Pittige couscous soep met tomaat en courgette

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zoals waarschijnlijk veel bloggers, volg ik graag andere bloggers. Dat kunnen foodbloggers zijn, maar ook lifestylebloggers en beautybloggers. Eén van de bloggers die ik volg is Shifra van A cup of life, een leuk lifestyle/ DIY blog. Op haar blog zag ik dan ook een lekkere tomaten couscoussoep voorbij komen. Ik heb dat recept als basis gebruikt en die iets getweakt, zo maakte ik de soep vegetarisch door falafel-spinazie balltjes te gebruiken (aanrader trouwens!) en gebruikte ik ook verse tomaten. Er werd hier van het gerecht gesmuld en Jerome was erg blij dat er nog een klein restje overbleef, zo had hij de volgende dag een lekkere lunch!

Pittige couscous soep met tomaat en courgette

Pittige couscous soep met tomaat en courgette

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram couscous
  • 300 gram falafelballetjes
  • 1.25 liter kokend water
  • 1 courgette (fijngesneden)
  • 300 gram tomaten (fijngesneden)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el harissa
  • 1 el ras el hanout
  • 1 cm gember (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • scheutje olijfolie
  • zout naar smaak
  • ter garnering: verse koriander (optioneel)

Benodigdheden

  1. grote, diepe koekenpan

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan. Bak de falafelballetjes rondom bruin en gaar. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
  2. Doe de courgette, tomaten, knoflook, gember, tomatenpuree, harissa en ras el hanout in de koekenpan en bak deze circa 5 minuten. Blijf het geheel omscheppen zodat het niet aanbrandt.
  3. Voeg water toe en laat nog 10 minuten op laag vuur sudderen.
  4. Schenk de couscous erbij en laat het geheel nog 5 minuten koken.
  5. Voeg de falafelballetjes weer toe.
  6. Garneer met verse koriander.

4 reacties op “Pittige couscous soep met tomaat en courgette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *