Salade Niçoise met gegrilde zalm

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vandaag een variatie op een klassieker: Salade Niçoise. Normaal gesproken wordt deze klassieker bereid met tonijn. Dit keer een verrassende twist met verse gegrilde zalm.

Deze variant van de Salade Niçoise met zalm zal je smaakpapillen zeker prikkelen. Een heerlijk zomerse salade voor het hele gezin. Vol voedingsstoffen!

Salade Niçoise, een Franse salade

De Salade Niçoise is een traditioneel gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Franse stad Nice. Het staat bekend om zijn mediterrane smaken en kleurrijke presentatie. Je vindt in deze klassieke salade: haricot verts (sperziebonen), cherry tomaten, gekookte eieren, rode ui en zwarte olijven. Soms ook aardappels.

Daarnaast zit er tonijn in (verse tonijn of tonijn uit blik). Die laatste hebben we nu dus vervangen door zalm. Zalm is een vette vis die bijna iedereen wel lekker vindt. Ideaal dus om te gebruiken.

Om het af te maken

Om het af te maken een smakelijk vinaigrette. Die maken we van rode ui, bieslook, goede extra virgine olijfolie en azijn voor de frisse touch. Je kunt de azijn eventueel ook vervangen door citroensap. Breng op smaak met peper en zout en de dressing is af.

Door de combinatie van verse ingrediënten en gezonde voedingsstoffen is deze Franse salade een wereldwijde favoriet! Vooral voor liefhebbers van lichte en smaakvolle maaltijden. Ideaal voor zomerse dagen waarop je iets lichts, maar voedzaams wil eten.

Of je nu een fan bent van traditionele Salade Niçoise of op zoek bent naar een nieuwe smaakbeleving, deze variant met verse zalm zal zeker aan je verwachtingen voldoen. Het is een perfect gerecht voor een lichte lunch of een gezonde avondmaaltijd. Probeer het zelf en ontdek de verrukkelijke combinatie van smaken die deze Salade Niçoise met zalm te bieden heeft. Smakelijk eten!

Salade Niçoise met gegrilde zalm

Salade Niçoise met gegrilde zalm

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: eiwitrijke-recepten in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram haricot verts
  • 250 gram cherry tomaten
  • 2 hardgekookte eieren
  • 300 gram kleine stoomaardappels
  • 200 gram verse zalmfilet
  • 1 krop baby romaine sla
  • vinaigrette:
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl fijngesneden bieslook
  • 1 tl fijngesneden dille
  • 1 rode ui (fijn gesnipperd)
  • peper en zout
  • optioneel: 12 zwarte olijven (Kalamata olijven)

Benodigdheden

Instructies

  1. Schrob de aardappels schoon. Stoom of kook de aardappels en laat ze afkoelen.
  2. Kruid de zalm in met peper en zout. Bak in de pan of in de oven totdat deze gaar is. Laat ook deze afkoelen.
  3. Maak de haricot verts schoon en breek of snijd ze in stukken. Kook ze in circa 8 minuten gaar en spoel af met koud water.
  4. Maak vervolgens de vinaigrette door alle ingrediënten hiervoor te mengen.
  5. Was de slag goed en snijd in dunne reepjes. Snijd de tomaatjes doormidden en de eieren in kwarten.
  6. Leg nu alles op een groot bord en giet de vinaigrette er overheen. Het beste giet je er een beetje overheen en laat je mensen naar smaak extra vinaigrette toevoegen. Als je het lekker vindt, kun je ook olijven toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *