Gezondere Twix (met zoete aardappel)

  • voor 20 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Een tijdje geleden schreef ik een review over het boek Zoete Aardappel van Colette Dike. Het recept wat ik toen maakte was de 'Twix' van zoete aardappel. Een bijzonder recept waarbij je de zoete aardappel wel nog proeft, maar dan in een zoete in plaats van een hartige setting. Vandaag deel ik eindelijk het recept voor deze gezondere Twix van zoete aardappel met jullie. Ik ben benieuwd of jij weleens een zoet recept hebt geprobeerd met zoete aardappel!

Gezondere Twix (met zoete aardappel)

Gezondere Twix (met zoete aardappel)

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 20 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • bodem:
  • 100 gram havermoutvlokken
  • 100 gram rauwe cashewnoten
  • 3 el kokosolie
  • 50 gram amandelmeel (in het origineel wordt kokosmeel gebruikt)
  • 10 medjool dadels
  • vulling:
  • 500 gram zoete aardappels
  • 4 medjool dadels
  • topping:
  • 150 gram pure chocolade

Benodigdheden

  • bakblik 20 x 20 cm bekleed met bakpapier
  • staafmixer
  • kookpan
  • steelpan

Instructies

  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Kook de zoete aardappelblokjes in enkele minuten gaar.
  2. Giet de aardappels af en druk het vocht er voorzichtig uit met een theedoek.
  3. Doe 1 el kokosolie in de steelpan en rooster de havermout totdat deze bruint.
  4. Meng de cashewnoten, meel, dadels, 1 el kokosolie en de geroosterde havermout met behulp van de staafmixer.
  5. Verdeel het notenmengsel over de bodem van het bakblik. Zet dit in de vriezer of koelkast en maak intussen de vulling.
  6. Pureer de zoete aardappel samen met de 3 dadels. Haal het bakblik uit de vriezer of koelkast en verdeel het zoete aardappel mengsel over de bodem.
  7. Smelt de chocolade au-bain marie of in de magnetron. Giet de chocolade over de bovenkant en smeer uit met een lepel. Zet het geheel 1 uur in de vriezer en snijd vervolgens vierkantjes.
Recept uit Colette Dike, Zoete aardappel, Uitgeverij Becht, 2017

Een reactie op “Gezondere Twix (met zoete aardappel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *