recept

Orecchiette (ook wel 'oortjespasta') is zo mooi om te zien. Daar moest ik wel iets mee doen! Deze pastasoort komt van oorsprong uit Puglia, Italië. Er zijn verschillende traditionele orecchiette recepten te vinden, maar ik ging voor een minder traditionele, maar zeker niet minder lekkere variant! ...

recept

Zoete aardappelsoep was zo'n soep die al langer op mijn lijstje stond om te maken, maar er tot nu toe nog niet van was gekomen. Waarom? Geen idee, maar nu het weer herfst is, gaat een soepje er zeker wel in. Zo kon je onlangs het basisrecept voor pompoensoep lezen, maar ook de wontonsoep en mosterds...

recept

Limabonen zijn een misschien niet alledaags ingrediënt. Deze witte bonen zijn echter heel lekker om te gebruiken in een spread of salade. Ik kreeg onlangs het boek 'Feest' van Tony Kitous (de man achter Comptoir Libanais). Een heerlijk boek vol Midden-Oosterse, feestelijke gerechten. Ik heb al mete...

recept

We moeten er weer aan geloven, de herfst is begonnen. Regen, blaadjes, maar ook pompoen zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met herfst. Dit keer ging ik voor een pompoensalade met geroosterde biet, een simpele dressing en knapperige pistachenootjes. Voor erbij wat crostini. Als je me al langer vol...

recept

Sinds een paar maanden is in de supermarkt Paneer te kopen, een soort Indiase kaas. Toen we van de zomer naar Canada vlogen en daar in het vliegtuig een verrassend lekkere paneer curry kregen, was ik om. Eenmaal thuis zou ik ook gaan experimenteren met paneer. Paneer De paneer is zacht van smaak e...

recept

Hoe maak je pompoensoep? Er staan hier op de blog al diverse pompoensoep recepten. Mocht je het nog niet doorhebben, ik ben dol op pompoen en dus ook op pompoensoep (en everything pumpkin spice, maar dat is nu even off topic ;-)). Ik maakte al eerder pittige pompoensoep met gehaktballetjes, een Thai...

recept

Broccoli en zalm blijft een fijne combi. Zo maak ik er weleens een quiche mee of een noodle bowl. Vandaag combineer ik de twee met een beetje quinoa. Wat je krijgt, is een lekkere snelle en voedzame maaltijd die ook nog eens gezond is. De broccoli blancheer je even en vervolgens breng je hem in de w...

recept

Pasta all'arrabiata, een klassieker onder de klassiekers. Dit pastagerecht wordt traditioneel geserveerd met penne pasta, dus uiteraard maakt ook ik de arrabiatasaus met penne. Simpele pasta all'arrabiata Pasta all'arrabiata is een simpel en lekker gerecht met een goede 'kick' van de peper die eri...

recept

Met de warme dagen van afgelopen zomer heb ik heel veel lekkere salades gegeten. Bijvoorbeeld deze Vietnamese salade op basis van noodles. Heerlijk licht en vol van smaak door de kruiden en de dressing! De Vietnamese keuken kenmerkt zich door de frisse, lichte smaken en die komen hier dan ook perfec...

recept

Pfoe, wat warm hè? Hou je het nog een beetje vol? Een van de voordelen van het warme weer: ijs eten. Met dit ijs is het helemaal genieten geblazen, want het is 'gezond ijs'. Nouja, het is een gezondere variant op regulier ijs. Door de bananen in te vriezen, heb je een mooie basis voor ijs. Je voegt...

recept

Heb je ze al in de winkels gespot? Die schattige bolcourgettes? Ineens liggen ze overal en dat komt goed uit, want zo kon ik gevulde bolcourgette maken met Hollandse garnalen! Ik maakte al eerder gewone gevulde courgette met tonijn bijvoorbeeld. Vrolijk gevulde bolcourgettes Op de een of andere ma...

recept

Een van de meest klassieke salades uit de Italiaanse keuken: salade caprese. Deze salade heeft zelfs de kleuren van de Italiaanse vlag: rode tomaten, witte mozzarella en groene basilicum. Een hele simpele, maar o zo lekkere salade. Met een vleugje extra vergine olijfolie is het echt genieten van 'la...

recept

Een aardbeien smoothie maken is echt hartstikke makkelijk! Ik kan het bijna niet eens een recept noemen. Zoals je ziet, is het letterlijk 1 stap. Is dat makkelijk of is dat makkelijk :-)? Aardbeien smoothie met een twist Ik maakte een aardbeien smoothie met een kleine twist: ik voegde er wat vanil...

recept

Vakantietijd! En daarom deel ik de komende weken de allerlekkerste vakantierecepten. Recepten die je kunt maken op vakantie, maar ook recepten die herinneringen oproepen aan jouw vakantie. Vandaag een heerlijk Spaans gerecht. De 'ajo blanco' vindt zijn oorsprong in Andalusië. Málaga om precies te ...

recept

Ik kan me niet herinneren dat het ooit in Nederland zo lang achter elkaar lekker weer was. We hebben gewoon eindelijk een échte zomer. De laatste paar weken had ik eigenlijk wel de tijd om aan mijn blog te werken, maar soms heb je wat minder inspiratie. Tel daar een warm zonnetje bij op. Dan is het...

recept

Ik kreeg een fles Orochata met daarbij een heerlijk recept voor Orochata roomijs.Het roomijs maakte ik niet, maar wel iets anders: een hele frisse substantie tussen granité en sneeuwvlokjes in.Orochata is een drank van Licor43 en is afgeleid van de Spaanse Horchata. Dit drankje wordt gemaakt va...

recept

Bibimbap is misschien wel een van de populairste en bekendste recepten uit Korea. Al eerder maakte ik een bibimbap variant met vlees. Dit keer was het de beurt aan een vegetarische variant. Voor de puristen onder ons ;-): ja, er hoort normaal rijst in én een saus op basis van Gochujang. Ik wilde va...

recept

Een klassieke pastasalade pesto kan altijd! Het is een lekker lunchgerecht, bijgerecht of hoofdferecht. Neem de salade mee op picknick of serveer hem als bijgerecht bij de BBQ.Deze pastasalade is supermakkelijk om te maken. Het lekkerste is om de pesto zelf te maken. Daar geef ik je ook het rece...

recept

Een heerlijke zomerse salade: salade met avocado, ei en kalkoenspekjes. Knapperige sla, het hartige van de kalkoenspekjes, een romige avocado dressing, zelfgemaakte croutons en een eitje. Die vind ik zelf het allerlekkerste als de dooier nét niet gestold is, maar dat is natuurlijk persoonlijk :-). ...

recept

Het is duidelijk dat het lekker weer is, een kijkje op onze homepage en je ziet de lekkerste salades voorbijkomen! Zo was er onder meer de artisjok panzanella, de venkelsalade met appel en de makreel & krieltjessalade. Het voordeel van zo'n salade is dat het vak snel is, lekker licht en gezond. ...

recept

Aspergeseizoen. Je kunt er bijna niet omheen. Of je nou fan bent van witte of groene asperges, er is keuze genoeg qua recepten en er zit altijd wel een recept bij wat je lekker vindt! De groene asperges zijn stevig en nootachtig, de witte asperges (ook wel het 'witte goud' zijn zacht en delicaat). M...

recept

De eerste mooie, zomerse weken liggen achter ons en hopelijk volgen er nog veel meer! Salades zijn onlosmakelijk verbonden met zon, lente, zomer en lekker weer. Het is een perfect bijgerecht bij de barbecue, maar ook als hoofdgerecht is een goedgevulde salade heerlijk. Bovendien vaak lekker snel en ...

recept

Een omelet als diner? Ja hoor! Deze omelet lijkt misschien een beetje op een frittata, omdat de omelet zo goed gevuld is. Je vindt er spinazie in, maar ook doperwten, munt en gerookte forel. Het is voor mij een heerlijke lente omelet met de frisse, groene kleuren van de groenten en de frisse smaken ...

recept

Een heerlijk 'feel good recept'. Grote garnalen in een witte wijnsaus met peterselie, citroen en knoflook. Dat klinkt heel simpel. Ja, dat is het recept ook! Eet er bijvoorbeeld een simpele pasta met tomaatjes bij of een ciabatta brood met gepofte tomaat en een groene salade.De beste garnalen om...

recept

Kip teriyaki is een klassieker uit de Japanse keuken. Vandaag geven we hem een moderne twist in een easy peasy bowl die met 20 minuten bij jou op tafel staat! Een heerlijke kom met rijst, taugé, sojabonen (edamame boontjes) en natuurlijk teriyaki kip. Uiteraard zonder pakjes en zakjes!Ik ben de...

recept

Zijn jullie ook niet dol op dit soort, klassieke kip en rijstrecepten boordevol smaak? Ik maakte al eerder een aantal soortgelijke recepten. De Kip Siam bijvoorbeeld of de sesam kip. Toch is dit weer een net wat ander recept: de bekende Kip Cashew. Er zijn tal van variaties te bedenken, want eigenli...

recept

Misschien vroeg je je af waarom het zo rustig was op de blog de afgelopen week. Ik had eventjes vakantie. Vaak werk ik vooruit, maar nu is het er eigenlijk niet van gekomen en had ik er misschien zelfs geen zin in. Dat moet ook kunnen, toch :-)? Ik ben in ieder geval weer helemaal terug en vertel ju...

recept

De eerste lekkere dagen van het jaar zijn weer een feit en we hebben meteen weer zin in salades! De vooruitzichten zien er goed uit, dus met een beetje mazzel kunnen we nog even van het lekkere weer genieten.Lekker weer is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de barbecue, dus dikke kans dat 'i...

recept

Er leek even geen einde te komen aan de winter, maar gelukkig, het zonnetje laat zich weer zien en de temperaturen lopen langzaam aan op. Dat betekent dat het weer tijd wordt voor lekkere salades. Deze salade op basis van krieltjes is supermakkelijk, maar o zo lekker! De makreel, gegrilde paprika en...

recept

Het lijkt net een brood, maar dat is het niet. Gehaktbrood ziet er uit als een brood, maar dan van gehakt. Sterker nog, je snijdt er ook plakken van. Die plakken eet je warm of koud bij je maaltijd. Wat het lekkerste is, is 's avonds het warm bij de maaltijd eten en de leftovers dan volgende dag als...

recept

Misschien heb je al gelezen over onze vakantie in o.a. New York afgelopen december. Een superleuke reis met uiteraard veel culinaire hotspots. Een paar weken geleden kreeg ik van Jerôme het boek I love New York. Het leuke is, dat het boek gebaseerd is op de ingrediënten die ze van lokale leveranci...

recept

Ik hoor je denken: "TLV?" TLV staat voor Tel Aviv, de hippe hotspot in het Midden-Oosten en tevens de naam van het nieuwe boek van Jigal Krant, culinair journalist. Jigal woont deels in Amsterdam, deels in Tel Aviv. Ik keek al een aantal weken uit naar het verschijnen van dit boek als liefhebber van...

recept

Watergruwel, of zoals het in noord Nederland heet: krentjebrij. Misschien ken je het nog van vroeger, bij opa en oma? Zoals je misschien wel weet, heb ik een rubriek 'oma's recepten', dus ik vond het superleuk om met een klassieker als krentjebrij kennis te maken! Krentjebrij is een dessert of tusse...

recept

Toen ik opgroeide, was de broccoli zalm quiche een van mijn favoriete maaltijden. Als mijn moeder vroeg wat ik wilde eten, was het 9 van de 10 keer haar broccoli zalm quiche. Broccoli en zalm zijn natuurlijk een gouden combinatie. En ook in deze quiche blijkt dat maar weer. Klassieke broccoli zalm ...