recept

Ken je de avocado spread met roomkaas en knoflook van de Turkse winkel? Deze luchtige groene spread is zo lekker! Romig, luchtig en lekker veel knoflook. Ideaal voor op een (Turks) brood, maar ook zeker voor bij de borrelplank of mezze. Mezze zijn Midden-Oosterse kleine hapjes die je samen servee...

recept

Een lekkere soep is ideaal! Boordevol groenten, makkelijk te maken en goed voor te bereiden. Op dagen dat we echt heel druk zijn maak idd deze soep een dag van tevoren en warm ik hem voor serveren nog even op. Maar je kunt de soep ook prima in 10 minuten maken. Een makkelijke wortel zoete aardappels...

recept

Baked oats heb je misschien al wel voorbij zien komen. De naam zegt het al: gebakken havermout. Vaak is het een soort taartje voor ontbijt, maar dan wat gezonder. Ik maakte al in 2014 mijn eerste baked oats. Nu, dankzij TikTok, is de gebakken havermout weer terug van weggeweest. Dat leek mij een goe...

recept

Wie zegt dat je een aardappelsalade alleen in de zomer of lente kunt eten? Ik maakte een lauwwarme aardappelsalade die bewijst dat het ook echt comfort food voor de koudere dagen kan zijn. Vaak maak je het van gekookte aardappels. Dit keer ging ik voor krokant gebakken aardappels uit de oven. Die ge...

recept

Pompoensoep met kokosmelk en rode currypasta is een heerlijk verwarmende soep. Makkelijk te maken en heerlijk boordevol smaak! Pompoensoep is een van mijn favoriete soepen. Deze oranje groentesoort heeft een aardse, zoetige smaak die goed werkt in zowel hartige als zoete gerechten. Zo maak ik er gra...

recept

Deze bladerdeeg ster is super makkelijk om zelf te maken en mega lekker. Eigenlijk is het een omgekeerde ster, waardoor je lekker veel vulling hebt. Door een ster uit te steken uit het bladerdeeg is het meteen een super kerstig hapje! En het leuke is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt voo...

recept

Coquilles of Sint Jacobsschelpen zijn schelpdieren die een beetje vlezig qua structuur zijn. Dit leent zich dus heel goed voor een mooi gebakken gerechtje. Coquilles hebben weinig nodig omdat ze van zichzelf al zo smaakvol zijn, maar in dit voorgerecht halen we de smaken nog net even wat op. Mijn mo...

recept

Een lekker vegetarisch hoofdgerecht voor het kerstdiner is makkelijker dan je misschien denkt! Deze gevulde flespompoen met heerlijk op smaak gebrachte parelcouscous is echt een topper. Als je gebruik maakt van een vegan tapenade (in de winkel kopen of zelf maken), is het gerecht helemaal vegan! Op ...

recept

Deze heerlijke bieten gazpacho met aardbeien is geïnspireerd om een die we in Spanje bij een sterrenrestaurant aten. Fris, pittig en toch licht zoet door de aardbeien. Zeker een aanrader! Je kunt hem goed in de zomer eten, maar hij doet het ook fantastisch tijdens een feestelijk diner. Bijvoorbeeld...

recept

Een vegetarisch gehaktbrood (meat loaf) is heerlijk als bijvoorbeeld vegetarisch hoofdgerecht tijdens het kerstdiner. Maar je kunt het ook prima buiten de feestdagen om eten :-). Ik ben verrast hoe lekker de meat loaf is geworden, zonder vlees! Door de combinatie van vegetarische gehakt, champignons...

recept

Deze aardappel frittata met courgette, kruiden, cheddar kaas en vegetarische ham is heerlijk als lunch of als tussendoortje. Of zelfs als borrelhapje! Je kunt het zowel warm als koud serveren. Door de geraspte courgette is de frittata heerlijk smeuig. Verder kun je er ook nog andere groenten aan toe...

recept

Heerlijk voedzame snackballetjes boordevol eiwitten. Heb je al weleens hennepzaad gebruikt? Het is gewoon bij supermarkten te koop en bevat heel veel eiwitten. Een ideaal ingredient dus voor een voedzame snack. Door de cacao, amandelpasta en maple syrup krijg je een smeuïge consistentie. Superlekke...

recept

Ovenschotels, wij blijven er dol op! Deze ovenschotel met aardappels en tonijn is een klassieker van mijn moeder. Heerlijk dunne schijfjes aardappel, smakelijke tonijn, smaakmakers als kappertjes en een knapperige bovenkant. Een heerlijke maaltijd waar iedereen zijn vingers bij aflikt! Dungesnede...

recept

Ik heb het al wel eerder gezegd: ik ben dol op eten uit een kommetje! Het ziet er xo gezellig uit. De basis van van alles zijn: (zilvervlies)rijst bulgur noodles quinoa sla pasta (zoete) aardappel Daar bovenop een mix van lekkere groentesoorten, een eiwitbron en een saus of...

recept

Hebben jullie weleens barbacoa gegeten? Het is een Mexicaanse stoofvleesschotel. Letterlijk betekent het 'barbecue', maar het wordt ook weleens met of bij soft shell tortilla's geserveerd. Heerlijk met wat salsa's en dips, zoals zure room en guacamole. Dit keer ging ik aan de slag met een ...

recept

Romige zalm pasta met zongedroogde tomaten: dat klinkt toch als muziek in de oren? Deze voedzame zalmpasta is klaar in minder dan 20 minuten en perfect voor drukke avonden. De zalm is heerlijk zacht en gedrenkt in een romige zongedroogde tomatensaus met spinazie. Ik vind het heerlijk om met zalm ...

recept

Deze gnocchi met broccolipesto en mozzarella is een van mijn favoriete gemakkelijke gnocchi recepten. Het is niet alleen heel lekker, maar ook snel te maken. Binnen een kwartiertje staat dit gerecht op tafel. Een recept voor jong en oud, want mijn zoontje Florent smult hier ook van! Gnocchi maken ...

recept

Smashed potatoes met een fluffy binnenkant en een knapperige buitenkant. Hoe lekker klinkt dat? Als je op zoek bent naar een easy-peasy, makkelijk diner dat niet meer voorbereiding vereist dan het schillen van aardappels, dan is dit het recept voor jou! Smashed potatoes traybake Voor dit recept he...

recept

Ik maakte eerder een hele lekkere pittige Vietnamese tofu. Die tofu zit zo boordevol smaak dat ik wed dat zelfs tofu-haters het lekker gaan vinden. Tofu wordt gemaakt van sojabonen en is een hele goede vleesvervanger. Boordevol eiwitten en vitamine b12. Hier in huis gebruiken we het dus regelmatig! ...

recept

Bakba is een heerlijk brood dat veel wordt gegeten in de Joodse cultuur. Het is een beetje als brioche, maar dan steviger. Vaak is het brood niet helemaal plantaardig, maar deze variant wel. Zowel het brood zelf als de vulling. Wat babka verder kenmerkt, is de zoete vulling die je meteen ziet. Choco...

recept

Sinds een tijdje eet ik weer vis en dan het liefste een vis die goed voor me is. Zalm is natuurlijk een vette vis en bevat dus omega-olie. Dit is weer goed voor o.a. de hersenen. Het liefste kies ik dan voor een wilde zalm of op zijn minst een duurzaam gevangen zalm. Zalm vind ik vrij makkelijk, wan...

recept

Spitskool is een bekende koolsoort en kun je op allerlei manieren gebruiken. Je kunt de bladeren bijvoorbeeld vullen. Ook heel lekker is het om spitskool te roerbakken! In dit recept roerbak ik het met sojasaus en tomaat en als finishing touch gebruik ik kimchi. Gefermenteerde kool Kimchi is super...

recept

Een heerlijk verfrissen zomer drankje. Er zijn veel lekkere dingen die je bij hoge temperaturen kunt drinken. Je kunt gaan voor bijvoorbeeld een lekkere cocktail, maar als je geen alcohol drinkt, zwanger bent of gewoon eens wat anders wil, kun je aan voor een mocktail. Een mocktail is een cocktail, ...

recept

Mexicaanss taquitos, ook wel 'flautas' genoemd zijn tortilla's die je dun oprolt, met een vulling en daarna in olie bakt. Lekker krokant dus met een zachte vulling. De vulling kan van alles zijn, vlees, kaas, groenten alhoewel vlees de meest voorkomende is. Dit is een recept voor vegan taquitos (en ...

recept

Zoals je misschien wel weet, houd ik van een lekkere smoothiebowl. Het is een ideaal ontbijt of lunch. Vooral in de zomer, heerlijk verfrissend. Wat dacht je van een roze smoothiebowl, groene bowl met spinazie of acai bowl? Vandaag een variatie op een bekende snoepreep: de Twix. Een Twix bestaat nor...

recept

Zin in een lekker zomers soepje? Probeer deze variatie op een gazpacho: de komkommersoep. Gazpacho is een koude soep gemaakt van tomaat. Tomaten gebruiken we in de komkommersoep niet, maar koud is ie wel. Lekker verkoelend als bijvoorbeeld een voor- of bijgerecht. Of serveer hem als hoofdgerecht met...

recept

Tahini (ook wel 'tahin', 'tahina' of 'techina' genoemd) is een sesampasta. Het wordt gemaakt van sesampasta en is qua smaak een beetje vergelijkbaar met pindakaas, maar dan wat lichter en bitterder. Je gebruikt het bijvoorbeeld om zelf hummus te maken, maar er zijn nog veel meer toepassingen! Bijvoo...

recept

Als het op een makkelijk toetje aankomt, gaat er niets boven een no bake-dessert. Heb je zin in iets zoets, dan is niks moeilijker dan wachten tot je baksel is gebakken én afgekoeld. Dat is waar deze lekkere snickers mousse in beeld komt. Het zit vol met chocolade, pinda en zelfgemaakte karamel. Ee...

recept

Nu het buiten weer wat warmer wordt, ontbijt ik graag met een smoothiebowl. Het liefste met wat groenten erin, voor de extra vitaminen. Zo maakte ik laatst deze gezonde roze smoothiebowl met bieten. Echt een aanrader, en daarom deel ik het recept graag met je. Rode bieten smoothiebowl Naast dat de...

recept

Hoe maak je havermoutkoekjes? Nou, dat is makkelijker dan je denkt! Dit zijn de makkelijkste en lekkerste vegan havermoutkoekjes met walnoot ooit. En nog handiger: je kunt ze invriezen zodat je op elk moment verse koekjes hebt! Deze gezonde havermoutkoekjes met walnoten zijn heel lekker en bevatt...

recept

Ik vind witlof dus niet lekker als het gekookt is. MAAR, rauw vind ik het dus wel heel lekker. Misschien nog wel lekkerder vind ik roodlof. Ziet er vrijwel identiek uit, maar dan met een rood-paarse bovenkant. Het leent zich perfect voor een frisse salade. Omdat het licht bitter is, koos ik ervoor o...

recept

Ik heb vandaag een heerlijke vegetarische aardappelsalade voor je. Heb je dit weleens zelf gemaakt? In de supermarkt kun je tal van aardappelsalades kant-en-klaar kopen, maar eigenlijk is zelf maken hartstikke makkelijk. En natuurlijk erg lekker! Je kunt je salade vullen met wat je maar lekker vindt...

recept

Laat de Italianen het maar niet horen, maar ik combineerde twee klassiekers: pizza en pasta bolognese. Eigenlijk toevallig, want het vegetarische gehakt moest op en ik had al pizzadeeg gemaakt. Af en toe heb je zin in een lekkere pizza, en dus ging ik aan de slag: pizza bolognese. Hoe pizza bologne...

recept

Zweedse kardemombroodjes ('Kardemummabullar') zijn niet alleen superlekker, ze zien er ook nog eens superleuk uit. Zweden houden wel van lekkere broodjes en lekkernijen. Ze eten dit dan ook graag tijdens de 'Fika', een onderbreking van de dag om gezellig bij elkaar te komen onder het genot van een ...