recept

Zelf een pokebowl maken? Leuk en lekker en veel makkelijker dan je misschien zelf denkt! Een pokebowl is een van oorsprong Hawaiiaans gerecht bestaande uit een laagje rijst, groenten en vaak (rauwe) vis. De bowl die ik voor jullie maakte bevat geen rauwe vis en is daarmee helemaal zwangerschapsproof...

recept

Softshell tacos vind ik altijd zo lekker om te eten. Waar je uit de Tex-Mex keuken misschien de harde tacoschelpen kent, kent de Mexicaanse keuken deze zachte taco's. Ze kunnen gemaakt zijn van tarwebloem om maismeel en kun je hier kopen als tortilla wraps. Tacos Op Netflix is een leuke serie te z...

recept

Koningsdag! En dan wil je misschien wel een beetje in stijl eten. Op 27 april vieren we de verjaardag Koning Willem-Alexander en kleurt het hele land oranje. De vlaggen gaan uit, huizen worden versierd en normaal gesproken zijn overal leuke gezellige markten, spelletjes en spontane feestjes. Dit ...

recept

Zalm en aardappels samen zijn altijd fijn, toch? Vooral als het om wilde zalm gaat, ben ik er bij! Tijdens je zwangerschap zijn er de nodige eetrestricties en kun je beter geen gerookte zalm eten, tenzij goed verhit. Dit recept kun je dus ook prima eten als je zwanger bent! Deze aardappel-zalmpakket...

recept

Ken je die lekkere filodeegpasteitjes met een heerlijke vulling? Bij de Turkse bakker kun je vaak heerlijke börek kopen. Met allerlei vullingen, maar mijn favoriet is de börek met spinazie en feta. Wist je dat je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Ik laat je zien hoe je ze zelf maakt! Ik ben...

recept

Deze heerlijke Italiaanse salade is supersimpel om te maken en ideaal als lunch of diner (met bijvoorbeeld een soepje erbij). Hij doet denken aan een panzanella, een Italiaanse broodsalade waarbij je restjes brood gebruikt. Dat kan ciabatta zijn, maar bijvoorbeeld ook een restje stokbrood. Door de o...

recept

Pasta is altijd een goed idee toch? Er zijn heel veel lekkere klassieke pastagerechten. Pasta al ragu bijvoorbeeld, alla norma of pasta all'arrabiata. Heerlijk! Maar misschien heb je eens zin in heel wat anders. Deze pasta een pareltje met lekker veel 'verborgen groenten'. Ook ideaal dus om kids net...

recept

Ik heb een superleuke paasactiviteit voor je! Deze paaseieren van cake maken! Ze zijn een beetje afgeleid van de nu zo populaire cakepops. Maar dan dus in de vorm van een paasei. De cake zelf is sueprmakkelijk te maken en glutenvrij en plantaardig. Vervolgens dopen we hem in chocolade en kun je hem ...

recept

Poffertjes zijn superlekker en typisch Nederlands. Kleine, luchtige pannenkoekjes. Als kind heb je ze vast weleens gegeten. Het lekkerste met boter en poedersuiker en vaak kon je die dan op de kermis of bij zo'n gebakkraam kopen. Zelf poffertjes maken is ook hartstikke leuk! Misschien denk je dat he...

recept

Vind jij gnocchi ook zo lekker? Heerlijk zachte aardappelkussentjes die je echt in huis moet hebben. Sommige mensen vinden ze papperig, maar de key is om ze echt kort te koken (of eventueel te bakken!). Dit recept van gnocchi met spinazie, zongedroogde tomaatjes en vega worst is echt een topper v...

recept

Het is bijna Pasen en dat is bij uitstek een moment om lekker te brunchen! Dit jaar door de huidige maatregelen waarschijnlijk niet met de hele familie, maar in hele kleine kring. Maak het extra gezellig met versgebakken brood. De geur van vers brood en dan dat heerlijke zachte, knapperige brood op ...

recept

Dit is zo een topper van een ontbijt ijs of brunch- recept! Heerlijke fluffy pannenkoeken met stukjes chocolade erin. En dankzij de ingrediënten zijn ze super voedzaam. En glutenvrij en plantaardig. Win-win-win dus! Lekker ontbijt Pannenkoeken zijn een van mijn favoriete ontbijtjes. Normaal houd ...

recept

Hot cross buns zijn zoete broodjes die in Engelstalige delen van de wereld met Pasen worden gegeten. De broodjes zijn licht kruidig en rijkelijk gevuld met rozijnen, krenten en soms ook gedroogd fruit. Als ze net uit de oven komen, bestrijk je ze met abrikozenjam zodat ze mooi gaan glanzen en die ke...

recept

Wie is er nog meer fan van cheesecake? Ik denk dat de meeste mensen de frisse smaak van de traditionele klassieke cheesecake wel kunnen waarderen. Wat nou als je vegan eet, lactosevrij eet of gewoon eens een keer iets anders wil? Ik maakte een vegan cheesecake met frisse passievrucht om het helem...

recept

Misschien dat ik deze vegan chocolademousse nog wel lekkerder vind dan de 'originele' variant. Deze mousse is zoooo heerlijk luchtig. Van die belletjes die in je mond 'ontploffen'. En dat voor een mousse die dus zonder slagroom en zonder (rauwe) eieren wordt gemaakt. Hoe 'ie dan zo luchtig wordt? Aq...

recept

Vada pav is een Indiase 'burger' die met name in Mumbai wordt gegeten. De burger zelf is gemaakt van aardappel en daarmee is 'ie helemaal vegetarisch en zelfs vegan. Lekker op smaak gebracht met smaakmakers als koriander, garam massala en peper en daarna gefrituurd. Erbij zitten verschillende chutne...

recept

Hoe geniaal is dit? Cinnamon buns, maar dan in minder dan 5 minuten. Ik hoor je denken: "hoe dan?" Door er een heerlijke mug cake van te maken. Ik was zelf enigszins sceptisch, want zou dan echt smaken als een cinnamon roll? Ik kan je verzekeren, dat doet het! Een ultiem verwenmoment deze cinnamon r...

recept

Heb jij weleens een acai bowl gegeten? Deze paarse smoothiebowl wordt gemaakt met behulp van de acai bes. De acai bes is een bes die van nature in Brazilië groeit en de laatste jaren wereldwijd ineens hip is. Dat is niet alleen dankzij zijn kleur, maar ook de vele vitamines die je in de bes vindt. ...

recept

Pannenkoeken kun je eten voor het ontbijt, brunch, maar ook voor het diner. Vooral in Nederland worden dikwijls pannenkoeken voor het avondeten gegeten. Deze crepes (Franse pannenkoeken) kun je ook elk moment van de dag eten. Vul ze met jam, vers fruit, Nutella of hartige vulling. Deze pannenkoeken ...

recept

Dit Oreo toetje ontstond min of meer toevallig. Ik wilde een dessert maken en een van mijn klassiekers is chocoladepudding. Ik zag dat ik ook nog glutenvrije 'oreo koekjes' had liggen (AH eigen merk). En voor de frisse noot, wat frambozen. Chocolade en framboos is een klassieke combinatie. Het fi...

recept

Saganaki is een typisch Grieks gerecht. Het staat voor gebakken feta, maar er zijn dus ook variaties op. Zo maakte ik zelf een garnalen saganaki. Gebakken garnalen met daaroverheen heerlijk romige feta kaas die nog even de oven in gaat. Grieks genieten Houd je van Griek eten of ben je gewoon op zo...

recept

Red velvet latte is een hip roze drankje dat jij heel makkelijk zelf maakt! Door zijn mooie roze kleur is het een opvaller. Perfect om aan je Valentijn te geven, toch? De ingrediënten zijn: bietenpoter (of bietensap als je geen bietenpoter hebt), cacao, honing, kokend water en barista melk. Opgesc...

recept

Rijstepap of rijstpudding is een heerlijk ouderwets lekker dessert! Je hebt eigenlijk maar heel weinig nodig om zelf rijstepap te maken zoals oma hem maakte: dessertrijst, suiker, melk, vanille en wat kaneel voor er overheen. Onze oma's gebruikten altijd volle koemelk, maar een plantaardig alternati...

recept

Vroeger, toen ik studeerde, was het een ultiem uitje: naar IKEA en dan aan het einde van de rit Zweedse gehaktballetjes met frietjes eten. Inmiddels heb ik ze al jaren niet meer gegeten, maar had ik er wel weer eens zin in! In normale Zweedse gehaktballen zit vlees en aangezien we geen vlees meer et...

recept

Je Valentijn verrassen met een lekker en romantisch dessert? Of misschien gewoon je Midden-Oosterse maaltijd in stijl afsluiten? Malabi wordt o.a. in Israel gegeten en is een melktoetje met rozenwater en pistachenoten. In deze vegan variant gebruiken we kokosmelk die lekker op smaak wordt gebracht m...

recept

Dit is echt een supermakkelijk tussendoortje! Rice Krispies (gepofte rijst) en chocolade. De chocolade bindt het geheel en zorgt er dus voor dat het repen worden. Ideaal als je een snel en makkelijk tussendoortje wil maken. Het enige wat je hoeft te doen is de chocolade laten smelten, mengen met ...

recept

Een van de voordelen van het thuiswerken momenteel, vind ik toch wel de lekkere lunches. Veel vaker lunch ik nu uitgebreid. Bijvoorbeeld met een lekkere salade. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn of lang te duren. Deze bloedsinaasappel & venkel salade duurt echt maar een paar minuten om...

recept

Traybakes doen het altijd geweldig hier! Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar wij gaan er goed op. Alles op de bakplaat en de oven doet de rest. Ik merk dat de recepten voor traybakes en ovenschotels hier op de site ook superpopulais zijn. En dat snap ik! Vegetarische traybake Dit keer heb ik ee...

recept

Blondies zijn de BFF's van brownies. Of eigenlijk misschien de zusjes van brownies. De blondies danken zijn naam aan de bleke kleur. Er zijn een heleboel verschillende manieren om zelf blondies te maken. Wij gingen voor een gezondere variant die ook nog eens glutenvrij, plantaardig, koolhydraatarm e...

recept

Zin in een lekkere ovenschotel en zin in Mexicaans? Dan heb ik goed nieuws voor je! Deze Mexicaanse rijstschotel combineert het! Rijst ovenschotel met kaas De rijst wordt met salsa, kidneybonen en mais op smaak gebracht. Vervolgens bedekt onder een laagje kaas en gaat 'ie zo, hop de oven in! Doord...

recept

Zin in een lekker groente bijgerecht? Probeer eens een ratatouille. Deze mooie en lekkere schotel is een typisch Frans gerecht die op verschillende manieren kan worden klaargemaakt. Dit recept is er een uit de oven. Dat is niet alleen lekker, maar ook makkelijk. De oven doet al het werk! Door dat we...

recept

Kijk eens hoe knus deze mooie regenboogwortels op het bord liggen! Regenboogwortels zijn verschillende kleuren wortels. Ze zijn nu volop verkrijgbaar, maar uiteraard kun je ook reguliere wortel gebruiken. Vegetarische chimichurri En alsof het nog niet genoeg kleur was, maakte ik er een groene chim...

recept

Zelf gezonde wafels maken? Deze heerlijke ontbijtwafels zijn superlekker, voedzaam, makkelijk en nog gezond ook. Dat is een goede start van de dag! Hieronder lees je alles over dit heerlijke ontbijtje. Glutenvrije vegan wafels voor ontbijt of lunch Wat eet jij meestal voor ontbijt? Havermout, mues...

recept

Zelf oliebollen maken is makkelijker dan je misschien zou denken. Niets lekkerder dan een echt verse oliebol die je zelf hebt gemaakt. Bovendien kun je ze vullen hoe je ze zelf wil: met krenten en rozijnen, met stukjes appel, zonder iets, je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Poedersuiker ...

recept

Bijna is het zover, kerst. En ik heb nog een klapper van een voorgerecht voor jullie: een bietentartaar. Dit is een vegetarische variant op de klassieke steak tartaar. En als je geen vlees eet of je bijvoorbeeld zwanger bent is dit een heel mooi en lekker alternatief. Bietjes roosteren De bietjes ...