Argentijnse beef chimichurri

  • voor 2-4 personen
  • Totale benodigde tijd
Argentijnse beef chimichurri

Heel hoog op mijn reisverlanglijstje staat Zuid-Amerika. Met name Argentinië lijkt me waanzinnig. Toen een aantal jaren geleden het programma 'Julia's tango' op tv was, over het wel en wee van een 6-tal Nederlandse vrouwen in een B & B in Buenos Aires, werd mijn gevoel alleen maar versterkt. Prachtig en temperamentvol, zo leek het me. Inmiddels heb ik weer veel gereisd, maar heláás, nog steeds niet naar Zuid-Amerika. Toen ik deze chimichurri laatst maakte, waande ik me toch heel even in kleurrijk Buenos Aires. Chimichurri is een salsa die in bijvoorbeeld Argentinië vaak wordt gegeten bij de fameuze steaks en bestaat uit een aantal kruiden met olie. Het lekkerste is als je de kruiden fijnhakt en niet pureert om zo wat 'bite' te behouden.

Ingrediënten

  • 200 ml
  • extra vergine olijfolie
  • 50 ml
  • witte wijnazijn
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1
  • sjalotje
  • 1
  • rode peper
  • 2 0 gram
  • verse peterselie
  • 1 el
  • verse oregano

Benodigdheden

Instructies

  1. Snijd alles zeer fijn en meng met de olijfolie en wijnazijn. Desgewenst kun je meer olijfolie toevoegen.
Serveer met biefstuk, salade en bijvoorbeeld zoete aardappels!
9 mensen willen het maken
2 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

4 responses to “Argentijnse beef chimichurri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *