Frisse groene aspergesalade met groene tahinidressing

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Perfect voor een gezonde lunch of makkelijke maaltijd op een warme lentedag: deze frisse aspergesalade. Het is licht en verfrissend, gemaakt met verse groenten, wat pecannoten en aardbeien.

Aspergesalade: lekker en simpel

Deze lekkere groene aspergesalade combineert een aantal van mijn favoriete seizoensproducten - asperges, spinazie en aardbeien. Het is makkelijk te maken, en het is smaakvol en heerlijk fris. Geniet van deze salade als een lichte lunch of diner, of serveer het als bijgerecht.

Dressing bij aspergesalade

Voor de dressing bij de aspergesalade kies ik voor een groene tahinidressing. Dat is een dressing gemaakt van koriander, tahin en citroensap. Deze tahinidressing is veelzijdig en past bij veel verschillende ingrediënten. Probeer hem dus vooral uit bij andere salade recepten!

De asperges zijn weer in het seizoen van eind april tot eind juni. Een salade met gegrilde asperges is daarom niet te missen deze lente. Nog een variatie proberen? Bekijk dan eens mijn recept voor een groene aspergesalade met burrata en artisjok.

Frisse groene aspergesalade met groene tahinidressing

Frisse groene aspergesalade met groene tahinidressing

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram groene aspergetips
  • 300 gram aardbeien
  • 50 gram pecannoten
  • 100 gram bladspinazie
  • 1 avocado
  • 1 el honing (vervang door agave of maple syrup voor vegan)
  • 2 el tahin
  • 1 el vers citroensap
  • 2 el water
  • snuf zout
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl olijfolie om in te bakken

Benodigdheden

  • staafmixer

Instructies

  1. Begin met het maken van de dressing: pureer koriander, tahini en citroensap met een staafmixer.
  2. Voeg koud water toe voor de juiste consistentie en breng op smaak met zout.
  3. Bak de pecannoten enkele minuten in een droge koekenpan tot ze licht beginnen te verkleuren.
  4. Snijd de aardbeien in kwarten.
  5. Leg de asperges in olie in de koekenpan en grill de asperges ongeveer vier minuten.
  6. Voeg honing toe en wentel de aspergetips hierin.
  7. Verdeel de spinazie over de borden.
  8. Voeg de overige ingrediënten toe voor de salade van groene asperges.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.