recept

Sinterklaas is niet compleet zonder speculaas. Krokante kleine speculaasjes of de lekker grove speculaasbrokken. De speculaasbrokken zijn wat dikker en steviger en hebben iets lekker rustieks :-). Dit keer werden het glutenvrije speculaasbrokken. Speciaal voor iedereen die gluten niet (goed) kan ver...

recept

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent heel veel lekkernijen. Speculaas (gevuld of gewoon speculaasjes), marsepein, taaitaai en natuurlijk kruidnootjes. En vanaf vandaag kun je ook genieten van glutenvrije kruidnoten die ook nog eens vegan zijn! De heerlijkheden rond Sinterklaas zijn vee...

recept

Zin in een lekkere lunch? Ik maakte een lekker frisse lunchsalade met grapefruit. Eigenlijk wilde ik er bloedsinaasappel voor gebruiken, maar die zijn nog niet in het seizoen. Als je wel bloedsinaasappels kunt krijgen, kun je dat dus heel goed als alternatief voor de grapefruit gebruiken. Het res...

recept

Waarschijnlijk heb je het blijde nieuws al op Instagram voorbij zien komen. Er komt in mei een mini-foodie aan. There's a bun in my oven, zoals ze dat dan mooi in het Engels zeggen. Fantastisch nieuws natuurlijk! Je zag het wellicht al een beetje aan de recepten de laatste tijd (denk aan alcoholvrij...

recept

Kerststol, kerstbrood of feestbrood is een rijkelijk gevuld brood met lekkere vruchtjes en amandelspijs. Niet voor niets is het een feestbrood! Het brood wordt al heel lang gegeten in Nederland, maar komt oorspronkelijk uit Duitsland. Daar is het bekend als 'Stollen'. Voor mij is het brood onlosmake...

recept

Voor je het weet is het weer kerst. En wat voor kerstdessert maak je dan? Het is de afsluiter van de maaltijd, dus afsluiten met een hoogtepunt is wel zo fijn. Aan de andere kant wil je het wel leuk houden. En dus heb ik het perfecte makkelijke kerstdessert voor je. Smaakt fenomenaal, maar is echt z...

recept

Pompoenseizoen! Het is niet te missen. Als je het al had gemist in de winkel, dan was je er op deze site wel op gewezen. Zoals je ziet ben ik dol op pompoen :-). Dit keer gaan we voor een lekkere stamppot. In deze stamppot zit behalve pompoen ook knolselderij, een paar aardappeltjes en oude kaas. De...

recept

Bij popcorn denk je misschien al snel aan de bioscoop. Ik in ieder geval wel. Zoete popcorn, zoute popcorn. Twee klassiekers als je een film gaat kijken. Mijn favoriet is trouwens dan de zoete popcorn. Maar, je kunt dus ook gewoon zelf popcorn maken. Vroeger deden we dat weleens met van die snel pof...

recept

Stoofpeertjes zonder alcohol die geschikt zijn voor zwangere vrouwen, kinderen en iedereen die geen alcohol drinkt? Probeer deze stoofperen in bessensap eens. Minstens zo lekker! Normaliter worden stoofperen vaak gemaakt met rode wijn of zelfs likeur. Dit verdampt grotendeels, maar niet helemaal. Wi...

recept

Wie kan er nog meer geen genoeg krijgen van pompoen? Deze heerlijke groentesoort is zo multi-inzetbaar! Vandaag gebruiken we hem voor een heerlijke herfstrisotto. Net even anders dan je hem gewend bent. In plaats van de pompoen te roosteren, stomen en pureren we hem. Door hem zo door de risotto heen...

recept

Appels horen bij de herfst! En we hebben geluk, want in Nederland zijn er heel veel appelsoorten die er groeien. Lekker uit het vuistje, in appelmoes of natuurlijk in een appeltaart. Ik besloot om een net wat andere appeltaart te maken. Geïnspireerd op de Franse galette, maakten we een taart met ee...

recept

Heb je tortilla's (of wraps) over? Maak er tostada's van! Tostada's zijn geroosterde of gefrituurde tortilla's, vaak gemaakt van maisbloem. Je kunt tegenwoordig trouwens in grote supermarkten ook kant-en-klare tostada's kopen mocht je geen leftovers hebben. Zelf had ik geen leftovers en kocht ik kan...

recept

Chocolate chip cookies. Je kent ze wel: van die grote, stevige Amerikaanse koeken. Een knapperige buitenkant, een zachte binnenkant en natuurlijk heerlijke chocolade stukjes. Een echte klassieker onder de koekjes! Ik ging aan de slag met een glutenvrije variant van deze koeken en zo ontstonden er su...

recept

Mosselen zijn een heerlijk en voedzaam alternatief voor vlees. Nu mosselen weer in het seizoen zijn, genieten we er volop van. Je kunt er heel veel kanten mee op. Eerder deelde ik al mosselen met roquefortsaus en venkel, en mosselen uit de oven met kruidenboter. Vandaag gaan we op de biologische toe...

recept

Truffelrisotto, maar dan helemaal plantaardig (vegan)! Het klinkt misschien gek, want een risotto zonder kaas? Ik beloof je dat je het in deze risotto helemaal niet mist. Door de truffel, prei, tomaat en edelgistvlokken zit 'ie boordevol smaak! Comfort food truffelrisotto Deze creatie van Jerome p...

recept

Een gerecht met alleen maar items uit de voorraadkast en de vriezer, ideaal dus! De dag voor de boodschappen weer binnen zijn is het soms een kwestie van creatief zijn :-). Deze Midden-Oosterse bloemkool stoofpot kun je dus heel makkelijk zelf maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al hebt li...

recept

Mosselen uit de oven? Ja, echt! Dit is wat mij betreft de makkelijkste manier om mosselen klaar te maken. Vaak denken mensen dat het moeilijk is om dit thuis te maken. Maar, ik heb goed nieuws: zelf mosselen bereiden is ontzettend eenvoudig. En met dit recept ben je zelfs in minder dan 20 minuten kl...

recept

Herfst betekent pompoen en all things pumpkin! Lucky me, want ik ben dol op pompoen. Als je weet dat bij Starbucks de Pumpkin Spice Latte (PSL) weer op het menu staat, weet je dat het bijna herfst is. Pumpkin spice is pompoen met een vleugje kruiden. De kruiden zijn vergelijkbaar met speculaaskruide...

recept

Ik wist niet zo goed hoe ik dit gerecht moest noemen. Het is namelijk geïnspireerd op een cheeseburger, maar dan zonder broodje en met linzen als alternatief voor gehakt. Dus het is ook niet helemaal hetzelfde als een cheeseburger. Toch zorgen de linzen in combinatie met de kruiden wel voor een geh...

recept

Donuts doen me altijd denken aan de VS. Inmiddels zijn ze in Nederland ook goed verkrijgbaar, maar vroeger at ik ze voornamelijk daar. Eigenlijk nog steeds wel, want tot nog toe had ik ze zelf nog niet gemaakt en koop ik ze hier ook bijna nooit. Heel eerlijk, als ik ze koop zijn de simpele donuts fa...

recept

Zin in een lekkere en gezonde lunch die net weer wat anders dan anders is? Probeer deze heerlijke Koreaanse pannenkoek. Verrassend lekker! Deze geel gekleurde pannenkoek is vegetarisch, vegan en glutenvrij. Eet je niet vegetarisch? Dan kun je eventueel nog garnalen toevoegen voor extra veel smaak. ...

recept

Zin in een lekkere tomatensalade? Deze snelle salade maak je met slechts 5 ingrediënten + wat olijfolie en azijn. De salade heeft helemaal niet veel nodig, omdat de tomaten die je hiervoor gebruikt zo vol van smaak zijn! Honingzoet Ken je de Honingtomaten® van Looye kwekers? Het zijn echt mijn l...

recept

Witte bonendip is lekker als borrelhapje, op de mezze plank of bijvoorbeeld op je brood voor de lunch. Het doet erg denken aan klassieke hummus, maar dan nog wat zachter van smaak door het gebruik van cannellini bonen in plaats van kikkererwten. De ingrediënten heb je wellicht al wel in huis (peulv...

recept

Een glutenvrije cake die ook nog eens helemaal plantaardig (vegan) is. Deze cake heeft het allemaal. Plus natuurlijk een heerlijke smaak van blauwe bessen en citroen. Dit is een beproefde combinatie die dus echt niet mis kan gaan. Door chiazaad toe te voegen heb je een prima ei-vervanger. Bovendien ...

recept

Ik ben dol op een lekkere traybake. Een traybake is een bakplaat of ovenschaal die je vult met wat je maar wil. De oven doet de rest. Ik heb een aantal populaire varianten op de site met Griekse kip en groenten met gehaktballen. Nu is het tijd voor een lekkere vegetarische traybake. Minder dan 5 mi...

recept

Glutenvrije broodjes of glutenvrij brood kan nogal een uitdaging zijn. Zowel bij wat je in de winkel koopt als wat je zelf maakt. Ik heb dan ook flink geëxperimenteerd de laatste tijd. De gouden tip die ik kreeg was het gebruik van physilium husk powder oftewel vlozaad. Glutenvrij brood bakken De...

recept

Rode linzen zijn lekker veelzijdig! Ik maakte er een heerlijke verse lunch mee die helemaal vegan en gezond is. De linzen zorgen voor een lekkere nootachtige smaak en voor de structuur van de spread. De flatbreads kun je ook kant-en-klaar kopen, maar dan mis je deze heerlijk zachte en fluffy broodje...

recept

Mega lekkere chocolade toetjes met een salted dulce de leche saus. Dit wil je maken. En vooral: dit wil je proeven! Zoet en zout samen heeft wat mij betreft sowieso een streepje voor. Smullen dus! Zowel de chocoladepudding als de saus zijn trouwens helemaal vegan. Begin je al een beetje te watertand...

recept

Mezze zijn kleine Midden-Oosterse hapjes. Eigenlijk een soort Midden-Oosterse tapas. Ik vind het superleuk om voor de borrel of als diner een mezze platter te maken met allerlei verschillende lekkere hapjes. Op de plank Daarbij ga ik altijd voor een combinatie van kant-en-klare hapjes en een aanta...

recept

Liefhebbers van dalgona koffie, matcha latte, ijsthee en ijskoude lekkere drankjes opgelet. Ik heb jouw nieuwe favoriete zomerdrankje! Een glas ijskoude plantaardige melk met daarop een flinke dot fluffy matcha. Superlekker en verfrissend! Het mooie is dat je dit echt in 5 minuten maakt. Aquafaba ...

recept

Heb je weleens iemand ontmoet die saté niet lekker vond? Ik nog niet! Klassieke saté wordt gemaakt van kip (sate ajam) of varkensvlees (sate babi). Maar wat als je vegetarische saté of vegan saté zelf wil maken? Je kunt natuurlijk met vleesvervangers aan de slag gaan. Voor vegans en vegetariër...

recept

Lekkere frisse en zomerse salades. Daar is het perfect weer voor nu! Knapperige little gem sla met verrassende toppings. Ik maakte weer een recept van Yotam Ottolenghi en it didn't disappoint! Een salade met een heerlijke Midden-Oosterse twist. Aubergine Een van de smaakmakers van deze bijzondere ...

recept

Banh mi is een traditioneel Vietnamees gerecht. Het bestaat uit: een baguette, knapperige ingelegde groenten, kruiden, smeersels en bijvoorbeeld tofu. 'Bánh mì' betekent in het Vietnamees letterlijk: "tarwe brood". Nu denk je misschien "een broodje, dat klinkt niet erg Vietnamees?!". Dit is de inv...