recept

De eerste arepas die ik ooit at, at ik 10 jaar geleden. Ik had Colombiaanse vriendinnen die iets klaarmaakten uit hun thuisland. Arepas dus. Ik geloof niet dat ik sinds die tijd nog arepas heb gegeten, maar ineens dacht ik eraan om die eens te maken. Arepas zijn een soort dikke maïspannenkoeken die...

recept

Toen ik deze soep laatst voorbij zag komen, trok deze meteen mijn aandacht. Hij ziet er zo gezellig uit. Zwarte bonen zien er misschien niet direct gezellig uit, maar de peper, paprika, selderij en koriander zorgen voor zulke mooie kleuren. Bovendien staat het ook garant voor een bak vol smaak. Lett...

recept

Soms heb ik even weinig inspiratie om te koken. Een van de dingen die ik dan nog weleens wil doen, is kijken van welke keukens we nog weinig recepten op het blog hebben staan. De Zuid-Amerikaanse keuken is er zo een. We hebben bijvoorbeeld wel een geweldig lekkere chimichurri, een quinoasalade en ee...

recept

Een tijdje geleden viel er een boek op mijn deurmat met de gezellige titel "Modern Caribbean Flavors". Helmi Smeulders verruilde regenachtig Nederland voor zonnig Curacao en hing daar al snel haar toga aan de wilgen om zich vol op food te storten met onder meer het blog Caribbean Spice Girl. Leuk, e...

recept

Heel hoog op mijn reisverlanglijstje staat Zuid-Amerika. Met name Argentinië lijkt me waanzinnig. Toen een aantal jaren geleden het programma 'Julia's tango' op tv was, over het wel en wee van een 6-tal Nederlandse vrouwen in een B & B in Buenos Aires, werd mijn gevoel alleen maar versterkt. Pr...

recept

Laatst at ik, middenin de quinoa schaarste, bij vriendinnetje Hedwig deze Oosterse quinoa salade met koriander, limoen en garnalen. Ik was erg onder de indruk: simpel, maar erg lekker. Dus besloot ik de salade thuis ook te maken. Inmiddels is de quinoa, in ieder geval hier in Utrecht, weer volop ver...