recept

Pithivier is een Frans pasteitje met een typische ronde vorm. Het klinkt sjiek, het ziet er sjiek uit, maar eigenlijk is het een fluitje van een cent. En daarmee is het ook meteen een ideaal kerstvoorgerecht! Twee plakjes bladerdeeg met daartussen een plakje pompoen, heerlijke honing, verse tijm en ...

recept

Bloemkool saai? Helemaal niet! Je kunt er veel meer mee dan je wellicht denkt. Naast de bekende gekookte bloemkool met kaassaus, kun je bloemkool op zoveel andere manieren bereiden. Uit de oven bijvoorbeeld. In dit recept roosteren we eerst de bloemkool in de oven met aromatische ras-el-hanout. Deze...

recept

Chili sin carne oftewel, chili con carne maar dan zonder vlees. Hoe maak je dat? En is dat lekker? Daar kunnen we alleen maar volmondig 'ja' op zeggen! En als je mijn heerlijke, maar simpele chili sin carne hebt geproefd, ben je dat zeker met me eens. Chili sin carne met vleesvervanger In een 'ech...

recept

Een koolsalade, daar is het echt het seizoen voor! Toen ik in het Sligro magazine een koolsalade tegenkwam met rode kool en zuurkool, leek dat me een erg goed idee. Geïnspireerd door hun recept ging ik aan de slag! Het toeval wil, dat het magazine in het teken van Duitsland stond, dus een verse pre...

recept

Ovenschotels vind ik lekker én pompoen vind ik lekker. 1+1 = 2, en dus ging ik voor een herfstige ovenschotel. Met pompoen, halloumi kaas en pecannoten. Het leuke is dat je alles in de ovenschaal gooit en je er verder geen omkijken naar hebt. Pompoen is heerlijk veelzijdig. Je kunt hem in zoet en h...

recept

Een heerlijk stoofperen dessert met een havermout crumble. Het perfecte Sinterklaas dessert wat ook nog eens verantwoorder is dan vele andere toetjes. De smaken van de zoete stoofpeertjes, de amandel, koekkruiden en de havermout gaan geweldig samen. Een lekker recept voor een heerlijk avondje. Je...

recept

Het idee voor deze zuurkoolquiche ontstond op Instagram. Daar zag ik bij collega-foodie Roos van WHKNE een zuurkoolquiche. Vorig jaar had ik al eens mini-quiches met zuurkool gemaakt. Echter leek het me een mooie uitdaging om die eens next-level te maken. In mijn geval betekent dat ook Jerôme aan d...

recept

Hoe makkelijk wil je het hebben? Deze soft shell taco's vulde ik met kabeljauw burgers voor een lekkere crunch en daarbij een overheerlijke salsa. Lekker fris en licht, love it! De mango zorgen voor een lekker zoetje, terwijl het pepertje zorgt voor wat pit. De burgertjes even bakken in de pan, de g...

recept

Deze vegan bowl doet me een beetje denken aan een mix tussen gado-gado en vegetarische saté. En beiden zijn verrukkelijk, dus waarom niet combineren en er mijn eigen twist te geven? Voor de saté gebruikte ik tofu die ik lekker inkruidde en waar later een lekkere satésaus overheen zou komen. Norma...

recept

Pierogi komen uit de Poolse keuken. Deze pasteitjes kunnen met van alles gevuld zijn. Kaas, aardappels of vlees bijvoorbeeld. Een van de andere klassieke pierogi vullingen is die met zuurkool en paddenstoelen. Traditioneel worden deze gegeten rond de jaarwisseling, maar wat mij betreft kunnen ze op ...

recept

Wie mij op Instagram volgt, kon zien dat deze flammkuchen bijna op een fiasco uitliep. Ik liet namelijk de eerste keer de vulling van de plaattaart vallen. Wonder boven wonder kon ik de bodem opvangen en zo de flammkuchen nogmaals maken. En gelukkig maar, want dit is echt een toppertje! Misschien as...

recept

Zo'n zin had ik in mushroom toast met avocado. Alleen de avo's die ik had, waren knetterhard. Dus bedacht ik een lekker alternatief. Mét paddenstoelen. Zonder avocado. In plaats daarvan een dressing van rucola en ansjovis die voor die zilte touch zorgen. Er bovenop een romig, gepocheerd eitje. De p...

recept

Spruitjes, je moet er maar net van houden. Of niet? Ik ben totaal geen spruitjes fan, maar ik vind eigenlijk dat ik het gewoon moet eten. En dus ging ik maar weer eens de uitdaging aan om spruitjes lekker te maken. Ik deed dat al een keer eerder door ze te bakken met nootjes en vega spekjes. Dit kee...

recept

Jerôme is weer lekker aan de slag geweest voor jullie. Of nouja, eigenlijk voor onszelf haha. Maar zijn dessertje was zo goed gelukt, dat ik het wel met jullie móet delen! Chiazaad maakte een paar jaar geleden zijn opwachting als superfood. Vervolgens werd bekend dat het al jarenlang in vogelzaad ...

recept

Pumpkin pie is een echte Amerikaanse klassieker. In het najaar, zo vanaf begin oktober, zie je overal pompoenen. Er wordt van alles met die pompoenen gedaan. Ze worden gebruikt als decoratie én in baksels. De meest bekende is toch wel de pompoentaart. Een knapperige bodem, een romige, lichtzoete...

recept

Wie mij een beetje kent, weet dat ik fan ben van de Midden-Oosterse keuken. Dat was ik al. En toen we uit Israël terugkwamen van vakantie, was dat alleen nog maar meer. Wat heb ik daar fantastisch gegeten. Vaak heb ik persoonlijk, dat hoe lekker het eten ook is, ik dezelfde cuisine dag in dag uit w...

recept

Gnocchi (spreek uit als 'njokkie'en dus niet 'gnotsjie' zoals ik vaak hoor). Gnocchi is een soort pasta gemaakt van aardappel. In het Italiaans heet het voluit 'gnocchi di patate'. Lekkere zachtje kussentjes van aardappel en bloem die je maar heel kort hoeft te koken. Ze lenen zich dan ook perfect v...

recept

Deze bowl is geïnspireerd op de spring roll. Spring rolls zijn rijstvellen die worden gevuld met allerlei lekkers. Kip en garnalen bijvoorbeeld, koriander, munt en allerlei andere smaakmakers. In dit gerecht vind je enkele van deze elementen terug, maar dan zonder het rollen en zonder de rijstvelle...

recept

De Griekse keuken is er een die ik steeds meer ga waarderen. Een aantal jaar terug, toen ik nog studeerde. Oké, een heel flink aantal jaren terug ;-), was ik met een vriendin op Rhodos. In een all-inclusive resort, waar ik eigenlijk helemaal niet van ben. Daardoor heeft Grieks eten denk ik een vals...

recept

Stiekem is het beslag van koekjes soms minstens zo lekker als het eindresultaat. Cookie dough was vroeger gewoon de beslagkom uitlepelen. Inmiddels zijn er zelfs restaurants waar je alleen koekbeslag kunt kopen. Ben&Jerry's heeft een ijsvariant met koekbeslag. En kun je het in de winkel kant-en-...

recept

Wie weleens in Amerika is geweest, kent ze vast wel: pretzels. Deze 'zoute krakelingen' zijn zacht, zout en een beetje zoet. Ze worden verkocht in winkelcentra, maar ook bij bijvoorbeeld sportevenementen. Toen wij 1,5 jaar geleden noodgedwongen een hele dag op LaGuardia airport in New York doorbrach...

recept

Tegenwoordig zijn frietjes lang niet altijd geel. Als je het vroeger had over frites (of patat, net waar je vandaan komt ;-)), was dat altijd gemaakt van aardappels. Maar toen kwamen de zoete aardappel frietjes, de groente frietjes, de avocado frites. En nu zijn er dus ook courgette frietjes. Courge...

recept

Tomatensoep is er in alle soorten en maten. Je hebt een reguliere tomatensoep, maar ook bijvoorbeeld Chinese tomatensoep. Koop je soep uit pot, blik of zak? Niet nodig! Wist je dat het heel gemakkelijk is je eigen soep te maken? Zo ook deze geroosterde tomatensoep met pesto! Je zult verrast zijn hoe...

recept

Als je denkt aan bloemkool, denk je misschien al snel aan gekookte bloemkool met kaassaus. Dat hoeft helemaal niet! Bloemkool is echt veel spannender dan het lijkt. Zo kun je er bloemkool 'rijst' mee maken, pizza of deze koekjes. Je kunt bloemkool stomen, wokken, bakken, roosteren of fijnmalen. Elke...

recept

Vreugde alom toen ik vorig jaar gewoon paneer in de supermarkt kon kopen. Deze Indiase kaas is zacht van smaak en doet een beetje denken aan een stevige ricotta. Het is een kaas die het goed doet in vega Indiase gerechten. Zo maakte ik er al eerder een bloemkoolcurry mee. Dit keer maakte ik er ee...

recept

Houden jullie ook zo van BBQ? We hebben er even op moeten wachten, maar dit jaar konden we van start met onze barbecue. Onze tuin is namelijk eindelijk af en dat betekent dat de kamado een mooi plekje heeft. Handig en fijn, want zo gebruik je hem toch wat vaker. We zijn lekker aan het experimenteren...

recept

In Nice zagen we deze Franse uientaart met ansjovis en olijven op werkelijk iedere straathoek. Logisch misschien wel, want de pissaladière komt van oorsprong uit Nice. Het is een meestal vierkante plaattaart. Rijkelijk belegd met gekarameliseerde uien, ansjovis en zwarte olijven. Vaak wordt de a...

recept

Ken je die groentebroodjes van Albert Heijn? Ik heb ze al een aantal keer gekocht, maar het leek me eigenlijk leuker om zelf groentebroodjes te maken. Nu wilde het toeval dat ik 1 gekookte biet over had en dus ging ik daarmee het experiment aan om bietenbroodjes te maken. Ik vind ze zelf erg goed ge...

recept

Pasta puttanesca is een klassieker onder de pasta's. Ik had hem zelf nog niet eerder gemaakt, maar toen ik me bedacht welke lekkere ingrediënten er allemaal in zitten, wist ik dat het niet anders kon dan een succes te zijn. Ik bedoel: tomaat, olijven, ansjovis en kappertjes om er maar een paar te n...

recept

Ultiem genieten met deze zomerse en kleurrijke Aziatische hamburgers! Je kunt natuurlijk hamburgers op de klassieke manier klaarmaken, maar het leek mij heel leuk om mijn burgers eens een Aziatische twist te geven. Dat is heel erg lekker én heel eenvoudig! Mede dankzij de sauzen van Lee Kum Kee die...

recept

Als je mijn blog al wat langer volgt, dan weet je dat risotto zo ongeveer het eerste gerecht was wat ik leerde maken. Mijn moeder was een weekendje weg en ik besloot voor mijn vader en broertje een Jamie Oliver recept te maken. Een risotto. Sindsdien staat er nog steeds regelmatig risotto op tafel, ...

recept

Hoe makkelijk zijn ovenschotels? Heel makkelijk en vooral ook heel lekker! Deze Griekse maaltijd is een kwestie van alles op een bakplaat gooien, de oven z'n werk laten doen en even later smullen van de heerlijke smaken van het gerecht. Maximaal genieten Onderop vind je paprika's en tomaatjes, daa...

recept

Eigenlijk eet ik niet zo heel vaak sardientjes. Vroeger at ik ze weleens op brood, maar tegenwoordig doe ik dat eigenlijk nooit meer. Af en toe verschijnen ze bij mij door de pasta. Zonde eigenlijk, want de sardine is wat mij betreft ondergewaardeerd! Dit kleine visje is hartstikke lekker, maar ook ...

recept

De kans is groot dat je vaak 's nachts döner kebab hebt gegeten. Het is zo'n typische post-uitgaanssnack. Zelf was ik altijd meer van de kaassouflé of de pita kaas ;-). Zo'n broodje döner is vaak niet zo gezond en dus besloot ik zelf aan de slag te gaan. Traditioneel wordt de kebab van lamsvlees ...