recept

Zelf een pokebowl maken? Leuk en lekker en veel makkelijker dan je misschien zelf denkt! Een pokebowl is een van oorsprong Hawaiiaans gerecht bestaande uit een laagje rijst, groenten en vaak (rauwe) vis. De bowl die ik voor jullie maakte bevat geen rauwe vis en is daarmee helemaal zwangerschapsproof...

recept

Wie weleens in Zuid-Oost Azië is geweest heeft vast weleens de Mango Sticky Rice als dessert gegeten. Kleefrijst met op smaak gebrachte kokosmelk en blokjes mango. Traditioneel is het een Thais recept, maar ook in andere landen in de regio vind je het regelmatig op het menu. Het is een niet te zoet...

recept

Zin in curry? Je hoeft niet verder te zoeken! Ik heb een heerlijke vegetarische curry voor je met maar een paar ingrediënten! Om het extra lekker te maken heb ik vegetarische balletjes toegevoegd, op smaak gebracht met zwarte bonensaus. In combinatie met de groene curry een ware smaaksensatie! Z...

recept

Rijstepap of rijstpudding is een heerlijk ouderwets lekker dessert! Je hebt eigenlijk maar heel weinig nodig om zelf rijstepap te maken zoals oma hem maakte: dessertrijst, suiker, melk, vanille en wat kaneel voor er overheen. Onze oma's gebruikten altijd volle koemelk, maar een plantaardig alternati...

recept

Dit is echt een supermakkelijk tussendoortje! Rice Krispies (gepofte rijst) en chocolade. De chocolade bindt het geheel en zorgt er dus voor dat het repen worden. Ideaal als je een snel en makkelijk tussendoortje wil maken. Het enige wat je hoeft te doen is de chocolade laten smelten, mengen met ...

recept

Zin in een lekkere ovenschotel en zin in Mexicaans? Dan heb ik goed nieuws voor je! Deze Mexicaanse rijstschotel combineert het! Rijst ovenschotel met kaas De rijst wordt met salsa, kidneybonen en mais op smaak gebracht. Vervolgens bedekt onder een laagje kaas en gaat 'ie zo, hop de oven in! Doord...

recept

Wie kan er nog meer geen genoeg krijgen van pompoen? Deze heerlijke groentesoort is zo multi-inzetbaar! Vandaag gebruiken we hem voor een heerlijke herfstrisotto. Net even anders dan je hem gewend bent. In plaats van de pompoen te roosteren, stomen en pureren we hem. Door hem zo door de risotto heen...

recept

Mosselen zijn een heerlijk en voedzaam alternatief voor vlees. Nu mosselen weer in het seizoen zijn, genieten we er volop van. Je kunt er heel veel kanten mee op. Eerder deelde ik al mosselen met roquefortsaus en venkel, en mosselen uit de oven met kruidenboter. Vandaag gaan we op de biologische toe...

recept

Een gerecht met alleen maar items uit de voorraadkast en de vriezer, ideaal dus! De dag voor de boodschappen weer binnen zijn is het soms een kwestie van creatief zijn :-). Deze Midden-Oosterse bloemkool stoofpot kun je dus heel makkelijk zelf maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al hebt li...

recept

Zoals jullie misschien weten, is mijn moeder Caribisch. Een van de typische gerechten die we vroeger ook vaak aten is 'jerk chicken'. Kip in een heerlijk spicy marinade bomvol smaak. De Madam Jeannette ('ball o' fire' in de volksmond) zorgen voor een pittige kick. De andere ingrediënten zorgen voor...

recept

Een klassieker op de site: sesam kip. Een super populair recept wat smaakt als de sesam kip bij Chinese restaurants. Nu zal het jullie niet ontgaan zijn dat wij zelf al een tijdje geen vlees meer eten (het liefst zo veel mogelijk plantaardig). En dus werd het tijd voor een recept update. De sesam ki...

recept

Af en toe eet ik een visje. Vaak (wilde) zalm, soms ook sardines of ansjovis ergens doorheen. Dit keer ging ik voor makreel om het bekende Indonesische gerecht Ikan Pepesan te maken: pittige Indische vis. De (gerookte) makreel stoom je in de oven of op de BBQ met een lekkere pittige saus. Supersimpe...

recept

Ik had zin in een dessert, maar dan wel een gezonde. Plus een hele taart bakken, had ik even geen zin in. Ik bedacht de ideale oplossing: ik maakte gewoon een taartje in een glaasje zoals ik dat wel vaker doe. Dit rijstdessert is gebaseerd op een klassieke Italiaanse taart met een amandel-chocoladeb...

recept

Ik heb weer een topper van een curry recept voor jullie! Boordevol lekkers en mega gezond. Je hebt de lekkere tofu reepjes, aubergine, lekker veel kruiden en dan de romige saus. Dan kan niet anders dan heerlijk zijn, toch? Erbij eet je rijst of naan brood. Op de site vind je een recept voor naan. Ze...

recept

Onlangs stelde ik op Instagram de vraag: wat zou je graag voorbij zien komen qua recepten? Een van de antwoorden was een viscurry. En dus ging ik daar lekker mee aan de slag. Een Indiase stijl viscurry. Helemaal zonder pakjes en zakjes en toch heel makkelijk zelf te maken. Je zet deze heerlijke maal...

recept

Deze vegan bowl doet me een beetje denken aan een mix tussen gado-gado en vegetarische saté. En beiden zijn verrukkelijk, dus waarom niet combineren en er mijn eigen twist te geven? Voor de saté gebruikte ik tofu die ik lekker inkruidde en waar later een lekkere satésaus overheen zou komen. Norma...

recept

Bloemkoolrijst is een leuk en lekker alternatief voor échte rijst. Door de rijst te vervangen door fijngesneden bloemkoolroosjes, zit je maaltijd ineens boordevol vitamine C! We brachten de bloemkool op smaak met limoen en koriander en topten de bloemkool bowl verder met op smaak gebrachte pulled o...

recept

Vreugde alom toen ik vorig jaar gewoon paneer in de supermarkt kon kopen. Deze Indiase kaas is zacht van smaak en doet een beetje denken aan een stevige ricotta. Het is een kaas die het goed doet in vega Indiase gerechten. Zo maakte ik er al eerder een bloemkoolcurry mee. Dit keer maakte ik er ee...

recept

Als je mijn blog al wat langer volgt, dan weet je dat risotto zo ongeveer het eerste gerecht was wat ik leerde maken. Mijn moeder was een weekendje weg en ik besloot voor mijn vader en broertje een Jamie Oliver recept te maken. Een risotto. Sindsdien staat er nog steeds regelmatig risotto op tafel, ...

recept

Simpel en lekker koken, kunnen zeker hand in hand gaan. Als je mij al langer volgt, weet je dat ik van dat soort recepten hou en niet vies ben van een shortcut :-). Vandaag deel ik mijn lekkere Mexicaanse zalm. Op een bedje van zilvervliesrijst en afgetopt met een heerlijk frisse salsa van mango, to...

recept

Het gaat al een tijdje door mijn hoofd heen dat ik graag Indisch wil leren koken. Zodoende heb ik aan een vriendin gevraagd die van Indische afkomst is of zij mij wat verschillenden dingen wilde leren. Indisch leren koken Dus zo gezegd heb ik de stoute schoenen aangetrokken en aan haar gevraagd of...

recept

Een van mijn favoriete ontdekkingen van 2018 was een Japans restaurant in Utrecht waar ze authentieke Japanse bowls serveren, Don Kounosuke. Zelf zo'n lekkere Japanse bowl, ook wel don of donburi genoemd maken, kan ook! Voor de budgetchallenge van deze maand, maakte ik de soboro. Normaal gesproken w...

recept

Bulgogi bowl met bulgogi (Koreaans rundvlees), rijst en groente. Dat klinkt lekker toch? Helemaal als ik je vertel dat bulgogi heerlijk Koreaans gekruid rundvlees is wat normaal op een barbacue of bakplaat wordt gebakken. Laat je dan ook zeker niet afschrikken door de ingrediëntenlijst. Wat je krij...

recept

Sinds een paar maanden is in de supermarkt Paneer te kopen, een soort Indiase kaas. Toen we van de zomer naar Canada vlogen en daar in het vliegtuig een verrassend lekkere paneer curry kregen, was ik om. Eenmaal thuis zou ik ook gaan experimenteren met paneer. Paneer De paneer is zacht van smaak e...

recept

We love risotto! Ik vertelde al eerder dat ik waarschijnlijk als allereerste gerecht een risotto leerde koken. Met behulp van Jamie Oliver. Luxe risotto Dit keer gingen we voor een echte luxe risotto: risotto zeekraal met sint jacobsschelpen (coquilles) en heilbot. Zeekraal zie je steeds vaker in ...

recept

Kip teriyaki is een klassieker uit de Japanse keuken. Vandaag geven we hem een moderne twist in een easy peasy bowl die met 20 minuten bij jou op tafel staat! Een heerlijke kom met rijst, taugé, sojabonen (edamame boontjes) en natuurlijk teriyaki kip. Uiteraard zonder pakjes en zakjes! Ik ben de...

recept

Zijn jullie ook niet dol op dit soort, klassieke kip en rijstrecepten boordevol smaak? Ik maakte al eerder een aantal soortgelijke recepten. De Kip Siam bijvoorbeeld of de sesam kip. Toch is dit weer een net wat ander recept: de bekende Kip Cashew. Er zijn tal van variaties te bedenken, want eigenli...

recept

'Nem cuốn', 'Bánh tráng cuốn', of 'Gỏi cuốn', oftewel spring rolls. Een lekker licht gerecht gemaakt van rijstvellen en gevuld met van alles. Als je de spring rolls bij een Vietnamees restaurant bestelt krijg je vaak een houder met rijstvellen, waar je de vellen ook vochtig in kunt maken e...

recept

Dhal curry is een Indiase curry gemaakt met splitlinzen. Het is een traditionele curry die al eeuwenlang wordt gegeten. Hij is door de splitlinzen gelig van kleur, volledig vegetarisch en zelfs veganistisch en heel erg voedzaam. Bovendien is het ook nog eens een low budget recept. Eigenlijk dus...

recept

Een van de kruidenpasta's die ik altijd zie liggen in de supermarkt is die van Ajam Paniki. Het is een zogenaamde boemboe waarvan je een Indonesisch kipgerecht kunt maken. Een boemboe is een kruidenpasta en boemboe's vormen vaak de basis voor Indische gerechten. Ik besloot om voor dit bekende kipger...

recept

We gaan vandaag weer voor een lekker Aziatisch gerecht met rijst en dit keer biefstukreepjes. De biefstukreepjes kun je in de winkel als reepjes kopen of je kunt zelf een biefstuk in reepjes snijden. Met dit gerecht ben je supersnel klaar, dus laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst. Tha...

recept

Hebben jullie mijn heerlijke venkel verzameling van laatst gezien? Ik vroeg collega-bloggers hun lekkerste venkel recepten te delen en dat leverde een fijne lijst op met 26 pareltjes van venkel recepten. Zo leuk om te zien dat mensen allemaal weer iets anders doen met venkel. Een aantal van de recep...

recept

Het is weer maandag en dat betekent een nieuwe werkweek! Bij veel mensen betekent maandag ook: 'meatless Monday' oftewel een dag zonder vlees. Ik probeer dan ook vaak om op maandag een lekker vega recept te delen. Vandaag is dat de knapperige tofu bowl! Een lekker kommetje met een laagje zilvervlies...