Fajita’s met kip, avo en feta

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

We begonnen deze week met een Mexicaans gerecht, chili sin carne. Vervolgens daalden we af naar Zuid-Amerika voor een zalm ceviche en vandaag gaan we weer voor een Mexicaanse stijl recept. Tex-Mex is misschien de beste benaming voor dit fusion gerecht met kip, avocado, feta en wraps.

It's a wrap

Wraps liggen hier vaak wel in de voorraadkast, want het is zo lekker makkelijk. Je kunt wraps met van alles vullen. Van restjes tot verse pulled beef en van groenten tot honig mosterd kip. Ik heb ook een aantal keer zelf wraps gemaakt. Ook heel lekker, maar daar hebben we natuurlijk niet altijd tijd voor.

Het verschil tussen een burrito, fajita, quesedilla, echilada enz.

Met wraps kun je weer allerlei varianten maken: taquito's, burrito's, fajita's, tostada's enchilada's en quesedilla's bijvoorbeeld. Er zijn ontzettend veel varianten, maar wat is nou het verschil? Even kort een 'what's what':

  • Taquito (ook wel 'flauta') is een opgerolde wrap met een vulling van kaas, kip of rundvlees. Na het rollen wordt de taquito gebakken zodat deze knapperig wordt van de buitenkant.
  • Taco's zijn er in hardshell en softshell waarbij de hardshell een knapperige variant van maismeel is. De softshell is zacht. Een taco wordt dubbel gevouwen of aan twee kanten naar binnen gevouwen en is daardoor anders dan bijvoorbeeld de burrito.
  • Burrito is een grote wraps met een vulling naar keuze, drie kanten worden naar binnen gevouwen.
  • Fajita's werden vroeger gemaakt met rundvlees, maar tegenwoordig ook met bijvoorbeeld kip.
  • Tostada's worden gemaakt van wraps die nog even worden gebakken in een pan met olie. Ideaal om bijvoorbeeld oude wraps op te maken.
  • Quesedilla's kunnen van alles bevatten, maar moeten sowieso kaas bevatten. Dat betekent quesedilla namelijk ook: 'kaasdingetje'. Meer Tex-Mex (een kruising tussen Mexicaans en Texaans) dan ultra-authentiek Mexicaans. Door de quesedila te grillen, smelt de kaas en heb je een super cheesy unit. Mmmm!
  • Enchilada bestaat uit opgerolde maïstortilla's en bevatten vlees en/of groenten. Deze wordt opgerold en bedekt met een laag tomatensaus/ salsa en kaas.

Fajita met kip, avocado en feta

Oké, nu weet je het verschil tussen een fajita, een burrito een quesedilla enz. Vandaag maakte ik een fajita. Ik gebruikte ik wraps van de winkel die ik vulde met heerlijk gekruide kip, avocado's, fetakaas, spinazie en bosui. Oprollen, even onder de grill en klaar is kees. Of nouja, klaar is je fajita ;-).

Fajita’s met kip, avo en feta

Fajita’s met kip, avo en feta

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • voor de kip:
  • 300 gram kippendijfiletreepjes
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • zwarte peper
  • zout
  • Verder nodig:
  • 6 wraps
  • 2 avocado's (in plakjes gesneden)
  • 2 bosuien (in dunne ringen gesneden)
  • 75 gram verse bladspinazie
  • 50 gram feta kaas

Benodigdheden

  • grillplaat of grillpan

Instructies

  1. Kruid de kip in met kurkuma, paprikapoeder, peper en zout.
  2. Verhit de pan en giet olie in de pan. Bak de kipreepjes gaar.
  3. Verdeel op de wraps spinazie, gebakken kipreepjes, avocado, bosui en verkruimel er wat feta overheen.
  4. Rol de fajita op als een pakketje zodat alle zijden dicht zijn. Bak de fajita enkele minuten op de grill.

Een reactie op “Fajita’s met kip, avo en feta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *