recept

Unicorn bagels, regenboog bagels, rainbow bagels. Geef ze een naam :-)! Lekker vrolijk zijn ze en dat kunnen we wel gebruiken. Ik ben zooo blij met dit recept. Ik had ineens inspiratie om met alle gekleurde natuurlijke poeders die ik had gekleurde bagels te gaan maken. Een experiment wat helemaal ge...

recept

Hartige taarten, quiches, flammkuchen. Stuk voor stuk heerlijke hartige taarten, elk weer op zijn eigen manier bereid. De flammkuchen (of 'tarte flambée') vind je veel in Duitsland en Frankrijk. Zijn oorsprong vindt deze plaattaart in de Elzas. Klassiek wordt 'ie gegeten met creme fraiche, ui, spek...

recept

Dan dan noodles of dandan noodles komen uit de Chinese Sichuan keuken en bestaan uit noodles met een pittige olie, groenten en normaal gesproken vlees. Aangezien wij geen vlees (meer) eten, ging ik aan de slag met een vegetarische variant op de dan dan noodles. Ik gebruikte hiervoor vegetarisch geha...

recept

Wat doe je als je veel rijpe bananen hebt liggen? Bananenbrood maken? Dat is natuurlijk superlekker, maar ik wilde wel weer eens wat anders. Bananenmuffins met een marmereffect van chocolade leek me wel wat. Het is eigenlijk heel simpel: je maakt 2 soorten beslag. Eentje met cacaopoeder en eentje zo...

recept

Moussaka is een bekend Grieks gerecht. Normaal gezien bestaat dit ovengerecht uit gegrilde aubergine, een kruidige tomatensaus, gehakt en kaas. Als je geen vlees eet of je wil een keer experimenteren met een vegetarische versie, heb ik goed nieuws voor je! Deze heerlijke moussaka maken we met linzen...

recept

Soms kan het zo makkelijk zijn! Deze Marokkaanse stoofpot met linzen en kikkererwten is een echte allrounder. Het is een makkelijk recept, lekker comfort food, geschikt voor heel veel verschillende dieetwensen en eens wat anders dan anders. In dit recept heb je bovendien niet veel ingrediënten nodi...

recept

Rijstpudding ken je vast al wel. Misschien maakten je ouders of oma het vroeger wel eens. Kheer, een Indiaas dessert op basis van rijst, melk, suiker en aromatische specerijen en rozijnen maakte mijn moeder vroeger regelmatig. Dit Indiase nagerecht kan op veel verschillende manieren worden gemaakt m...

recept

Toen we een tijdje terug in Berlijn waren, aten we een hele lekkere kikkererwtenpannenkoek. Misschien denk je bij pannenkoeken niet direct aan kikkererwten. I don't blame you. Maar kikkererwtenmeel wordt in de Indiase keuken als eeuwenlang gebruikt. Het is erg voedzaam, eiwitrijk en glutenvrij. Bove...

recept

Joehoe, gnocchi ken je misschien wel. Heerlijk zachte aardappelkussentjes die je in een handomdraai klaarmaakt. Meestal kook je de gnocchi en roer je er daarna iets van saus en groenten doorheen. Maar, er is meer! Gnocchi kun je ook prima bakken! In de oven als een ovenschotel. Ideaal, want dan heb ...

recept

Er zal talloze verschillende manieren om een cheesecake te maken. Van een no-bake tot een New York style cheesecake en van een variant met kwark tot een volvette versie. En dan hebben we het nog niet eens over de toppings, vullingen en bodem gehad! Ik voeg er nog een variant aan toe. Een labneh chee...

recept

Als je weleens bij een Turkse bakker bent geweest, dan ken je de börek (of burek) wel. Deze broodjes gemaakt van knapperige laagjes filodeeg kunnen met van alles gevuld zijn. Zo zijn er börek met gehakt, met aardappels en misschien wel de bekendste: met spinazie en feta. Spinazie en feta gaan supe...

recept

Onlangs stelde ik op Instagram de vraag: wat zou je graag voorbij zien komen qua recepten? Een van de antwoorden was een viscurry. En dus ging ik daar lekker mee aan de slag. Een Indiase stijl viscurry. Helemaal zonder pakjes en zakjes en toch heel makkelijk zelf te maken. Je zet deze heerlijke maal...

recept

Toad in the hole, wat een gekke naam eigenlijk voor een gerecht. Letterlijk betekent een pad in het gat. Wellicht heeft het iets te maken met de worsten in de pan die bovenop dit ovengerecht liggen. Ik gebruikte zelf dit keer vegetarische worsten voor een vega variant. Verder is het iets aangekleed ...

recept

Als je denkt aan een courgette, denk je wellicht niet direct aan zoete baksels. Deze groene groentesoort is perfect om in hartige gerechten te gebruiken. Maar, je hoeft het niet tot hartig te beperken! Courgette is vrij neutraal van smaak en bevat veel vocht. Daarmee is het ook een fijn ingrediënt ...

recept

Hoe gaat het met jullie goede voornemens? Welke voornemens heb jij voor 2020? Het afgelopen jaar aten we steeds meer plantaardig en hoewel we daar niet helemaal op overgaan, vind ik het nog steeds leuk om ermee te experimenteren en vaker vegan te blijven eten. Qua dessert denk je wellicht, lastig, v...

recept

Havermout repen oftewel gezonde repen met pindakaas en havermout. Met het oog op de goede voornemens die iedereen maakt aan het einde van het jaar, ging ik weer aan de slag met leuke gezonde snacks. Want wat eet je nou als gezonde tussendoortjes? Deze lekkere repen kan ik je zeker aanraden. Je hoeft...

recept

Cranberry compôte, of cranberrysaus hoort toch wel bij een kerstdiner. Deze zurige vrucht gaat heerlijk samen met vlees (bijvoorbeeld kalkoen of kip), maar ook bij groenten. Hier in huis maken we het al jaren, maar een recept had ik tot mijn verbazing nog niet online staan. Hoog tijd dus om daar ve...

recept

Zoek je nog een lekker kerstvoorgerecht wat vegetarisch is of zelfs veganistisch? Deze leuke en lekkere pakketjes zijn supermakkelijk te maken en zijn geschikt voor iedereen die geen dierlijke producten eet. Bovendien zijn ze lactosevrij. Cranberry's Cranberry's zijn een typisch kerstingrediënt e...

recept

Vegetarische worstenbroodjes. Ja echt! Ik heb een variant gemaakt op de klassieke Brabanste worstenbroodjes en heb daarmee een perfecte vulling gevonde. Vaak ben je als vegetariër (of flexitariër) aangewezen op vegetarisch 'gehakt'. Echter wilde ik eigenlijk een vulling die wat meer smaak heeft en...

recept

Zuurkool stamppot is voor mij puur comfort food. Zo'n heerlijk dampend warm bord met stamppot. Vaak gaan er in een zuurkool stamppot spekjes. Wij gaan voor een vegetarisch (en wanneer je kiest voor bijvoorbeeld margarine vegan) alternatief. Om in de winterse, kerstsfeer te blijven, heb ik gekozen vo...

recept

Pithivier is een Frans pasteitje met een typische ronde vorm. Het klinkt sjiek, het ziet er sjiek uit, maar eigenlijk is het een fluitje van een cent. En daarmee is het ook meteen een ideaal kerstvoorgerecht! Twee plakjes bladerdeeg met daartussen een plakje pompoen, heerlijke honing, verse tijm en ...

recept

Bloemkool saai? Helemaal niet! Je kunt er veel meer mee dan je wellicht denkt. Naast de bekende gekookte bloemkool met kaassaus, kun je bloemkool op zoveel andere manieren bereiden. Uit de oven bijvoorbeeld. In dit recept roosteren we eerst de bloemkool in de oven met aromatische ras-el-hanout. Deze...

recept

Chili sin carne oftewel, chili con carne maar dan zonder vlees. Hoe maak je dat? En is dat lekker? Daar kunnen we alleen maar volmondig 'ja' op zeggen! En als je mijn heerlijke, maar simpele chili sin carne hebt geproefd, ben je dat zeker met me eens. Chili sin carne met vleesvervanger In een 'ech...

recept

Een koolsalade, daar is het echt het seizoen voor! Toen ik in het Sligro magazine een koolsalade tegenkwam met rode kool en zuurkool, leek dat me een erg goed idee. Geïnspireerd door hun recept ging ik aan de slag! Het toeval wil, dat het magazine in het teken van Duitsland stond, dus een verse pre...

recept

Ovenschotels vind ik lekker én pompoen vind ik lekker. 1+1 = 2, en dus ging ik voor een herfstige ovenschotel. Met pompoen, halloumi kaas en pecannoten. Het leuke is dat je alles in de ovenschaal gooit en je er verder geen omkijken naar hebt. Pompoen is heerlijk veelzijdig. Je kunt hem in zoet en h...

recept

Een heerlijk stoofperen dessert met een havermout crumble. Het perfecte Sinterklaas dessert wat ook nog eens verantwoorder is dan vele andere toetjes. De smaken van de zoete stoofpeertjes, de amandel, koekkruiden en de havermout gaan geweldig samen. Een lekker recept voor een heerlijk avondje. Je...

recept

Meestal zeg ik pepernoten, maar dan bedoel ik eigenlijk kruidnoten. Hoe dan ook, deze kruidnoten rotsjes zijn je perfecte 'fix' als je zin hebt in een Sinterklaas lekkernij, maar er niet lang voor in de keuken wil staan. Hou je van chocolade kruidnoten, dan ga je hier heel blij van worden. De kruidn...

recept

Het idee voor deze zuurkoolquiche ontstond op Instagram. Daar zag ik bij collega-foodie Roos van WHKNE een zuurkoolquiche. Vorig jaar had ik al eens mini-quiches met zuurkool gemaakt. Echter leek het me een mooie uitdaging om die eens next-level te maken. In mijn geval betekent dat ook Jerôme aan d...

recept

Hoe makkelijk wil je het hebben? Deze soft shell taco's vulde ik met kabeljauw burgers voor een lekkere crunch en daarbij een overheerlijke salsa. Lekker fris en licht, love it! De mango zorgen voor een lekker zoetje, terwijl het pepertje zorgt voor wat pit. De burgertjes even bakken in de pan, de g...

recept

Deze vegan bowl doet me een beetje denken aan een mix tussen gado-gado en vegetarische saté. En beiden zijn verrukkelijk, dus waarom niet combineren en er mijn eigen twist te geven? Voor de saté gebruikte ik tofu die ik lekker inkruidde en waar later een lekkere satésaus overheen zou komen. Norma...

recept

Pierogi komen uit de Poolse keuken. Deze pasteitjes kunnen met van alles gevuld zijn. Kaas, aardappels of vlees bijvoorbeeld. Een van de andere klassieke pierogi vullingen is die met zuurkool en paddenstoelen. Traditioneel worden deze gegeten rond de jaarwisseling, maar wat mij betreft kunnen ze op ...

recept

Wie mij op Instagram volgt, kon zien dat deze flammkuchen bijna op een fiasco uitliep. Ik liet namelijk de eerste keer de vulling van de plaattaart vallen. Wonder boven wonder kon ik de bodem opvangen en zo de flammkuchen nogmaals maken. En gelukkig maar, want dit is echt een toppertje! Misschien as...

recept

Zo'n zin had ik in mushroom toast met avocado. Alleen de avo's die ik had, waren knetterhard. Dus bedacht ik een lekker alternatief. Mét paddenstoelen. Zonder avocado. In plaats daarvan een dressing van rucola en ansjovis die voor die zilte touch zorgen. Er bovenop een romig, gepocheerd eitje. De p...

recept

Spruitjes, je moet er maar net van houden. Of niet? Ik ben totaal geen spruitjes fan, maar ik vind eigenlijk dat ik het gewoon moet eten. En dus ging ik maar weer eens de uitdaging aan om spruitjes lekker te maken. Ik deed dat al een keer eerder door ze te bakken met nootjes en vega spekjes. Dit kee...

recept

Jerôme is weer lekker aan de slag geweest voor jullie. Of nouja, eigenlijk voor onszelf haha. Maar zijn dessertje was zo goed gelukt, dat ik het wel met jullie móet delen! Chiazaad maakte een paar jaar geleden zijn opwachting als superfood. Vervolgens werd bekend dat het al jarenlang in vogelzaad ...

recept

Pannenkoeken alleen voor kinderen? Nee hoor! Ik presenteer: boekweitpannenkoeken gevuld met boerenkool en paddenstoelen. Boordevol vitamines en nog hartstikke lekker ook! Door de vulling te bereiden met 5 spice poeder en hoisin saus krijgt het een lekker Aziatisch tintje. Wist je trouwens dat deze p...