Aardappelsalade met sperziebonen, bietjes en ei
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd35 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
Vandaag een heerlijk zomerse aardappelsalade! Eentje die je heel makkelijk zelf maakt en verrassend lekker is. Door de aardappeltjes te bakken worden ze lekker krokant en dat is net dat beetje extra. De bietjes en sperziebonen zorgen voor een lekkere smaak en vitamines. De dressing is fris-pittig en maakt het helemaal af!
Aardappelsalade bij de BBQ of als hoofdgerecht
De eieren kun je eventueel achterwege laten als je het gerecht bijvoorbeeld veganistisch wil maken. Gebruik in dat geval ook vegan mayonaise. Serveer de aardappelsalade met een rustiek stokbrood als zomerse maaltijd of serveer hem als bijgerecht bij de BBQ!
Aardappelsalade met sperziebonen, bietjes en ei
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd35 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 kilo krieltjes
- 250 gram bietjes
- 400 gram sperziebonen
- 3 eieren
- dressing:
- 6 el mayonaise
- 1 el Franse mosterd
- 1 el verse dille
- 2 tl verse bieslook
- 2 el augurken fijngesneden
- peper en zout
Benodigdheden
- kookpan
- bakplaat
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C (heteluchtoven).
- Veeg met een borsteltje de krieltjes af en halveer ze. Kook 5 minuten en giet dan af. Laat ze met een droge theedoek over de pan goed uitdampen zodat de stoom zoveel mogelijk verdwijnt en de aardappels zo droog mogelijk zijn.
- Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en voeg 1-2 el olijfolie toe. Hussel goed door zodat alle aardappelpartjes bedekt zijn.
- Bak 35-40 minuten tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn en laat ze dan even afkoelen.
- Maak de sperziebonen schoon, snijd in 3-en en kook ze 5 minuten. Spoel ze daarna af met ijskoud water. Snijd de voorgekookte bieten in kleine blokjes. Kook de eieren en pel ze.
- Maak vervolgens de dressing. Snijd de augurken, dille en bieslook fijn en meng met de mayonaise en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de aardappels met de dressing en voeg vervolgens de andere ingrediënten toe.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën | Calorieën uit vetten | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten g, Waarvan | ||
Verzadigde vetzuren g | ||
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen