recept

Ik ga jullie verblijden met nog een vegetarisch gerecht: een vegetarische poke bowl met avocado, tempeh en broccolini. Misschien denk je, huh, met wat?! Broccolini heet ook wel bimi of aspergebroccoli en lijkt om een lange mini broccoli. En, zo smaakt het ook. Ik vind het lekker makkelijk, want veel...

recept

Shepherd's Pie zonder vlees? Jawel! Op deze blog vind je al een authentieke Shepherd's Pie mét vlees. Nu in het kader van de week zonder vlees leek het me hoog tijd voor een heerlijke vega versie. Je zult deze week sowieso veel vega inspiratie op kunnen doen hier met recepten, maar ook tips! Dus he...

recept

Falafel maken stond al een tijdje op mijn to do lijstje. Sterker nog, ik had al eens een poging gedaan, maar die was weinig succesvol. Dit keer pakte ik het anders aan en besloot ik falafel uit de oven te maken. Normaal wordt falafel gefrituurd, maar dat is 1) niet zo gezond en 2) ik heb geen friteu...

recept

De visburger van de Mc Donald's is natuurlijk redelijk iconisch. Ik ben al heel lang niet meer bij de Mac geweest, maar vroeger (niet dat ik er vroeger vaak kwam, maar áls ik er dan kwam), ging ik steevast voor de Filet-o-Fish. Het is een luchtig broodje met een gepaneerd stukje gepaneerde witvisfi...

recept

Een makkelijke soep, maar wel een bijzondere. Deze bloemkoolsoep maken we met o.a. peren. Peren? Ja, echt! Deze geven een lekker lichtzoete smaak aan de soep en zorgen voor een verrassend effect. Al jaren geleden ontdekte ik dat bloemkool en peer verrassend goed samen gaan in een gerecht van Yotam O...

recept

Naan broodjes maken doe ik al regelmatig, maar op de een of andere manier staat er nog geen echt naan recept op myfoodblog. Deze maand doe ik weer mee met de foodblogswap en dat was een goede reden om eindelijk een recept voor Indiase broodjes online te zetten. Heerlijke gerechten Deze maand kook ...

recept

Kinderlijk eenvoudig, dat zijn deze komkommerrolletjes zeker! Je maakt ze heel eenvoudig samen met kinderen. Een leuke activiteit voor op bijvoorbeeld woensdagmiddag of in de vakantie :-)! De komkommerlinten kun je besmeren met wat je maar lekker vindt. Ons eerste experiment, met hummus, bleek niet ...

recept

Heerlijke zuurkooltaartjes. Niet iedereen kan zuurkool waarderen. Ik wel en als kind was ik er al gek op. We aten vroeger thuis nooit zuurkool, maar soms, als ik bij mijn opa ging eten dan maakte hij zuurkool. Sinds ik daar zuurkool at, ben ik fan. Sowieso hou ik van een friszurige smaak, dus zuurko...

recept

Ik ben inmiddels weer terug van vakantie en zit weer vol nieuwe inspiratie! Dit recept voor een Japanse pannenkoek (okonomiyaki) maakte ik nog voor mijn vakantie, maar ik had nog geen tijd gehad om hem uit te werken. Japanse pannenkoek Over vakanties gesproken, Japan staat heel hoog op het verlang...

recept

Aan pasteís de nata (enkelvoud pastel de nata) heb ik goede herinneringen! Toen we een aantal jaar geleden in Lissabon waren, gingen we uiteraard naar de enige echt Pasteís de Belém en trotseerden we de rij voor zo'n felbegeerd custardgebakje. Vooral Jerôme was er helemaal weg van en sinds die t...

recept

Deze kokospudding heb ik inmiddels een aantal keer gemaakt. De eerste keer was toen een vriendin kwam eten met een lactoseintolerantie. Al snel dacht ik aan een dessert op basis van kokosmelk. En dus kwam er een kokospudding. Met een volle, romige kokossmaak door de toevoeging van extra santen (koko...

recept

We trappen de week af met een lekker snel receptje. Klaar in 15 minuten! Het is een snel, vegetarisch gerecht waar Italië en Mexico samenkomen. Zachte aardappelkussentjes, gnocchi, samen met allerlei Mexicaanse kruiden en toppings. Superlekker, snel en gezond. En om het recept nog leuker te maken: ...

recept

Het gaat al een tijdje door mijn hoofd heen dat ik graag Indisch wil leren koken. Zodoende heb ik aan een vriendin gevraagd die van Indische afkomst is of zij mij wat verschillenden dingen wilde leren. Indisch leren koken Dus zo gezegd heb ik de stoute schoenen aangetrokken en aan haar gevraagd of...

recept

Winter en stoofpotjes zijn een match made in heaven! Helemaal als het lekker simpel is, maar toch heel veel smaak heeft. Voor dit heerlijke winterse stoofpotje heb je niet zo veel nodig: Italiaanse witte bonen (cannellini bonen) uit blik, tomatenblokjes uit pak of blik, spinazie, kruiden en worstjes...

recept

Een van mijn favoriete ontdekkingen van 2018 was een Japans restaurant in Utrecht waar ze authentieke Japanse bowls serveren, Don Kounosuke. Zelf zo'n lekkere Japanse bowl, ook wel don of donburi genoemd maken, kan ook! Voor de budgetchallenge van deze maand, maakte ik de soboro. Normaal gesproken w...

recept

Het is januari 2019 en dat betekent dat de budgetchallenge van start is gegaan! Deze maand koken we lekker, gezond en goedkoop. Wat je de komende weken op de blog vindt is allemaal erg budget verantwoord. Erg fijn na die dure maanden, toch :-). Lief voor je portemonnee Deze quesedilla's zijn daar ...

recept

Is er iets lekkerder dan zelfgebakken brood? De heerlijke geur alleen al....mmm! Het is echt niet moeilijk, je moet alleen even wat geduld hebben. Het brood moet namelijk rijzen. Zo ook bij dit pesto-vlechtbrood. En ondanks dat het wellicht zo lijkt is het helemaal niet moeilijk. Je rolt eerst een p...

recept

Met een goede bisque, kun je mij wel blij maken. Vol en rijk van smaak met het liefst stukjes kreeft of langoustine erin. Ik was super (blij) verrast toen ik bij Lidl in het vriesvak hele kreeften vond! Toen ik dat zag, dacht ik meteen aan een bisque en dus liet ik hem voor een kleine € 8 ook zeke...

recept

Geïnspireerd door de nieuwe kerst Allerhande, ging ik aan de slag met een tartaar van tomaat. In het magazine deed ik het slimme idee op om een vegetarische 'steak tartaar' te maken. Normaliter gebruik je voor dit voorgerecht rauw rundvlees. En hoewel een echte steak tartaar heerlijk is op z'n tijd...

recept

S'mores. Heb je ze weleens gegeten? Ze zijn zondig lekker. Normaal worden ze gemaakt tijdens een barbecue of bij het kampvuur. Marshmallows roosteren, biscuitjes (Graham crackers), plakje chocolade en daar de half gemsolten mashmallow bovenop. Deze variant kun je gewoon in de oven maken. Supermak...

recept

Het is de tijd van het jaar voor chocolademelk. Warme chocolademelk dan welteverstaan. Natuurlijk maak ik die altijd zelf en dat is helemaal niet moeilijk en véél lekkerder dan de kant-en-klare poeders en pakken. In de basis heb je 3 ingrediënten nodig: melk naar keuze, cacaopoeder en suiker. Zel...

recept

Waarom heten deze broodjes kerstbroodjes? Nou, dat zal ik je vertellen: de ene helft heeft een rode vulling (zuivelspread + jam = een soort cheesecakeachtige smaak) en de andere helft heeft een groene vulling van pesto. Rood en groen zijn typische kerstkleuren en het leek me dus leuk om broodjes met...

recept

Afgelopen weekend waren we in het mooi Maastricht. En als je dan in Limburg bent, zijn er een aantal dingen die je sowieso moet eten. Een daarvan is zuurvlees. Of op z'n Limburgs zoervleisj. Ik maakte al eerder zoervleisj met frites, maar na een weekendje Limburg kon ik niet anders dan een nieuwe va...

recept

Er gaat niet boven een echte brownie op zijn tijd. Zo eentje met boter en suiker. Maar af en toe is het lekker om wat gezonder te zondigen en daarom maakte ik deze gezondere brownies. Het begon met twee overrijpe bananen die ik echt op moest maken. Bananenbrood lag voor de hand, maar ik had wel zin ...

recept

Een pad thai vind je al op deze blog, maar een pad thai nog niet. Tot vandaag! Recent kreeg ik het boek 'Koken met Keukenliefde' van Annemiek Verweij. Annemiek is ongeveer tegelijk met mij begonnen met bloggen over eten en heeft inmiddels een van de populairste receptenblogs van Nederland: Keukenlie...

recept

Bulgogi bowl met bulgogi (Koreaans rundvlees), rijst en groente. Dat klinkt lekker toch? Helemaal als ik je vertel dat bulgogi heerlijk Koreaans gekruid rundvlees is wat normaal op een barbacue of bakplaat wordt gebakken. Laat je dan ook zeker niet afschrikken door de ingrediëntenlijst. Wat je krij...

recept

Deze goed gevulde omelet van Tony Kitous is er ook weer eentje uit zijn boek 'Feest'. Al eerder deelde ik de limabonensalade uit dat boek. De omelet die ik vandaag deel wordt getopt met aubergine, tomaatjes en halloumi en is een echt all day gerecht. Je kunt dit werkelijk elk moment van de dag eten....

recept

Orecchiette (ook wel 'oortjespasta') is zo mooi om te zien. Daar moest ik wel iets mee doen! Deze pastasoort komt van oorsprong uit Puglia, Italië. Er zijn verschillende traditionele orecchiette recepten te vinden, maar ik ging voor een minder traditionele, maar zeker niet minder lekkere variant! ...