recept

Bloemkool saai? Helemaal niet! Je kunt er veel meer mee dan je wellicht denkt. Naast de bekende gekookte bloemkool met kaassaus, kun je bloemkool op zoveel andere manieren bereiden. Uit de oven bijvoorbeeld. In dit recept roosteren we eerst de bloemkool in de oven met aromatische ras-el-hanout. Deze...

recept

Chili sin carne oftewel, chili con carne maar dan zonder vlees. Hoe maak je dat? En is dat lekker? Daar kunnen we alleen maar volmondig 'ja' op zeggen! En als je mijn heerlijke, maar simpele chili sin carne hebt geproefd, ben je dat zeker met me eens. Chili sin carne met vleesvervanger In een 'ech...

recept

Een koolsalade, daar is het echt het seizoen voor! Toen ik in het Sligro magazine een koolsalade tegenkwam met rode kool en zuurkool, leek dat me een erg goed idee. Geïnspireerd door hun recept ging ik aan de slag! Het toeval wil, dat het magazine in het teken van Duitsland stond, dus een verse pre...

recept

Ovenschotels vind ik lekker én pompoen vind ik lekker. 1+1 = 2, en dus ging ik voor een herfstige ovenschotel. Met pompoen, halloumi kaas en pecannoten. Het leuke is dat je alles in de ovenschaal gooit en je er verder geen omkijken naar hebt. Pompoen is heerlijk veelzijdig. Je kunt hem in zoet en h...

recept

Het idee voor deze zuurkoolquiche ontstond op Instagram. Daar zag ik bij collega-foodie Roos van WHKNE een zuurkoolquiche. Vorig jaar had ik al eens mini-quiches met zuurkool gemaakt. Echter leek het me een mooie uitdaging om die eens next-level te maken. In mijn geval betekent dat ook Jerôme aan d...

recept

Hoe makkelijk wil je het hebben? Deze soft shell taco's vulde ik met kabeljauw burgers voor een lekkere crunch en daarbij een overheerlijke salsa. Lekker fris en licht, love it! De mango zorgen voor een lekker zoetje, terwijl het pepertje zorgt voor wat pit. De burgertjes even bakken in de pan, de g...

recept

Deze vegan bowl doet me een beetje denken aan een mix tussen gado-gado en vegetarische saté. En beiden zijn verrukkelijk, dus waarom niet combineren en er mijn eigen twist te geven? Voor de saté gebruikte ik tofu die ik lekker inkruidde en waar later een lekkere satésaus overheen zou komen. Norma...

recept

Spruitjes, je moet er maar net van houden. Of niet? Ik ben totaal geen spruitjes fan, maar ik vind eigenlijk dat ik het gewoon moet eten. En dus ging ik maar weer eens de uitdaging aan om spruitjes lekker te maken. Ik deed dat al een keer eerder door ze te bakken met nootjes en vega spekjes. Dit kee...

recept

Bloemkoolrijst is een leuk en lekker alternatief voor échte rijst. Door de rijst te vervangen door fijngesneden bloemkoolroosjes, zit je maaltijd ineens boordevol vitamine C! We brachten de bloemkool op smaak met limoen en koriander en topten de bloemkool bowl verder met op smaak gebrachte pulled o...

recept

Wie mij een beetje kent, weet dat ik fan ben van de Midden-Oosterse keuken. Dat was ik al. En toen we uit Israël terugkwamen van vakantie, was dat alleen nog maar meer. Wat heb ik daar fantastisch gegeten. Vaak heb ik persoonlijk, dat hoe lekker het eten ook is, ik dezelfde cuisine dag in dag uit w...

recept

Deze bowl is geïnspireerd op de spring roll. Spring rolls zijn rijstvellen die worden gevuld met allerlei lekkers. Kip en garnalen bijvoorbeeld, koriander, munt en allerlei andere smaakmakers. In dit gerecht vind je enkele van deze elementen terug, maar dan zonder het rollen en zonder de rijstvelle...

recept

Tegenwoordig zijn frietjes lang niet altijd geel. Als je het vroeger had over frites (of patat, net waar je vandaan komt ;-)), was dat altijd gemaakt van aardappels. Maar toen kwamen de zoete aardappel frietjes, de groente frietjes, de avocado frites. En nu zijn er dus ook courgette frietjes. Courge...

recept

Tomatensoep is er in alle soorten en maten. Je hebt een reguliere tomatensoep, maar ook bijvoorbeeld Chinese tomatensoep. Koop je soep uit pot, blik of zak? Niet nodig! Wist je dat het heel gemakkelijk is je eigen soep te maken? Zo ook deze geroosterde tomatensoep met pesto! Je zult verrast zijn hoe...

recept

Vreugde alom toen ik vorig jaar gewoon paneer in de supermarkt kon kopen. Deze Indiase kaas is zacht van smaak en doet een beetje denken aan een stevige ricotta. Het is een kaas die het goed doet in vega Indiase gerechten. Zo maakte ik er al eerder een bloemkoolcurry mee. Dit keer maakte ik er ee...

recept

Hoe makkelijk zijn ovenschotels? Heel makkelijk en vooral ook heel lekker! Deze Griekse maaltijd is een kwestie van alles op een bakplaat gooien, de oven z'n werk laten doen en even later smullen van de heerlijke smaken van het gerecht. Maximaal genieten Onderop vind je paprika's en tomaatjes, daa...

recept

Eigenlijk eet ik niet zo heel vaak sardientjes. Vroeger at ik ze weleens op brood, maar tegenwoordig doe ik dat eigenlijk nooit meer. Af en toe verschijnen ze bij mij door de pasta. Zonde eigenlijk, want de sardine is wat mij betreft ondergewaardeerd! Dit kleine visje is hartstikke lekker, maar ook ...

recept

Nu het eindelijk weer lekker weer lijkt te zijn, is het ook weer tijd voor salades! Wij houden er wel van :-). Salades zijn er in allerlei smaken en variaties. Wat dacht je van een volkoren noodle salade? Lekker fris, makkelijk te maken en boordevol smaak.

recept

Pesto is echt zo'n ingrediënt dat iedereen wel lekker vindt geloof ik. En dan natuurlijk het liefste zelfgemaakt, want het is echt niet moeilijk en zo veel lekkerder! Al eerder deelde ik de groene pesto. Een echte klassieker! Ook de rode pesto is wat mij betreft een klassieker. Ik maak hem niet zo ...

recept

Simpel en lekker koken, kunnen zeker hand in hand gaan. Als je mij al langer volgt, weet je dat ik van dat soort recepten hou en niet vies ben van een shortcut :-). Vandaag deel ik mijn lekkere Mexicaanse zalm. Op een bedje van zilvervliesrijst en afgetopt met een heerlijk frisse salsa van mango, to...

recept

Mag ik nog even mijn liefde betuigen aan de 'bowls'? Ik weet het, het is in feite niets meer dan een kom waar je al je eten in doet, maar mensen, wat ziet het er altijd gezellig uit. Zo maakte ik al eens een sushi bowl, een buddha bowl, een bulgogi bowl en zelfs een heuse pizza bowl. Ik maak geen gr...

recept

Ik vind veel verschillende soorten groenten lekker, maar misschien wel een van mijn favorieten is de aubergine. Gegrild met granaatappelpitjes en tahin. Of gepofte en gepureerd in een baba ganoush. Of in deze melanzane alla parmigiana. Een Italiaanse ovenschotel bestaande uit in ieder geval aubergin...

recept

Herinneren jullie je de tomaten tartaar nog? Bij ons was die vega variant op de klassieke steak tartaar vorig jaar een regelrechte hit. Regelmatig kwam 'ie op tafel, zelfs met kerst. Toen ik deze maand de Delicious doorbladerde, stuitte ik op een asperge tartaar. Gemaakt van rauwe witte asperges die...

recept

Pasta tijd! Er staan al flink wat pasta recepten hier op de blog. Van een pasta carbonara tot een pasta alla Norma en van een papardelle al ragù tot pasta al forno. Dit keer ging ik voor een hele verrassende pasta. Ik combineerde spaghetti met rijpe avocado's. Deze zorgen voor een structuur en smeu...

recept

Pompoen salade? Jawel! Een Midden-Oosterse salade met geroosterde pompoen, frisse bloedsinaasappel  en een romige tahin dressing. Die dressing is zo heerlijk romig dat je bijna niet zal geloven dat er geen zuivel in zit. De pompoen roosteren we eerst met ras-el-hanout in de oven. Ras-el-hanout is e...

recept

Ik ga jullie verblijden met nog een vegetarisch gerecht: een vegetarische poke bowl met avocado, tempeh en broccolini. Misschien denk je, huh, met wat?! Broccolini heet ook wel bimi of aspergebroccoli en lijkt om een lange mini broccoli. En, zo smaakt het ook. Ik vind het lekker makkelijk, want veel...

recept

Een makkelijke soep, maar wel een bijzondere. Deze bloemkoolsoep maken we met o.a. peren. Peren? Ja, echt! Deze geven een lekker lichtzoete smaak aan de soep en zorgen voor een verrassend effect. Al jaren geleden ontdekte ik dat bloemkool en peer verrassend goed samen gaan in een gerecht van Yotam O...

recept

Een guilty pleasure, maar dan gezond! Bloemkoolpizza met boerenkoolpesto en geroosterde boerenkool. Een heerlijk pizza alternatief wat net even wat gezonder is dan je gemiddelde pizza. Ik gebruikte als basis een kant-en-klaar bodem van Magioni op basis van bloemkool. Zelf de pizzabodem maken kan n...

recept

De springrolls doen het altijd erg goed. Zowel hier in huis als op de blog. De klassieke springrolls met kip en garnalen bijvoorbeeld. In Canada kocht ik ter imspiratie wat mooie kooktijdschriften. Ik viel bijna achterover van hoe duur de meeste mooie kooktijdschriften er zijn, maar onder het mom va...

recept

Ik ben inmiddels weer terug van vakantie en zit weer vol nieuwe inspiratie! Dit recept voor een Japanse pannenkoek (okonomiyaki) maakte ik nog voor mijn vakantie, maar ik had nog geen tijd gehad om hem uit te werken. Japanse pannenkoek Over vakanties gesproken, Japan staat heel hoog op het verlang...

recept

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? In 10 minuutjes heb je deze superlekkere boerenkool salade op tafel staan. In de VS wordt 'kale' zoals het daar wordt genoemd al jarenlang gehypet. Het zou een superfood zijn. Een voedingssoort met heel veel voedzame eigenschappen. Boerenkool heeft bij...

recept

Winter en stoofpotjes zijn een match made in heaven! Helemaal als het lekker simpel is, maar toch heel veel smaak heeft. Voor dit heerlijke winterse stoofpotje heb je niet zo veel nodig: Italiaanse witte bonen (cannellini bonen) uit blik, tomatenblokjes uit pak of blik, spinazie, kruiden en worstjes...

recept

Een van mijn favoriete ontdekkingen van 2018 was een Japans restaurant in Utrecht waar ze authentieke Japanse bowls serveren, Don Kounosuke. Zelf zo'n lekkere Japanse bowl, ook wel don of donburi genoemd maken, kan ook! Voor de budgetchallenge van deze maand, maakte ik de soboro. Normaal gesproken w...

recept

Het is januari 2019 en dat betekent dat de budgetchallenge van start is gegaan! Deze maand koken we lekker, gezond en goedkoop. Wat je de komende weken op de blog vindt is allemaal erg budget verantwoord. Erg fijn na die dure maanden, toch :-). Lief voor je portemonnee Deze quesedilla's zijn daar ...

recept

Deze goed gevulde omelet van Tony Kitous is er ook weer eentje uit zijn boek 'Feest'. Al eerder deelde ik de limabonensalade uit dat boek. De omelet die ik vandaag deel wordt getopt met aubergine, tomaatjes en halloumi en is een echt all day gerecht. Je kunt dit werkelijk elk moment van de dag eten....