Aardappelsalade met sperziebonen, bietjes en ei

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd35 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Vandaag een heerlijk zomerse aardappelsalade! Eentje die je heel makkelijk zelf maakt en verrassend lekker is. Door de aardappeltjes te bakken worden ze lekker krokant en dat is net dat beetje extra. De bietjes en sperziebonen zorgen voor een lekkere smaak en vitamines. De dressing is fris-pittig en maakt het helemaal af!

Aardappelsalade bij de BBQ of als hoofdgerecht

De eieren kun je eventueel achterwege laten als je het gerecht bijvoorbeeld veganistisch wil maken. Gebruik in dat geval ook vegan mayonaise. Serveer de aardappelsalade met een rustiek stokbrood als zomerse maaltijd of serveer hem als bijgerecht bij de BBQ!

Aardappelsalade met sperziebonen, bietjes en ei

Aardappelsalade met sperziebonen, bietjes en ei

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd35 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 kilo krieltjes
  • 250 gram bietjes
  • 400 gram sperziebonen
  • 3 eieren
  • dressing:
  • 6 el mayonaise
  • 1 el Franse mosterd
  • 1 el verse dille
  • 2 tl verse bieslook
  • 2 el augurken fijngesneden
  • peper en zout

Benodigdheden

  • kookpan
  • bakplaat

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C (heteluchtoven).
  2. Veeg met een borsteltje de krieltjes af en halveer ze. Kook 5 minuten en giet dan af. Laat ze met een droge theedoek over de pan goed uitdampen zodat de stoom zoveel mogelijk verdwijnt en de aardappels zo droog mogelijk zijn.
  3. Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en voeg 1-2 el olijfolie toe. Hussel goed door zodat alle aardappelpartjes bedekt zijn.
  4. Bak 35-40 minuten tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn en laat ze dan even afkoelen.
  5. Maak de sperziebonen schoon, snijd in 3-en en kook ze 5 minuten. Spoel ze daarna af met ijskoud water. Snijd de voorgekookte bieten in kleine blokjes. Kook de eieren en pel ze.
  6. Maak vervolgens de dressing. Snijd de augurken, dille en bieslook fijn en meng met de mayonaise en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Meng de aardappels met de dressing en voeg vervolgens de andere ingrediënten toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *