Quick & easy: Italiaanse bruschetta
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd15 minuten
Heerlijk als voorafje of als borrelhapje, deze bruschetta met tomaat en basilicum. Bruschetta is een typisch Italiaans hapje en bestaat in ieder geval uit brood ingesmeerd met knoflook, zout en olijfolie. Deze variant met tomaat en basilicum kom je vaak tegen, maar het kan ook belegd zijn met vlees of andere groenten of 'naturel' met enkel knoflook, zout en olijfolie. Combineer met een stevige soep om er een volledige maaltijd van te maken.
Quick & easy: Italiaanse bruschetta
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- stokbrood of geroosterd wit brood
- 4 trostomaten
- 2 tenen knoflook
- extra vergine olijfolie
- 1 el verse basilicum
- zeezout
- zwarte peper
Benodigdheden
Instructies
- Grill het brood in grillpan of broodrooster.
- Snijd de tomaten in blokjes van ongeveer 0,5 bij 0,5 cm en snijd 1 knoflookteen heel fijn. Scheur de basilicum in kleinere stukjes en meng met de tomaat en het teentje fijngesneden knoflook. Voeg naar smaak olijfolie toe.
- Smeer het brood in met het andere teentje knoflook door er overheen te wrijven en druppel er nog wat olijfolie overheen. Leg nu de tomatentopping erop en maak af met zeezout en zwarte peper. Ter garnering nog een blaadje basilicum en je bent klaar!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 254 | Calorieën uit vetten 43 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 5g, Waarvan | 7% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 4% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Maak hem al jaaaaren zo… er is werkelijks NIETS lekkerder dan de bruschetta op deze wijze!!!! #loveit!
Wat leuk Margriet! Een echte klassieker :)