recept

Zin in een lekkere lunch? Ik maakte een lekker frisse lunchsalade met grapefruit. Eigenlijk wilde ik er bloedsinaasappel voor gebruiken, maar die zijn nog niet in het seizoen. Als je wel bloedsinaasappels kunt krijgen, kun je dat dus heel goed als alternatief voor de grapefruit gebruiken. Het res...

recept

Zin in een lekkere en gezonde lunch die net weer wat anders dan anders is? Probeer deze heerlijke Koreaanse pannenkoek. Verrassend lekker! Deze geel gekleurde pannenkoek is vegetarisch, vegan en glutenvrij. Eet je niet vegetarisch? Dan kun je eventueel nog garnalen toevoegen voor extra veel smaak. ...

recept

Glutenvrije broodjes of glutenvrij brood kan nogal een uitdaging zijn. Zowel bij wat je in de winkel koopt als wat je zelf maakt. Ik heb dan ook flink geëxperimenteerd de laatste tijd. De gouden tip die ik kreeg was het gebruik van physilium husk powder oftewel vlozaad. Glutenvrij brood bakken De...

recept

Rode linzen zijn lekker veelzijdig! Ik maakte er een heerlijke verse lunch mee die helemaal vegan en gezond is. De linzen zorgen voor een lekkere nootachtige smaak en voor de structuur van de spread. De flatbreads kun je ook kant-en-klaar kopen, maar dan mis je deze heerlijk zachte en fluffy broodje...

recept

Banh mi is een traditioneel Vietnamees gerecht. Het bestaat uit: een baguette, knapperige ingelegde groenten, kruiden, smeersels en bijvoorbeeld tofu. 'Bánh mì' betekent in het Vietnamees letterlijk: "tarwe brood". Nu denk je misschien "een broodje, dat klinkt niet erg Vietnamees?!". Dit is de inv...

recept

Er stond al een okonomiyaki op de site, maar ik had wel weer in in een nieuwe variant. Dit keer maakte ik deze Japanse omelet helemaal glutenvrij. Bovendien is deze helemaal vegetarisch. Okonomiyaki is een bekend Japans gerecht wat vergelijkbaar is met een dikke, goedgevulde pannenkoek. Vaak is deze...

recept

Hamburgers bestaan tegenwoordig lang niet altijd alleen maar uit vlees. Je kunt zelf prima vegetarische hamburgers maken! Of je nou altijd vegetarisch of vegan eet, of gewoon zin hebt in een dagje wat anders. Deze kikkererwtenburgers met wortel zijn heel makkelijk zelf te maken . Doe ze op een lekke...

recept

Hoi allemaal! Leuk dat ik een gastblog mag schrijven voor de fijne website van Judith. Ik volg Judith al een hele tijd en ze maakt heerlijke recepten. Tof dat ik nu mijn gezonde recepten met jullie mag delen. Website met koolhydraatarme recepten Ik zal mezelf nog even kort voorstellen. Ik ben Lisa...

recept

Vlees eet ik niet meer, maar af en toe een mooi en bijzonder stukje vis kan ik wel waarderen. Octopus vind ik bijvoorbeeld heerlijk. De bekende tapa 'pulpo a la gallega' bijvoorbeeld. Jaren geleden kon je zelf bij Appie voorgegaarde octopus kopen. Helaas inmiddels niet meer. Je kunt echt bij de groo...

recept

Deze smoothiebowl is een nieuwe favoriet hier! Lekker als ontbijt of lunch bijvoorbeeld! Hij is door de ingrediënten en toppings ook heerlijk vullend, dus je kunt er weer even tegenaan na het eten ervan. Het is een perfecte combinatie van groenten en fruit, wat ervoor zorgt dat het gezond EN lekker...

recept

Granola ken je vooral als een ontbijtgerecht, maar je kunt ook een hartige variant maken. Deze simpele bietensalade wordt echt next level getild door de crunch en smaak van de hartige granola die we als topping gebruiken. Door chilivlokken, komijn en koriander toe te voegen gaat het ineens van ontbi...

recept

Soep is zeker niet alleen iets voor in de winter of voor als het guur weer is. Er zijn tal van lekker lente- en zomersoepen. Wat dacht je van deze doperwtensoep? Traditionele snert wordt met spliterwten gemaakt. Daar blijven we in de dit recept ver van weg. We gaan voor heldergroene, frisse doperwte...

recept

Asperges zijn weer in het seizoen. Dat seizoen duurt slechts kort, dus natuurlijk moeten we het er nu van nemen, haha! Ik kreeg onlangs een grote zak asperges (lucky me) en maakte daar ook een soep en asperge bapao's mee. Heerlijk dat witte goud! En dus op verschillende manieren klaar te maken. In d...

recept

Vooral in deze tijd, snap ik dat er wat afgesnackt wordt. Ik heb zelf ook regelmatig zin in een tussendoortje en soms heb je geen zin in een stuk fruit. Deze courgette 'koekjes' zijn een heerlijk tussendoortje. Maar je kunt ze ook prima als borrelhapje eten of zelf als lunch. Ik al ze zelf voor lunc...

recept

Nu we zo veel mogelijk moeten binnenblijven, probeer ik ook wat vaker uit mijn keukenkastjes te koken. Ik wil immers niet naar de supermarkt gaan voor wat kleine dingetjes. Wat we nu doen is 1 keer per week ongeveer online bestellen en dat is het. Als er dan echt iets niet is en er zijn nog wat ande...

recept

Heerlijk, de witte asperges zijn weer in het seizoen! Het witte goud is elk jaar rond april/mei weer volop verkrijgbaar en dan stormt menigeen er op af. Delicaat en een zachte smaak. Een van de meest bekende gerechten om met asperges te maken, is aspergesoep. Een romige soep met de zachte smaak van ...

recept

Unicorn bagels, regenboog bagels, rainbow bagels. Geef ze een naam :-)! Lekker vrolijk zijn ze en dat kunnen we wel gebruiken. Ik ben zooo blij met dit recept. Ik had ineens inspiratie om met alle gekleurde natuurlijke poeders die ik had gekleurde bagels te gaan maken. Een experiment wat helemaal ge...

recept

Deze vegetarische witlofsalade is supersimpel om te maken en bavt maar een paar ingrediënten. Toch is alles heerlijk in balans! Voor de bittere witlof, heb ik in frambozen een zoete tegenhanger gevonden. De zongedroogde tomaten zorgen voor een beetje hartigheid. En ei en witlof gaat altijd goed sam...

recept

Toen we een tijdje terug in Berlijn waren, aten we een hele lekkere kikkererwtenpannenkoek. Misschien denk je bij pannenkoeken niet direct aan kikkererwten. I don't blame you. Maar kikkererwtenmeel wordt in de Indiase keuken als eeuwenlang gebruikt. Het is erg voedzaam, eiwitrijk en glutenvrij. Bove...

recept

Vegetarische worstenbroodjes. Ja echt! Ik heb een variant gemaakt op de klassieke Brabanste worstenbroodjes en heb daarmee een perfecte vulling gevonde. Vaak ben je als vegetariër (of flexitariër) aangewezen op vegetarisch 'gehakt'. Echter wilde ik eigenlijk een vulling die wat meer smaak heeft en...

recept

Het idee voor deze zuurkoolquiche ontstond op Instagram. Daar zag ik bij collega-foodie Roos van WHKNE een zuurkoolquiche. Vorig jaar had ik al eens mini-quiches met zuurkool gemaakt. Echter leek het me een mooie uitdaging om die eens next-level te maken. In mijn geval betekent dat ook Jerôme aan d...

recept

Zo'n zin had ik in mushroom toast met avocado. Alleen de avo's die ik had, waren knetterhard. Dus bedacht ik een lekker alternatief. Mét paddenstoelen. Zonder avocado. In plaats daarvan een dressing van rucola en ansjovis die voor die zilte touch zorgen. Er bovenop een romig, gepocheerd eitje. De p...

recept

Tomatensoep is er in alle soorten en maten. Je hebt een reguliere tomatensoep, maar ook bijvoorbeeld Chinese tomatensoep. Koop je soep uit pot, blik of zak? Niet nodig! Wist je dat het heel gemakkelijk is je eigen soep te maken? Zo ook deze geroosterde tomatensoep met pesto! Je zult verrast zijn hoe...

recept

Ken je die groentebroodjes van Albert Heijn? Ik heb ze al een aantal keer gekocht, maar het leek me eigenlijk leuker om zelf groentebroodjes te maken. Nu wilde het toeval dat ik 1 gekookte biet over had en dus ging ik daarmee het experiment aan om bietenbroodjes te maken. Ik vind ze zelf erg goed ge...

recept

Deze mini pizza's maak je echt in een handomdraai en zijn lekker om te eten als lunch, als borrelhapje of bij het diner. Even twijfelde ik of ik het wel moest delen, want het is zo simpel dat het bijna geen recept te noemen is. Maar, het is hartstikke lekker en we houden allemaal van simpele gerecht...

recept

Mag ik nog even mijn liefde betuigen aan de 'bowls'? Ik weet het, het is in feite niets meer dan een kom waar je al je eten in doet, maar mensen, wat ziet het er altijd gezellig uit. Zo maakte ik al eens een sushi bowl, een buddha bowl, een bulgogi bowl en zelfs een heuse pizza bowl. Ik maak geen gr...

recept

Ik vind veel verschillende soorten groenten lekker, maar misschien wel een van mijn favorieten is de aubergine. Gegrild met granaatappelpitjes en tahin. Of gepofte en gepureerd in een baba ganoush. Of in deze melanzane alla parmigiana. Een Italiaanse ovenschotel bestaande uit in ieder geval aubergin...

recept

Ik ga jullie verblijden met nog een vegetarisch gerecht: een vegetarische poke bowl met avocado, tempeh en broccolini. Misschien denk je, huh, met wat?! Broccolini heet ook wel bimi of aspergebroccoli en lijkt om een lange mini broccoli. En, zo smaakt het ook. Ik vind het lekker makkelijk, want veel...

recept

Een makkelijke soep, maar wel een bijzondere. Deze bloemkoolsoep maken we met o.a. peren. Peren? Ja, echt! Deze geven een lekker lichtzoete smaak aan de soep en zorgen voor een verrassend effect. Al jaren geleden ontdekte ik dat bloemkool en peer verrassend goed samen gaan in een gerecht van Yotam O...

recept

De springrolls doen het altijd erg goed. Zowel hier in huis als op de blog. De klassieke springrolls met kip en garnalen bijvoorbeeld. In Canada kocht ik ter imspiratie wat mooie kooktijdschriften. Ik viel bijna achterover van hoe duur de meeste mooie kooktijdschriften er zijn, maar onder het mom va...

recept

Ik ben inmiddels weer terug van vakantie en zit weer vol nieuwe inspiratie! Dit recept voor een Japanse pannenkoek (okonomiyaki) maakte ik nog voor mijn vakantie, maar ik had nog geen tijd gehad om hem uit te werken. Japanse pannenkoek Over vakanties gesproken, Japan staat heel hoog op het verlang...

recept

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? In 10 minuutjes heb je deze superlekkere boerenkool salade op tafel staan. In de VS wordt 'kale' zoals het daar wordt genoemd al jarenlang gehypet. Het zou een superfood zijn. Een voedingssoort met heel veel voedzame eigenschappen. Boerenkool heeft bij...

recept

Het is januari 2019 en dat betekent dat de budgetchallenge van start is gegaan! Deze maand koken we lekker, gezond en goedkoop. Wat je de komende weken op de blog vindt is allemaal erg budget verantwoord. Erg fijn na die dure maanden, toch :-). Lief voor je portemonnee Deze quesedilla's zijn daar ...

recept

Deze goed gevulde omelet van Tony Kitous is er ook weer eentje uit zijn boek 'Feest'. Al eerder deelde ik de limabonensalade uit dat boek. De omelet die ik vandaag deel wordt getopt met aubergine, tomaatjes en halloumi en is een echt all day gerecht. Je kunt dit werkelijk elk moment van de dag eten....