Zelf pizza bolognese maken: makkelijk en lekker

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Laat de Italianen het maar niet horen, maar ik combineerde twee klassiekers: pizza en pasta bolognese. Eigenlijk toevallig, want het vegetarische gehakt moest op en ik had al pizzadeeg gemaakt. Af en toe heb je zin in een lekkere pizza, en dus ging ik aan de slag: pizza bolognese.

Hoe pizza bolognese maken?

De lekkerste pizza maak je helemaal zelf, met een huisgemaakt deeg. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een kant-en-klare bodem te gebruiken. Dat is helemaal aan jou!

Ik koos ervoor om de bolognese saus te maken met vegetarisch gehakt, maar je kunt ook kiezen voor rundergehakt of een ander soort naar keuze. Voeg passata di pomodoro toe en wat Italiaanse kruiden en je hebt de perfecte basis voor je pizza bolognese. Makkelijk én heel lekker.

Wat zit er op pizza bolognese?

Een bolognese pizza bestaat dus uit een pizzabodem met een bolognesesaus die je ook voor pasta gebruikt, zoals in dit recept spaghetti bolognese. Je kunt ervoor kiezen om de pizza te garneren met wat basilicum, zoals ik heb gedaan.

Makkelijke bolognesepizza

Geen zin om uitgebreid te koken, of heb je nog wat bolognesesaus over? Dan is dit recept ideaal voor een snelle, maar hele lekkere maaltijd.

Zelf pizza bolognese maken: makkelijk en lekker

Zelf pizza bolognese maken: makkelijk en lekker

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram witte tarwebloem (of pizza bloem 'tipo 00')
  • 325 ml lauwwarm water
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 tl keukenzout
  • 1 el olijfolie
  • 300 gram gehakt naar keuze
  • 300 gram passata di pomodoro
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • teentje knoflook
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • verse basilicum ter garnering

Benodigdheden

  • keukenmachine met deeghaak (optioneel)
  • bakplaat bekleed met bakpapier of pizzasteen
  • koekenpan

Instructies

  1. Meng het water, suiker en gist en zet 10 minuten apart tot het begint te schuimen.
  2. Meng in een grote kom (de kom van de keukenmachine als je die gaat gebruiken) bloem en zout. Giet het gistmengsel erbij, samen met de olijfolie.
  3. Kneed in circa 5 minuten tot een mooi soepel deeg wat niet meer aan de zijkanten plakt. Vorm een bol van het deeg en leg de deegbal in de kom. Dek af met plasticfolie of een vochtige theedoek en zet op een tochtvrije plek. Laat een uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.
  4. Pers het teentje knoflook of snijd in kleine stukjes. Zet een koekenpan op middelhoog vuur, giet een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook.
  5. Voeg het gehakt toe en bak rul. Giet de helft van de passata erbij, samen met de Italiaanse kruiden. Laat de saus even staan en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  6. Verwarm de oven voor op 220 C.
  7. Vorm 4 bollen van het deeg en rol uit tot circa 3 mm dik. Verdeel de passata die je nog over hebt over de pizza bodems. Leg hier het gehakt met de bolognese saus op. Maak af met Parmezaanse geraspte kaas en bak in de voorverwarmde oven in circa 15-18 minuten gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *