Bieten panna cotta (bieten dessert)

  • voor 4 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik heb veel favoriete groentesoorten en biet behoort zeker in dat rijtje! Komt dat even goed uit, want bieten zijn helemaal in het seizoen. Wat extra leuk is van bieten is dat ze eten een mooie kleur geven. Zo kun je het gebruiken als alternatief voor kleurstof in eten. Deze panna cotta is toch ook prachtig met zijn helderroze kleur?

Misschien is een panna cotta of überhaupt een dessert niet iets waar je direct aan denkt bij biet. Toch, als je er overna denkt is het zo gek nog niet. Niet alleen de kleur heeft 'ie mee, bietjes zijn van nature ook een zoete groentesoort. Bovendien, eenmaal gekookt kun je er een hele gladde puree van maken wat zorgt voor een prettige structuur voor een dessert.

Bieten panna cotta (bieten dessert)

Bieten panna cotta (bieten dessert)

Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 gekookte bieten
  • 4 el honing (of andere vloeibare zoetstof naar keuze)
  • 1 vanillepeul
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml (halfvolle) melk
  • 1 el agar agar*
  • * of gebruik 2 gelatineblaadjes geweekt in koud water - het gerecht is dan NIET meer vegetarisch

Benodigdheden

  • steelpan
  • 4 weckpotjes of puddingvormpjes
  • staafmixer

Instructies

  1. Pureer de bieten tot een gladde puree. Als er nog stukjes inzitten, kun je de puree het beste zeven voor een gladde structuur in je panna cotta straks.
  2. Zet de pan op laag vuur en giet de melk en slagroom erbij.
  3. Schraap de vanillepeul uit en roer het merg door de melk. Roer daarna de honing, agar agar en bietenpuree er doorheen.
  4. Proef met een klein lepeltje of je de panna cotta zo zoet genoeg vindt. Voeg anders meer honing toe.
  5. Draai het vuur uit en laat enkele minuten afkoelen.
  6. Giet vervolgens in de potjes of vormpjes. Laat op het aanrechten helemaal afkoelen en laat vervolgens minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
  7. Serveer met wat verse, lobbig geklopte slagroom.

3 reacties op “Bieten panna cotta (bieten dessert)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *