Udon noodles met teriyaki champignons

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Soms hoeft het echt niet zo ingewikkeld te zijn. En ook ik recycle wel eens recepten. Inmiddels staan er bijna 1.000 recepten op myfoodblog.nl en vragen mensen zich af: hoe verzin je constant wat nieuws? Een van de dingen die ik daarvoor doe, is mijn klassiekers in een geheel nieuw jasje gooien. Mijn teriyaki is hier favoriet en gebruik ik in teriyaki zalm en teriyaki beef. Maar ook vega is de teriyakisaus heerlijk! Je hoeft dus geen teriyakisaus meer uit een flesje te kopen, want echt. Het is zó makkelijk om zelf teriyakisaus te maken. Ga je het ook proberen?

Udon noodles met teriyaki champignons

Udon noodles met teriyaki champignons

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 180 gram udon noodles
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl verse gember (fijngehakt)
  • 1 tl mirin
  • 1 tl bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 250 gram champignons
  • 2 bosuien
  • scheutje arachideolie of kokosolie

Benodigdheden

  • kookpan
  • wok

Instructies

  1. Maak de champignons schoon met een borsteltje.
  2. Snijd de champignons in plakjes.
  3. Bereid de noodles volgens de instructies op de verpakking.
  4. Meng intussen de gember, knoflook, suiker, mirin en sojasaus in een kommetje.
  5. Giet olie in de wok en bak de champignonplakjes.
  6. Giet de saus erbij en bak nog enkele minuten.
  7. Snijd intussen de bosui in ringen.
  8. Giet de noodles af en serveer met champignons en teriyaki saus. Garneer met de bosui.

Een reactie op “Udon noodles met teriyaki champignons

  • Eleonora

    Lekker de terryaki champignons, en snel gemaakt, iets te zout dus ik zou volgende keer wat minder soja gebruiken

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *