recept

Dit broccoli recept is zo ontzettend makkelijk, maar ook heel erg lekker! Broccoli kun je koken of stomen. Daarnaast is roosteren een hele lekkere bereidingswijze. Dit keer roosterde ik de broccoli met Midden-Oosterse kruiden en maakte ik het naderhand af met tahin en granaatappelpitjes. Supersimpel...

recept

Deze bowl is geïnspireerd op de spring roll. Spring rolls zijn rijstvellen die worden gevuld met allerlei lekkers. Kip en garnalen bijvoorbeeld, koriander, munt en allerlei andere smaakmakers. In dit gerecht vind je enkele van deze elementen terug, maar dan zonder het rollen en zonder de rijstvelle...

recept

Stiekem is het beslag van koekjes soms minstens zo lekker als het eindresultaat. Cookie dough was vroeger gewoon de beslagkom uitlepelen. Inmiddels zijn er zelfs restaurants waar je alleen koekbeslag kunt kopen. Ben&Jerry's heeft een ijsvariant met koekbeslag. En kun je het in de winkel kant-en-...

recept

Tegenwoordig zijn frietjes lang niet altijd geel. Als je het vroeger had over frites (of patat, net waar je vandaan komt ;-)), was dat altijd gemaakt van aardappels. Maar toen kwamen de zoete aardappel frietjes, de groente frietjes, de avocado frites. En nu zijn er dus ook courgette frietjes. Courge...

recept

Tomatensoep is er in alle soorten en maten. Je hebt een reguliere tomatensoep, maar ook bijvoorbeeld Chinese tomatensoep. Koop je soep uit pot, blik of zak? Niet nodig! Wist je dat het heel gemakkelijk is je eigen soep te maken? Zo ook deze geroosterde tomatensoep met pesto! Je zult verrast zijn hoe...

recept

Als je denkt aan bloemkool, denk je misschien al snel aan gekookte bloemkool met kaassaus. Dat hoeft helemaal niet! Bloemkool is echt veel spannender dan het lijkt. Zo kun je er bloemkool 'rijst' mee maken, pizza of deze koekjes. Je kunt bloemkool stomen, wokken, bakken, roosteren of fijnmalen. Elke...

recept

Ken je die groentebroodjes van Albert Heijn? Ik heb ze al een aantal keer gekocht, maar het leek me eigenlijk leuker om zelf groentebroodjes te maken. Nu wilde het toeval dat ik 1 gekookte biet over had en dus ging ik daarmee het experiment aan om bietenbroodjes te maken. Ik vind ze zelf erg goed ge...

recept

Golden latte, golden milk of kurkuma latte is in korte tijd razend populair geworden! Niet gek, want dit drankje is superlekker én kurkuma schijnt erg gezond voor je te zijn. Zo is het een antioxidant en zou het ontstekingsremmend werken. Je ziet dit drankje dan ook steeds vaker op de kaart staan i...

recept

Hoe makkelijk zijn ovenschotels? Heel makkelijk en vooral ook heel lekker! Deze Griekse maaltijd is een kwestie van alles op een bakplaat gooien, de oven z'n werk laten doen en even later smullen van de heerlijke smaken van het gerecht. Maximaal genieten Onderop vind je paprika's en tomaatjes, daa...

recept

Eigenlijk eet ik niet zo heel vaak sardientjes. Vroeger at ik ze weleens op brood, maar tegenwoordig doe ik dat eigenlijk nooit meer. Af en toe verschijnen ze bij mij door de pasta. Zonde eigenlijk, want de sardine is wat mij betreft ondergewaardeerd! Dit kleine visje is hartstikke lekker, maar ook ...

recept

Nu het eindelijk weer lekker weer lijkt te zijn, is het ook weer tijd voor salades! Wij houden er wel van :-). Salades zijn er in allerlei smaken en variaties. Wat dacht je van een volkoren noodle salade? Lekker fris, makkelijk te maken en boordevol smaak.

recept

Er zijn mensen die van koffie houden en je hebt mensen die van thee houden. Zit jij in team koffie of in team thee? Ik zit meestal in team thee, alhoewel een koffie op z'n tijd er zeker ook wel in gaat. Vooral als de temperaturen wat warmer zijn, dan geniet ik van een ijskoffie. Over het algemee...

recept

Je zou denken dat als je net naar het Midden-Oosten bent geweest, je wel even genoeg hebt van Midden-Oosters eten. Maar, nee hoor! Sterker nog, we namen uit Israël allerlei specerijen en smaakmakers mee, zoals za'atar, sumak en tahin. Hoewel we nu dus een emmertje tahin hebben, denk ik dat 'ie snel...

recept

Deze mini pizza's maak je echt in een handomdraai en zijn lekker om te eten als lunch, als borrelhapje of bij het diner. Even twijfelde ik of ik het wel moest delen, want het is zo simpel dat het bijna geen recept te noemen is. Maar, het is hartstikke lekker en we houden allemaal van simpele gerecht...

recept

Pesto is echt zo'n ingrediënt dat iedereen wel lekker vindt geloof ik. En dan natuurlijk het liefste zelfgemaakt, want het is echt niet moeilijk en zo veel lekkerder! Al eerder deelde ik de groene pesto. Een echte klassieker! Ook de rode pesto is wat mij betreft een klassieker. Ik maak hem niet zo ...

recept

Simpel en lekker koken, kunnen zeker hand in hand gaan. Als je mij al langer volgt, weet je dat ik van dat soort recepten hou en niet vies ben van een shortcut :-). Vandaag deel ik mijn lekkere Mexicaanse zalm. Op een bedje van zilvervliesrijst en afgetopt met een heerlijk frisse salsa van mango, to...

recept

Mag ik nog even mijn liefde betuigen aan de 'bowls'? Ik weet het, het is in feite niets meer dan een kom waar je al je eten in doet, maar mensen, wat ziet het er altijd gezellig uit. Zo maakte ik al eens een sushi bowl, een buddha bowl, een bulgogi bowl en zelfs een heuse pizza bowl. Ik maak geen gr...

recept

De Millionaire's shortbread stond al een tijdje op mijn lijst om eens te maken. Mocht je niet weten wat dit is: het is een taartje bestaande uit een bodem van knapperige koek, een laagje karamel, afgetopt met chocolade. Zondig lekker! Maar aangezien de 'normale variant' veel suiker bevat, wilde ik g...

recept

Ik vind veel verschillende soorten groenten lekker, maar misschien wel een van mijn favorieten is de aubergine. Gegrild met granaatappelpitjes en tahin. Of gepofte en gepureerd in een baba ganoush. Of in deze melanzane alla parmigiana. Een Italiaanse ovenschotel bestaande uit in ieder geval aubergin...

recept

Pasta tijd! Er staan al flink wat pasta recepten hier op de blog. Van een pasta carbonara tot een pasta alla Norma en van een papardelle al ragù tot pasta al forno. Dit keer ging ik voor een hele verrassende pasta. Ik combineerde spaghetti met rijpe avocado's. Deze zorgen voor een structuur en smeu...

recept

Pompoen salade? Jawel! Een Midden-Oosterse salade met geroosterde pompoen, frisse bloedsinaasappel  en een romige tahin dressing. Die dressing is zo heerlijk romig dat je bijna niet zal geloven dat er geen zuivel in zit. De pompoen roosteren we eerst met ras-el-hanout in de oven. Ras-el-hanout is e...

recept

Ik ga jullie verblijden met nog een vegetarisch gerecht: een vegetarische poke bowl met avocado, tempeh en broccolini. Misschien denk je, huh, met wat?! Broccolini heet ook wel bimi of aspergebroccoli en lijkt om een lange mini broccoli. En, zo smaakt het ook. Ik vind het lekker makkelijk, want veel...

recept

Falafel maken stond al een tijdje op mijn to do lijstje. Sterker nog, ik had al eens een poging gedaan, maar die was weinig succesvol. Dit keer pakte ik het anders aan en besloot ik falafel uit de oven te maken. Normaal wordt falafel gefrituurd, maar dat is 1) niet zo gezond en 2) ik heb geen friteu...

recept

Een makkelijke soep, maar wel een bijzondere. Deze bloemkoolsoep maken we met o.a. peren. Peren? Ja, echt! Deze geven een lekker lichtzoete smaak aan de soep en zorgen voor een verrassend effect. Al jaren geleden ontdekte ik dat bloemkool en peer verrassend goed samen gaan in een gerecht van Yotam O...

recept

Een guilty pleasure, maar dan gezond! Bloemkoolpizza met boerenkoolpesto en geroosterde boerenkool. Een heerlijk pizza alternatief wat net even wat gezonder is dan je gemiddelde pizza. Ik gebruikte als basis een kant-en-klaar bodem van Magioni op basis van bloemkool. Zelf de pizzabodem maken kan n...

recept

Naan broodjes maken doe ik al regelmatig, maar op de een of andere manier staat er nog geen echt naan recept op myfoodblog. Deze maand doe ik weer mee met de foodblogswap en dat was een goede reden om eindelijk een recept voor Indiase broodjes online te zetten. Heerlijke gerechten Deze maand kook ...

recept

De springrolls doen het altijd erg goed. Zowel hier in huis als op de blog. De klassieke springrolls met kip en garnalen bijvoorbeeld. In Canada kocht ik ter imspiratie wat mooie kooktijdschriften. Ik viel bijna achterover van hoe duur de meeste mooie kooktijdschriften er zijn, maar onder het mom va...

recept

Deze kokospudding heb ik inmiddels een aantal keer gemaakt. De eerste keer was toen een vriendin kwam eten met een lactoseintolerantie. Al snel dacht ik aan een dessert op basis van kokosmelk. En dus kwam er een kokospudding. Met een volle, romige kokossmaak door de toevoeging van extra santen (koko...

recept

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? In 10 minuutjes heb je deze superlekkere boerenkool salade op tafel staan. In de VS wordt 'kale' zoals het daar wordt genoemd al jarenlang gehypet. Het zou een superfood zijn. Een voedingssoort met heel veel voedzame eigenschappen. Boerenkool heeft bij...

recept

Het is januari 2019 en dat betekent dat de budgetchallenge van start is gegaan! Deze maand koken we lekker, gezond en goedkoop. Wat je de komende weken op de blog vindt is allemaal erg budget verantwoord. Erg fijn na die dure maanden, toch :-). Lief voor je portemonnee Deze quesedilla's zijn daar ...

recept

Geïnspireerd door de nieuwe kerst Allerhande, ging ik aan de slag met een tartaar van tomaat. In het magazine deed ik het slimme idee op om een vegetarische 'steak tartaar' te maken. Normaliter gebruik je voor dit voorgerecht rauw rundvlees. En hoewel een echte steak tartaar heerlijk is op z'n tijd...

recept

Er gaat niet boven een echte brownie op zijn tijd. Zo eentje met boter en suiker. Maar af en toe is het lekker om wat gezonder te zondigen en daarom maakte ik deze gezondere brownies. Het begon met twee overrijpe bananen die ik echt op moest maken. Bananenbrood lag voor de hand, maar ik had wel zin ...