Mexicaanse rijstschotel

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zin in een lekkere ovenschotel en zin in Mexicaans? Dan heb ik goed nieuws voor je! Deze Mexicaanse rijstschotel combineert het!

Rijst ovenschotel met kaas

De rijst wordt met salsa, kidneybonen en mais op smaak gebracht. Vervolgens bedekt onder een laagje kaas en gaat 'ie zo, hop de oven in! Doordat de kaas smelt, krijg je dan natuurlijk een heerlijk gerecht. Even afmaken met wat versgemaakte guacamole en creme fraiche en je kunt gaan smullen! En om het af te maken, serveer je er wat nacho chips bij.

Mexicaans eten

Ben je fan van de Mexicaans keuken? Bekijk al onze lekkere Mexicaans recepten dan eens!

Mexicaanse rijstschotel

Mexicaanse rijstschotel

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram kidneybonen
  • 200 gram mais
  • 400 gram tomatensalsa (zelfgemaakt of kant en klaar)
  • 75 gram cheddarkaas
  • 2 avocado's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • snuf zout
  • 3 el zure room
  • optioneel: nacho chips

Benodigdheden

  • ovenschaal circa 30 x 20 centimeter
  • steelpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C (heteluchtoven).
  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Meng de rijst met de salsa en leg onderin de ovenschaal.
  4. Spoel de kidneybonen en de mais af en leg op de laag rijst.
  5. Strooi de kaas er overheen en laat 10 minuten in de oven verwarmen,
  6. Maak intussen de guacamole door de avocado's met de knoflook te pureren of te prakken. Breng op smaak met limoensap en zout.
  7. Haal de ovenschaal uit de oven en maak af met de guacamole en de zure room. Serveer met nacho chips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *