recept

Vlees eet ik niet meer, maar af en toe een mooi en bijzonder stukje vis kan ik wel waarderen. Octopus vind ik bijvoorbeeld heerlijk. De bekende tapa 'pulpo a la gallega' bijvoorbeeld. Jaren geleden kon je zelf bij Appie voorgegaarde octopus kopen. Helaas inmiddels niet meer. Je kunt echt bij de groo...

recept

Aan pasteís de nata (enkelvoud pastel de nata) heb ik goede herinneringen! Toen we een aantal jaar geleden in Lissabon waren, gingen we uiteraard naar de enige echt Pasteís de Belém en trotseerden we de rij voor zo'n felbegeerd custardgebakje. Vooral Jerôme was er helemaal weg van en sinds die t...

recept

Tevergeefs gingen we vorig jaar in Lissabon, Portugal op zoek naar een 'cataplana'. Achteraf gezien niet zo gek, want het is een gerecht uit de Algarve. Een cataplana is een speciaal soort stoofpot die wordt bereid in een pan die ook cataplana heet. Een soort dubbele wok met 2 schalen die op elkaar ...

recept

Vandaag deel ik het recept van Elsa's oma Cidalia. Een typisch Portugees nagerecht wat haar altijd doet denken aan haar lieve Portugese oma. Elsa: "Ik ben in Lissabon, Portugal geboren. Toen ik net 6 jaar oud was, besloten mijn ouders naar Nederland te emigreren om snel geld te verdienen. Ik ben ...

recept

Kip piri piri zie je vaak al voor ingekruid bij de supermarkt liggen, maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken. En, dat is ook helemaal niet moeilijk. Met dit recept maak je zelf de echte Portugese kip piri piri!

recept

Af en toe neem ik eens een dagdeel om nieuwe inspiratie op te doen. Eigenlijk doe ik elke dag wel inspiratie op, bij de Appie, de Turkse winkel, de kantine of gewoon op straat, maar soms heeft mijn inspiratie weer even een boost nodig. En dan trek ik de tijd ervoor uit en bekijk van tijdschriften va...