Panzanella (Italiaanse salade met brood)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Panzanella is een Italiaans gerecht wat traditioneel gemaakt wordt met oud brood. Het was namelijk een perfecte manier om oud brood op te maken. Door deze te doordrenken in olijfolie smaakte het brood meteen niet meer oud. Dit recept kun je dus perfect met ciabatta maken wat al een paar dagen ligt of bijvoorbeeld oud stokbrood. Uiteraard kun je ook gewoon vers gebruiken. In kocht een afbak ciabatta en gebruikte deze. Verder zit deze salade boordevol tomaat. Tegenwoordig kun je zo veel verschillende soorten kopen. Die gele vind ik er altijd zo bijzonder uitzien en maken deze panzanella meteen een feestje voor het oog!

De panzanella kun je eten als voorgerecht, als hoofdgerecht of bijvoorbeeld als bijgerecht bij de barbecue! En wil je nog meer lekkere Italiaanse gerechten ontdekken? Kijk dan hier!

Panzanella (Italiaanse salade met brood)

Panzanella (Italiaanse salade met brood)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 ciabatta (oud of afbak)
  • 250 gram cherry tomaten (gehalveerd)
  • 200 gram gele tomaten (in kwarten gesneden)
  • 1 rode ui (in dunne ringen gesneden)
  • 1/2 komkommer (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 bol (buffel)mozzarella
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • basilicum naar smaak
  • zwarte peper naar smaak

Benodigdheden

  • salade kom

Instructies

  1. Snijd het brood in plakken en grill kort in de oven.
  2. Meng de groenten en scheur de mozzarella in stukken. Voeg de mozzarella toe aan de rest van de salade.
  3. Snijd het brood eventueel in kleinere stukken en roer door de salade.
  4. Meng de olijfolie en azijn en giet deze over de salade. Maak af met basilicum en zwarte peper.

Een reactie op “Panzanella (Italiaanse salade met brood)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *