Groentetaart in spiraalvorm

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Het meeste werk zit bij deze taart in het 'knutselen'. Oftewel de groenten in spiraalvorm plaatsen. Moeilijk is het zeker niet! En als je ziet wat een prachtig resultaat je ermee krijgt, is het zeker de moeite waard. Het laagje ricotta zorgt voor een lekker smaakelement, maar zorgt er ook voor dat je makkelijker de groente linten kunt neerzetten. De linten kun je maken met een zogenaamde mandoline of gewoon met een kaasschaaf. Eet bij dit lekkere groentetaartje bijvoorbeeld een groene salade of eet hem als lunch!

Groentetaart in spiraalvorm

Groentetaart in spiraalvorm

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 5 blaadjes bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • 1 zoete aardappel
  • 1/4 tl gedroogde tijm
  • 1/4 tl gedroogd salieblad (of rozemarijn)
  • 1 tl olijfolie
  • 175 gram ricotta
  • rasp van 1/2 biologische citroen
  • snuf zwarte peper
  • 1 takje verse basilicum

Benodigdheden

  1. ronde ovenschaal met een diameter van ca. 19 cm
  2. kaasschaaf of mandoline
  3. grote kom

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C
  2. Laat de bladerdeegvellen even ontdooien zodat je ze zometeen kunt vormen naar de schaal.
  3. Schil de zoete aardappel en de wortel en was de courgette goed. Snijd met de kaasschaaf of met een mandoline lange dunne linten. Leg de linten in de kom en besprenkel met olijfolie. Strooi de tijm en salie er overheen en meng (met je handen of een tang) zodat op alle linten olie en kruiden verspreid zitten.
  4. Haal intussen de blaadjes van het basilicumtakje af en scheur de blaadjes in grove stukken. Meng met de citroenrasp en peper door de ricotta heen.
  5. Bekleed de ovenschaal met bladerdeeg en bedek de bodem vervolgens met het ricotta mengsel.
  6. Pak vervolgens een lint en draai deze rond. Zet deze precies in het midden neer en druk in het ricotta mensgel. Zo blijft het stevig staan en is het makkelijker om de taart te maken.
  7. Werk vanuit het midden en wikkel telkens een lint om het vorige lint. Dit hoef niet supernetjes, zo lang het maar strak is zodat alles blijft staan.
  8. Bak het groentetaartje vervolgens 20 minuten.

3 reacties op “Groentetaart in spiraalvorm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *