recept

Bubble tea maakte ik al eerder. Het is een beetje 'hate it or love it'. De jelly balletjes die gemaakt zijn van tapioca zijn niet iedereen z'n cup of tea ;-). Bij mij wel. Al eerder maakte ik reguliere bubble tea. Nu is het tijd voor matcha bubble tea. Houd je van boba en van matcha? Dan moet j...

recept

Op zoek naar een heerlijk sorbetijs recept? Ik denk dat ik kan zeggen dat DIT recept het allerlekkerste sorbetijsje is wat ik ooit heb gegeten. De kiwi en ananas gaan perfect samen met de munt en de limoen. Fris ijs, zoet genoeg en lekker verfrissend. Sorbetijs snel met de ijsmachine Voor dit sorb...

recept

Zijn jullie ook zo gek op Mexicaanse recepten? Wij wel! Lekker veel smaak zonder al te veel poespas is wel wat Mexicaans koken kenmerkt. Vaak vind je er ingrediënten in terug als bonen, avocado, tomaat en koriander. Dit keer maken we ‘sopes’. Wat dat zijn en hoe je die maakt, lees verderop in d...

recept

Zelf schepijs maken met een ijsmachine in de smaak citroenmerenguetaart IJs maken doe ik al weleens, maar dan altijd zonder ijsmachine. Dan is de keuze in het ijs wat je maakt toch wat beperkter. Ik vond het dan ook erg leuk om eens ijsjes te maken mét een ijsmachine. Hoe dat beviel, welke ijssoor...

recept

Pita gyros heb je vast weleens gegeten. Een zacht pita broodje met reepjes gyros, groenten en tzatziki. Nou is gyros vlees traditioneel gezien varkensvlees, alhoewel er tegenwoordig ook weleens andere vleessoorten te verkrijgen zijn (kip gyros bijvoorbeeld). Wat nou als je vegetarische pita gyros wi...

recept

Wow, als je deze brownies eet en ik vertel je dat ze gemaakt zijn op basis van bieten. Ze glutenvrij zijn, geen eieren bevatten en weinig vet, zul je verbaasd zijn. Toch is het echt zo, deze gezonde brownies (of nouja, gezonder dan een reguliere variant) zijn geschikt voor iedereen die plantaardig e...

recept

Iedereen die van koffie houdt, opgelet! Ik heb een topper va een dessert voor je wat je heel makkelijk en snel zelf maakt. Het is geschikt voor mensen die lactoseintolerant zijn, glutenvrij eten of bijvoorbeeld plantaardig eten. Met Amar een paar ingrediënten maak je een vegan panna cotta. Vegan p...

recept

Zomerkoninkjes oftewel aardbeien. Ze zijn er weer! Een van mijn favoriete fruitsoorten. Zo niet DE favoriete fruitsoort. Ze zijn heerlijk om zo uit het vuistje te eten, op brood, in een salade, in een smoothie of dus in een lekker baksel. Dit keer maakte ik heerlijk vegan bananenbrood met aardbeien....

recept

Haal de Spaanse zon hierheen met deze snelle paella. Een heerlijk rijstgerecht wat je meteen doet denken aan Spanje. Normaal gesproken heb je er even de tijd voor nodig. Dit keer maakte ik een Spaans rijstgerecht geïnspireerd op paella. Het lijkt op een paella, maar dan een die in maximaal 10 minut...

recept

Wie is er nog meer dol op witte asperges? Ze zijn maar kort in het seizoen in Nederland, dus extra genieten als ze er zijn. Veel asperges komen uit Limburg en worden geteeld van maart tot en met juni. Traditiegetrouw is 24 juni de laatste dag dat je Nederlandse witte asperges kunt kopen. Het is er n...

recept

Met een goede risotto kun je ons wel blij maken! Heerlijke, romig smakende rijstkorrels. Puur comfort food! Sterker nog, een risotto was een van de eerste dingen die ik leerde koken. Nog altijd kan ik genieten van een lekkere risotto. Of dat tomatenrisotto, blauwe kaas-en-walnoten risotto is of een ...

recept

Sangria is een typisch Spaanse drank van o.a. (rode) wijn, citrusfruit, vruchtensap en eventueel water en zoetstof. Het is een verfrissende zomerdrank, die je misschien wel kent van vakantie. Zelf maken is hartstikke makkelijk en lekker! Vandaag laat ik je een non-alcoholische variant zien. Daar kan...

recept

Voor dit heerlijke ijsrecept heb je geen ijsmachine nodig! Dit mint chocolate chip ijs maak je zonder ijsmachine. Met maar een paar ingrediënten, een blender of staafmixer, wat ruimte in je vriezer en een klein beetje geduld. Het ijs is bovendien gemaakt zonder eieren en zuivel en daarmee ook gesch...

recept

Softshell tacos vind ik altijd zo lekker om te eten. Waar je uit de Tex-Mex keuken misschien de harde tacoschelpen kent, kent de Mexicaanse keuken deze zachte taco's. Ze kunnen gemaakt zijn van tarwebloem om maismeel en kun je hier kopen als tortilla wraps. Tacos Op Netflix is een leuke serie te z...

recept

Wie weleens in Zuid-Oost Azië is geweest heeft vast weleens de Mango Sticky Rice als dessert gegeten. Kleefrijst met op smaak gebrachte kokosmelk en blokjes mango. Traditioneel is het een Thais recept, maar ook in andere landen in de regio vind je het regelmatig op het menu. Het is een niet te zoet...

recept

Tiramisu, oftewel 'raap me op'. Normaal maak je tiramisu met lange vingers, espresso, mascarpone en soms rauwe eieren. Ik maakte een wat zomerse variant die ook heel erg geschikt is voor kinderen en zwangere vrouwen. Bovendien kun je deze tiramisu ook eten als je glutenvrij en/of lactosevrij eet. ...

recept

Zin in curry? Je hoeft niet verder te zoeken! Ik heb een heerlijke vegetarische curry voor je met maar een paar ingrediënten! Om het extra lekker te maken heb ik vegetarische balletjes toegevoegd, op smaak gebracht met zwarte bonensaus. In combinatie met de groene curry een ware smaaksensatie! Z...

recept

Zalm en aardappels samen zijn altijd fijn, toch? Vooral als het om wilde zalm gaat, ben ik er bij! Tijdens je zwangerschap zijn er de nodige eetrestricties en kun je beter geen gerookte zalm eten, tenzij goed verhit. Dit recept kun je dus ook prima eten als je zwanger bent! Deze aardappel-zalmpakket...

recept

IJskoffie is een van mijn favoriete drankjes. Zeker in de zomer vind ik het heerlijk om af te koelen met een koude koffie. Een simpele variant met alleen koffie, ijsklontjes en (plantaardige) melk of juist een wat luxere variant. Voor elk moment is wel de juiste te vinden. Ik laat je vandaag zien ho...

recept

Ken je die lekkere filodeegpasteitjes met een heerlijke vulling? Bij de Turkse bakker kun je vaak heerlijke börek kopen. Met allerlei vullingen, maar mijn favoriet is de börek met spinazie en feta. Wist je dat je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Ik laat je zien hoe je ze zelf maakt! Ik ben...

recept

Deze heerlijke Italiaanse salade is supersimpel om te maken en ideaal als lunch of diner (met bijvoorbeeld een soepje erbij). Hij doet denken aan een panzanella, een Italiaanse broodsalade waarbij je restjes brood gebruikt. Dat kan ciabatta zijn, maar bijvoorbeeld ook een restje stokbrood. Door de o...

recept

Poffertjes zijn superlekker en typisch Nederlands. Kleine, luchtige pannenkoekjes. Als kind heb je ze vast weleens gegeten. Het lekkerste met boter en poedersuiker en vaak kon je die dan op de kermis of bij zo'n gebakkraam kopen. Zelf poffertjes maken is ook hartstikke leuk! Misschien denk je dat he...

recept

Vind jij gnocchi ook zo lekker? Heerlijk zachte aardappelkussentjes die je echt in huis moet hebben. Sommige mensen vinden ze papperig, maar de key is om ze echt kort te koken (of eventueel te bakken!). Dit recept van gnocchi met spinazie, zongedroogde tomaatjes en vega worst is echt een topper v...

recept

Dit lekkere vegetarische gerecht van vegetarische ceviche is geïnspireerd op de heerlijke vega ceviche die we in Alicante aten. De ceviche is van oorsprong een Zuid-Amerikaans gerecht waarbij rauwe vis als het ware wordt 'gegaard' in citrussap. Een heerlijk fris voorgerecht. Vegetarische ceviche ...

recept

Hot cross buns zijn zoete broodjes die in Engelstalige delen van de wereld met Pasen worden gegeten. De broodjes zijn licht kruidig en rijkelijk gevuld met rozijnen, krenten en soms ook gedroogd fruit. Als ze net uit de oven komen, bestrijk je ze met abrikozenjam zodat ze mooi gaan glanzen en die ke...

recept

Misschien dat ik deze vegan chocolademousse nog wel lekkerder vind dan de 'originele' variant. Deze mousse is zoooo heerlijk luchtig. Van die belletjes die in je mond 'ontploffen'. En dat voor een mousse die dus zonder slagroom en zonder (rauwe) eieren wordt gemaakt. Hoe 'ie dan zo luchtig wordt? Aq...

recept

Vada pav is een Indiase 'burger' die met name in Mumbai wordt gegeten. De burger zelf is gemaakt van aardappel en daarmee is 'ie helemaal vegetarisch en zelfs vegan. Lekker op smaak gebracht met smaakmakers als koriander, garam massala en peper en daarna gefrituurd. Erbij zitten verschillende chutne...

recept

De Week Zonder Vlees gaat weer van start en dat leek me een perfect moment om deze heerlijke rijstbowl met tandoori tofu-spiesje met jullie te delen. Het recept voor tandoori zit al heel lang in mijn repertoire. Tot een aantal jaren geleden altijd met kip. Maar je kunt er dus ook heerlijke ...

recept

Heb jij weleens een acai bowl gegeten? Deze paarse smoothiebowl wordt gemaakt met behulp van de acai bes. De acai bes is een bes die van nature in Brazilië groeit en de laatste jaren wereldwijd ineens hip is. Dat is niet alleen dankzij zijn kleur, maar ook de vele vitamines die je in de bes vindt. ...

recept

Pannenkoeken kun je eten voor het ontbijt, brunch, maar ook voor het diner. Vooral in Nederland worden dikwijls pannenkoeken voor het avondeten gegeten. Deze crepes (Franse pannenkoeken) kun je ook elk moment van de dag eten. Vul ze met jam, vers fruit, Nutella of hartige vulling. Deze pannenkoeken ...

recept

Dit Oreo toetje ontstond min of meer toevallig. Ik wilde een dessert maken en een van mijn klassiekers is chocoladepudding. Ik zag dat ik ook nog glutenvrije 'oreo koekjes' had liggen (AH eigen merk). En voor de frisse noot, wat frambozen. Chocolade en framboos is een klassieke combinatie. Het fi...

recept

Saganaki is een typisch Grieks gerecht. Het staat voor gebakken feta, maar er zijn dus ook variaties op. Zo maakte ik zelf een garnalen saganaki. Gebakken garnalen met daaroverheen heerlijk romige feta kaas die nog even de oven in gaat. Grieks genieten Houd je van Griek eten of ben je gewoon op zo...

recept

Aquafaba is een soort magisch spul. Jarenlang dacht ik, en jij waarschijnlijk ook, dat dit vocht uit een blik of pot kikkererwten gewoon weggespoeld moest worden. Maar nee, het is superhandig! Vooral voor vegan baksel en andere plantaardige creaties. Zo kun je er plantaardige mayonaise mee maken, ma...

recept

Deze heerlijke chocoladecake is gezond. Of althans een stuk gezonder dan je gewend bent. We gebruiken om de cake te zoeten voornamelijk banaan, gecombineerd met een beetje rietsuiker en pure chocolade. Overigens geldt, hoe puurder de chocolade, hoe minder suiker. Banaan en chocolade zijn een 'match ...

recept

Pepersaus is echt een klassieker onder de sauzen! Vaak wordt deze gegeten in combinatie met een stukje vlees, maar er zijn veel andere toepassingen voor te bedenken. En ondanks dat veel mensen pepersaus vooral uit een pakje kennen is zelf pepersaus maken helemaal niet moeilijk! Bovendien is het veel...