De beste restaurants van Nederland

My Food Blog
De beste restaurants van Nederland
iens

Heb je iets te vieren en ben je op zoek naar een écht goed restaurant? Er zijn tal van lijstjes die je kunt raadplegen om te weten te komen wat op dit moment de beste restaurants van Nederland zijn!

Michelin

Een bekende maatstaf voor lekker eten en goede bediening is natuurlijk de Michelinster. De Michelininspecteurs maken zichzelf nooit bekend in het restaurant dat ze beoordelen, wat de objectiviteit in de hand werkt. Goede restaurants krijgen één ster, en de echte toprestaurants krijgen twee of drie sterren. Ons land telt dit jaar maar liefst twee restaurants met drie Michelinsterren: De Librije in Zwolle en nieuwkomer De Leest in Vaassen, Gelderland.

In andere steden heb je keus uit verschillende tweesterrenrestaurants, zoals Ciel Bleu in Amsterdam, Da Vinci in Maastricht, Fred uit Rotterdam en Chapeau! in het pittoreske Bloemendaal. Ook zijn er verrassende restaurants met één ster, zoals In de Molen in Onderdendam, een klein Gronings dorpje en ML te Haarlem. Bekijk de volledige lijst met Nederlandse Michelinrestaurants op deze website.
Lekker

Een ander bekend lijstje met Nederlandse toprestaurants is de Lekker top 100. Lekker is een Nederlandse restaurantgids die restaurants beoordeelt met behulp van onafhankelijke inspecteurs. Maar op hun website geeft Lekker aan dat je hen als gast ook kunt mailen met je kritiek of jubelverhaal. Zo wordt de stem van het publiek ook meegeteld in de eindscore. In de top 5 van de Lekker top 100 2014 vinden we de twee driesterrenrestaurants van Michelin op plaats drie en vier. Op nummer één staat restaurant Inter Scaldes uit Kruiningen, Zeeland. Nummer twee is Boreas uit Heeze (Noord-Brabant) en de afsluiter van de top 5 is De Zwethheul uit Schipluiden (Zuid-Holland).

IENS

Ook een interessante lijst, is die van IENS. De top 20 van IENS is uitsluitend op de feedback van gasten gebaseerd. Je kent de website vast wel. Je kunt er restaurants reviewen en cijfers geven voor eten, service en voor het decor. De top drie bestaat uit de al eerder voorbijgekomen restaurants Boreas, De Librije en Ciel Blue. En op plaats vier en vijf? Daar vinden we respectievelijk restaurant De Lindehof in Nuenen (Noord-Brabant) en het biologische restaurant Beluga Loves You in Maastricht.

Aantrekkelijke aanbiedingen

Leuk dus, maar wat nog leuker is, je kunt er gaan eten met korting. Zo ga je nooit je budget te boven. Op 26 september beginnen de IENS Diner Dagen weer. Gedurende tien dagen krijg je tot wel 50% korting op driegangenmenu’s in wel 500 restaurants! Je kunt een tafel reserveren vanaf 6 september, vooral doen!

Als je bijvoorbeeld een American Express credit card hebt, kom je regelmatig in aanmerking voor hoge kortingen op viergangenmenu’s, tijdens de zogenoemde Diner Maanden. Het al eerder genoemde toprestaurant ML was bijvoorbeeld eerder dit jaar een van de vijfentwintig restaurants waar je als kaarthouder tegen een zacht prijsje heerlijk uit eten kon gaan.

Bekijk dus snel welk restaurant jou bevalt en of je er voordeling kan dineren. Zo maak je een feestelijke gelegenheid nog net iets feestelijker!

Dit is een gesponsord artikel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “De beste restaurants van Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *