recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Nu we zo veel mogelijk moeten binnenblijven, probeer ik ook wat vaker uit mijn keukenkastjes te koken. Ik wil immers niet naar de supermarkt gaan voor wat kleine dingetjes. Wat we nu doen is 1 keer per week ongeveer online bestellen en dat is het. Als er dan echt iets niet is en er zijn nog wat ande...

recept

Soms kan het zo makkelijk zijn! Deze Marokkaanse stoofpot met linzen en kikkererwten is een echte allrounder. Het is een makkelijk recept, lekker comfort food, geschikt voor heel veel verschillende dieetwensen en eens wat anders dan anders. In dit recept heb je bovendien niet veel ingrediënten nodi...

recept

Bloemkool saai? Helemaal niet! Je kunt er veel meer mee dan je wellicht denkt. Naast de bekende gekookte bloemkool met kaassaus, kun je bloemkool op zoveel andere manieren bereiden. Uit de oven bijvoorbeeld. In dit recept roosteren we eerst de bloemkool in de oven met aromatische ras-el-hanout. Deze...

recept

Zoals waarschijnlijk veel bloggers, volg ik graag andere bloggers. Dat kunnen foodbloggers zijn, maar ook lifestylebloggers en beautybloggers. Eén van de bloggers die ik volg is Shifra van A cup of life, een leuk lifestyle/ DIY blog. Op haar blog zag ik dan ook een lekkere tomaten couscoussoep voor...

recept

Afgelopen september waren we in het sprookjesachtige Marrakesh. Eén van de dingen die je daar niet mag missen is de 'souk d'épices', oftewel de kruidenmarkt. Met een volle tas verlieten we de kruidenmarkt weer. Behalve dat hete en plaatje is om te zien, kun je hier zo ontzettend veel kruiden krijg...

recept

Een van de gerechten die in Marrakech bleef terugkeren was de tajine met lamsgehaktballetjes en ei. Het doet mij, waarschijnlijk door de eieren, een beetje denken aan een  Marokkaanse versie van de Midden-Oosterse shakshuka. Deze tajine schotel kregen we trouwens zowel als ontbijt als diner voorges...

recept

Als jullie mij op Instagram of Facebook volgen, is het je vast niet ontgaan. Vorig weekend brachten we door in Marrakech. Voor ons allebei de eerste keer in Marokko en überhaupt het continent Afrika (jeeej, ik hoef nu alleen nog maar Antartica en dan heb ik echt voet gezet op alle continenten :D). ...

recept

Typisch Marokkaanse smaken zoals koriander, komijn en citroen. De Griekse yoghurt maakt het extra romig en maakt de kip lekker mals. De kip kun je gewoon bakken in een koekenpan of grillpan, maar het allerlekkerste is 'ie van de barbecue! Ik koos ervoor om hem te serveren met zoete aardappelfriet, m...

recept

Vorige week at ik voor het eerst ooit harira. In de bedrijfskantine of all places. Lekker, dus dat moest ik thuis ook maar eens proberen. Harira is een traditionele Marokkaanse maaltijdsoep. Meestal zitten er, naast kikkererwten en linzen, ook stukjes rund- of lamsvlees in. De variant die ik maakte ...

recept

Eind december kreeg ik het mooie boek "De warme winterkeuken" opgestuurd. Precies wat ik nodig had! Allemaal winterse recepten, vergezeld door mooie plaatjes van de gerechten en van een koud en winters Scandinavië. In het boek vind je echt van alles: van allerlei Scandinavische gerechten tot klassi...

recept

Het klinkt als fastfood, maar het is lang niet zo ongezond als de shoarma die je vast wel kent. Ideaal dus om lekker van te genieten zonder je schuldig te voelen. Het beste én lekkerste is als je de kip de avond van tevoren al inkruidt. Dit duurt helemaal niet lang (max. een minuutje of 5) en zo is...

recept

Af en toe neem ik eens een dagdeel om nieuwe inspiratie op te doen. Eigenlijk doe ik elke dag wel inspiratie op, bij de Appie, de Turkse winkel, de kantine of gewoon op straat, maar soms heeft mijn inspiratie weer even een boost nodig. En dan trek ik de tijd ervoor uit en bekijk van tijdschriften va...

recept

Nadat ik een paar maanden geleden voor een recept één ingelegde citroen nodig had, zat ik nu met een hele emmer ingelegde citroenen. Persoonlijk houd ik wel van de smaak van ingelegde citroenen en überhaupt van een beetje zuur, maarja het is niet bepaald een alledaags ingrediënt wat je makkelijk...

recept

Deze paprikaatjes zien er niet alleen leuk uit op tafel, ze zijn heerlijk! En, wat helemaal mooi is, het is helemaal niet moeilijk. Het belangrijkste is dat je de zaadlijsten met een klein mesje voorzichtig uit de paprika haalt zonder de paprika te beschadigen. Serveer met bijvoorbeeld een coucoussa...

recept

Het fijne aan couscous vind ik, naast de lekkere smaak, de veelzijdigheid: er passen zo veel dingen bij couscous. Het is voor mij dan ook altijd een perfecte manier om mijn koelkast en voorraadkast op te ruimen. Vegetarisch met stukjes feta, nootjes, kikkererwten, aubergine en courgette of non-vega ...