Dhal curry (Indiase splitlinzen curry)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Dhal curry is een Indiase curry gemaakt met splitlinzen. Het is een traditionele curry die al eeuwenlang wordt gegeten. Hij is door de splitlinzen gelig van kleur, volledig vegetarisch en zelfs veganistisch en heel erg voedzaam. Bovendien is het ook nog eens een low budget recept.

Eigenlijk dus een prima recept zo voor het begin van het jaar! Zelf aten we er een raita en naan brood bij, maar traditioneel eet je de dhal met rijst. Als je dan helemaal gezond wil doen, ga je voor zilvervliesrijst in plaats van witte rijst.

Dhal curry (Indiase splitlinzen curry)

Dhal curry (Indiase splitlinzen curry)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram (rode) splitlinzen
  • 300 gram tomatenblokjes (uit blik of pak)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 witte ui (fijngesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (uit geperst)
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 1/4 tl chilivlokken
  • snuf zout
  • voor erbij:
  • naan of rijst en een komkommer yoghurt dip

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kookpan

Instructies

  1. Kook de splitlinzen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Zet de koekenpan intussen op het vuur en voeg de komijnzaad, korianderpoeder, chilivlokken, kurkuma en zout toe. Bak enkele minuten in de droge pan. Giet wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe, bak enkele minuten en giet dan de kokosmelk erbij. Laat op laag vuur sudderen.
  4. Giet de linzen zo nodig af en giet het andere mengsel erbij. Roer goed door en serveer direct.

4 reacties op “Dhal curry (Indiase splitlinzen curry)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *