober gevierd. Bierpullen vol bier, dirndls en lederhosen. Vaak vergezeld door bratwurst om toch iets van een stevige bodem te hebben. Dit jaar duurt Oktoberfest tot 3 oktokber en ik dacht, hoe leu...

recept

Ik heb veel favoriete groentesoorten en biet behoort zeker in dat rijtje! Komt dat even goed uit, want bieten zijn helemaal in het seizoen. Wat extra leuk is van bieten is dat ze eten een mooie kleur geven. Zo kun je het gebruiken als alternatief voor kleurstof in eten. Deze panna cotta is toch ook ...

recept

Misschien denk je 'pompoensoep, afgezaagd!' Dit recept is verre van afgezaagd. Ook al ben je geen pompoensoep fan, na dit recept ben je dat zeker wel! Het is een lichtzoete, pittige en aromatische soep vol kruiden en specerijen. De soep neemt je direct mee naar Zuid-Oost Azië met smaken als gember,...

recept

Het is weer maandag en dat betekent: een nieuwe werkweek, het weekend wat weer achter ons ligt, maar ook #MeatlessMonday. Al een aantal jaren geleden is deze beweging in het leven geroepen en nog steeds is het populair. Misschien wel populairder dan ooit, nu steeds meer mensen bewust met hun gezondh...

recept

In samenwerking met I-KOOK - Dit is alweer het laatste recept voor I-KOOK wat ik schrijf. Eerder liet ik jullie de technieken stomen, koken en garen in de magnetron zien. In de laatste blogpost gaan we bakken. Pannenkoeken bakken! Niet zomaar pannenkoeken natuurlijk, maar fluffy pompoen pannenkoeken...

recept

In mijn geheugen is september vaak een heerlijke, nazomerse maand waarin het vaak beter weer is dan in de 'echte' zomermaanden. Nu lijkt het echter niet veel soeps. Aankomend weekend vieren we onze verjaardagen en waar we eerst speelden met de gedachten om de kamado eens aan te steken, gaan we nu vo...

recept

Pindakaas is echt zo'n 'hate it or love it' product en hier in huis gaat de pindakaas altijd razendsnel! Ik wilde eens gezonde pindakaas snoepjes maken en dat werd deze 'fudge'.  Het blijft een traktatie, dus onbeperkt kun je er niet van snoepen, maar er zitten geen geraffineerde suikers in en veel...

recept

Ik had geen idee dat het zo makkelijk was om de authentieke smaak van Chinese tomatensoep na te maken! Ik sloeg aan het experimenteren en dat was meteen raak. De eerste creatie smaakte al precies zoals de Chinese tomatensoep zoals je hem gewend bent, aldus kenner Jerôme ;-). Het zal je opvallen dat...