Superfood Sunday: kokoskoekjes met havermout

  • voor 12 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Als iets gemaakt is met kokos heeft het sowieso al een streepje voor bij mij. Al van jongs af aan moet ik zeggen. Mijn opa en oma woonden in Guyana (cultureel gezien Caribisch, geografisch gezien Zuid-Amerika) en hadden een gigantische kokosnotenboom in de tuin. Ik was er altijd door gefascineerd en vind dan ook in de fotoalbums uit die tijd veel foto's hier omheen terug én iedereen herinnert zich nog altijd 'the big bunch', zoals ik de boom noemde, refererend naar de vele en vooral grote kokosnoten die eraan hingen. Opa en oma wonen inmiddels in een bungalow in Canada, maar mijn liefde voor kokos is onverminderd. Deze koekjes zijn glutenvrij en in plaats van reguliere suiker heb ik kokosbloesemsuiker gebruikt. De getoaste kokos geeft een heerlijke licht gekarameliseerde smaak!

Superfood Sunday: kokoskoekjes met havermout

Superfood Sunday: kokoskoekjes met havermout

Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 45 g roomboter op kamertemperatuur
  • 30 g kokosbloesemsuiker
  • 40 g fijngeraspte kokos
  • 20 g havermout
  • 1 ei
  • mespuntje zout
  • optioneel: 1/4 tl vanille-extract

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Leg op een bakplaat een stuk bakpapier en verspreid de kokos er overheen.
  3. Zet de plaat gedurende 7 minuten in de voorverwarmde oven en schud af en toe de kokos op zodat niet alleen de bovenkant verkleurt, maar alles.
  4. Meng alle ingrediënten tot een deeg. Is het nog te zacht? Zet het dan een aantal minuten in de koelkast.
  5. Bestuif je werkblad en rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dik en steek met een uitsteker vormpjes uit.
  6. Leg de koekjes op een bakplaat en bak gedurende 12-15 minuten op 160 C.

17 reacties op “Superfood Sunday: kokoskoekjes met havermout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *