Pasta alla Norma

  • voor 2 personen
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een lekker pasta gerecht gaat er altijd wel in, toch? De pasta alla Norma is een heel bekend pasta gerecht dat je normaal maakt met aubergine en harde ricotta ('ricotta salata'). Ik ging voor iets makkelijker en ging in plaats van voor ricotta (die je hier vaak alleen in zachte variant vindt), voor pecorino kaas, maar ook Parmezaanse kaas is een prima alternatief!

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 170 gram penne pasta
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 ui
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 aubergine
  • 2 takjes basilicum
  • 30 gram Pecorino kaas of Parmezaanse kaas (geraspt)

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. pasta pan

Instructies

  1. Kook de pasta beetgaar ('al dente')
  2. Snijd de aubergine in kleine blokjes.
  3. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet hier de olie in.
  4. Voeg de aubergine toe en bak gedurende ca. 5 minuten. Blijf goed omscheppen.
  5. Voeg de knoflook, oregano en de tomatenblokjes toe en bak nog eens 5 minuten.
  6. Voeg tot slot ricotta, Parmezaanse kaas en basilicum toe.
  7. Serveer de pasta met de saus er bovenop en garneer eventueel met verse kruiden en extra kaas.

7 reacties op “Pasta alla Norma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *