Authentieke Chinese wontonsoep

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd35 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Comfort food. Dat is toch wel wat wontonsoep is. Dus toen ik me even niet zo fit voelde, besloten we een wontonsoep te maken. De bouillon houd je redelijk simpel, want de wontons geven het de smaak. Je kunt veel verschillende vullingen kiezen. Zo zijn dumplings gevuld met varkensvlees en/of garnalen populair.

Smaakmakers

Ik ging voor een kip-paddenstoelen vulling met veel lekkere smaakmakers zoals bosui, gember en sojasaus. Ik was meer dan tevreden over de smaak, dus ik was blij dat we leftovers hadden. De volgende dag had ik daarmee een heerlijke lunch!

Stap-voor-stap wontons vouwen

Het maken van de wontons is overigens helemaal niet zo moeilijk. Je moet er net even de handigheid in krijgen. Er zijn verschillende manieren om ze te vouwen. Jerôme vouwde ze als een soort buideltjes en dat laten we hieronder stap-voor-stap zien. Als je er een paar hebt gedaan, gaat het haast vanzelf. Let op dat je niet te veel vulling probeert in je wontonvel te krijgen, dat maakt het namelijk heel lastig ze dicht te vouwen. Wontonvellen koop je kant-en-klaar bij de toko en liggen meestal in het vriesvak.

Ps. vind je dit een leuk recept? Dan vind je de rundvleesbapao's misschien ook wel leuk om eens zelf te maken!

Authentieke Chinese wontonsoep

Authentieke Chinese wontonsoep

  • Voorbereidingstijd35 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • voor de wontons:
  • 30 wontonvellen
  • 300 gram kipgehakt
  • 4 bosuien (fijngesneden)
  • 100 gram paddestoelen (fijngesneden)
  • 1 rode peper (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 cm gember (fijngesneden)
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 tl rijstwijn
  • voor de soep:
  • 1 bos paksoi (onderkant weggesneden en de rest in reepjes gesneden)
  • 100 gram paddenstoelen (in reepjes gesneden)
  • 1 bouillonblokje
  • 2 liter water
  • 1 el sesamolie

Benodigdheden

  1. mengkom
  2. 1 soeppan
  3. brede pan (bijvoorbeeld een grote steelpan of braadpan)
  4. kommetje met water

Instructies

  1. Maak in de soeppan de bouillon door 2 liter water aan de kook te brengen en het bouillonblokje hieraan toe te voegen.
  2. Vul ook de andere pan met water en breng deze aan de kook.
  3. Meng gehakt met lente ui, peper, gember, paddenstoelen, knoflook, sojasaus en rijstwijn. Met een lepel schep je een klein beetje van de vulling in het midden van het wonton vel. Dit schepje is ter grootte van een 5 cent muntje.
  4. Maak de randen van het wontonvol met je vingers nat.
  5. Vouw het wontonvel net als op de foto's hieronder dicht.
  6. wonton stap 1
  7. wonton stap 2
  8. wonton stap 3
  9. wonton stap 4
  10. wonton stap 5
  11. Herhaal met de overige wonton vellen totdat je alle 30 de wontons hebt gemaakt.
  12. Leg de wontons in een pan met ruim kokend water. Kook de wontons in de pan. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben. Waarschijnlijk kun je er zo'n 10 tegelijk koken. Ze zijn klaar als ze komen bovendrijven (dit duurt een minuut of 2-3). De wontons die klaar zijn leg je op een bord. Het beste kun je dit bord insmeren met (sesam)olie zodat ze niet gaan plakken.
  13. Voeg de reepjes paddenstoelen en paksoi toe aan de bouillon en kook de groenten 5 minuten mee.
  14. Verdeel de bouillon over de kommetjes en voeg de wontons toe.

12 reacties op “Authentieke Chinese wontonsoep

  • Daphne

    Ziet er heel goed uit! De wontons zijn eigenlijk het grootste werk, maar daarna is het soepje snel klaar. Binnenkort ga ik het ook proberen.

    Beantwoorden
  • Jopie voortman

    De wongtons waren erg lekker! Het recept geeft 30 wongtons aan een beetje veel voor 4 personen. Ik heb er 36 gemaakt voor12 personen.
    Ik heb de soep gemaakt van zelfgemaakte kippenbouillon. Mijn gasten vonden het erg lekker.

    Beantwoorden
  • M.Vonk

    Ik heb de wontonsoep gemaakt was heerlijk,de wontons die te veel waren heb ik ingevroren,voor de volgende keer ben ik snel klaar.

    Beantwoorden
  • Jurgens

    heerlijke soep ,heb het nu 2x gemaakt
    De wontongs die te veel zijn doe ik in de vriezer gaat goed met de volgende keer bereiden

    Beantwoorden
  • Chelsea

    Ik heb vandaag wontonsoep gemaakt m.b.v. jouw recept. Het smaakt heerlijk! Ik heb alleen mijn eigen twist eraan gevoegd. De wontons heb ik gevuld met garnalen, varkens- en rundergehakt. Verder heb ik ook nog wat hele garnalen en reepjes geroosterd magervarken gezet in de soep, die de smaak hebben verrijkt! Bedankt voor het delen van jouw recept!

    Beantwoorden
  • Theo

    Heerlijke wontonsoep. Met z’n vieren hebben we ook maar meteen alle 30 wontons opgegeten.
    Het enige wat ik veranderd heb is de bouillon. Ik gebruik de basis van een Sotosoep. Deze heeft meer smaak.
    Het Kerst weer gemaakt voor de hele familie.

    Beantwoorden
  • Petra

    Het was heerlijk, ik vond 1 bouillonblokje te weinig op 2 liter water, heb er nog 1 bijgedaan.
    De wontons smaakte heerlijk.
    Ga het zeker nog een keer eten, maar dan misschien wel met eigengemaakte bouillon.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *