recept

Laatst aten we weer eens vega chow mein en had ik redelijk wat geraspte wortel over. Wat doe je als je geraspte wortel over hebt? Carrot cake maken natuurlijk! Aangezien we de laatste tijd voornamelijk vegan eten, ging ik graag de uitdaging aan. Verder merk ik dat mijn prikkelbare darm het goed doet...

recept

Er stond al een okonomiyaki op de site, maar ik had wel weer in in een nieuwe variant. Dit keer maakte ik deze Japanse omelet helemaal glutenvrij. Bovendien is deze helemaal vegetarisch. Okonomiyaki is een bekend Japans gerecht wat vergelijkbaar is met een dikke, goedgevulde pannenkoek. Vaak is deze...

recept

Hamburgers bestaan tegenwoordig lang niet altijd alleen maar uit vlees. Je kunt zelf prima vegetarische hamburgers maken! Of je nou altijd vegetarisch of vegan eet, of gewoon zin hebt in een dagje wat anders. Deze kikkererwtenburgers met wortel zijn heel makkelijk zelf te maken . Doe ze op een lekke...

recept

Ik had zin in een dessert, maar dan wel een gezonde. Plus een hele taart bakken, had ik even geen zin in. Ik bedacht de ideale oplossing: ik maakte gewoon een taartje in een glaasje zoals ik dat wel vaker doe. Dit rijstdessert is gebaseerd op een klassieke Italiaanse taart met een amandel-chocoladeb...

recept

Ik heb weer een topper van een curry recept voor jullie! Boordevol lekkers en mega gezond. Je hebt de lekkere tofu reepjes, aubergine, lekker veel kruiden en dan de romige saus. Dan kan niet anders dan heerlijk zijn, toch? Erbij eet je rijst of naan brood. Op de site vind je een recept voor naan. Ze...

recept

Als je zin hebt in pizza, maar eens zin hebt in wat anders wat razendsnel klaar is, heb ik de ultieme tip voor je: de TORTIZZA. De tortizza is een samenvoeging van tortilla + pizza. Door een tortilla wrap als basis voor je 'pizza' te gebruiken, ben je supersnel klaar. Je topt de pizza's met wat je m...

recept

Granola ken je vooral als een ontbijtgerecht, maar je kunt ook een hartige variant maken. Deze simpele bietensalade wordt echt next level getild door de crunch en smaak van de hartige granola die we als topping gebruiken. Door chilivlokken, komijn en koriander toe te voegen gaat het ineens van ontbi...

recept

"Hoe doe je dat?" Vraag je jezelf misschien weleens af. Ook als foodblogger kun je jezelf soms niet inhouden en voor dat je een foto kunt maken heb je al alles opgegeten. Haha! Het overkwam me de eerste keer dat idd deze met quinoa gevulde paprika's maakte. Ik had trek, het was laat en ik wilde gewo...

recept

Loaded nachos (of nachoschotels) zijn een feestje om te maken en om te eten! Je kunt de nachos natuurlijk toppen met wat je maar lekker vindt. Ik deed dit keer een variant met pulled oats. Zo heb je een vegetarische topping die toch wat weg heeft van vlees. Eigenlijk heb je maar een paar ingrediënt...

recept

Zondag is het Moederdag en wat laat nou beter liefde zien dan een zelfgemaakt gerecht? Deze cannelloni maakte ik met behulp van lasagnevellen. Superleuk om zo je hartige cannelloni te maken (niet te verwarren met de zoete -koekjesvariant). De cannelloni vul je met een ricotta-spinazievulling. Klinkt...

recept

Vooral in deze tijd, snap ik dat er wat afgesnackt wordt. Ik heb zelf ook regelmatig zin in een tussendoortje en soms heb je geen zin in een stuk fruit. Deze courgette 'koekjes' zijn een heerlijk tussendoortje. Maar je kunt ze ook prima als borrelhapje eten of zelf als lunch. Ik al ze zelf voor lunc...

recept

Zoals jullie hebben kunnen lezen, kreeg ik een flinke zak vol asperges. Het witte goud is namelijk weer volop in het seizoen en ik mocht als een van de eersten proeven. Natuurlijk maakte ik er o.a. een aspergesoep mee, maar ook meer verrassende gerechten. In het bijgeleverde boekje zag ik een recept...

recept

Tussendoortjes heb je in alle soorten en maten. Nu mensen veel thuis zijn, weet ik dat het verleidelijk is om vaker naar een tussendoortje te grijpen. Die keren dat je geen zin hebt in bijvoorbeeld een stukje fruit, maar in iets anders? Deze homemade bounty's zijn een goed alternatief. Uiteraard moe...

recept

Heel regelmatig eten we hier thuis bloemkoolpizza's, met een bodem van bloemkool. De Magioni pizza's bijvoorbeeld eet ik graag. Ik maakte al eerder een bloemkoolpizza helemaal zonder bloem, maar deze variant is echt veel lekkerder. De bodem maken we dus met bloemkool, bloem , gist, zout en een beetj...

recept

Unicorn bagels, regenboog bagels, rainbow bagels. Geef ze een naam :-)! Lekker vrolijk zijn ze en dat kunnen we wel gebruiken. Ik ben zooo blij met dit recept. Ik had ineens inspiratie om met alle gekleurde natuurlijke poeders die ik had gekleurde bagels te gaan maken. Een experiment wat helemaal ge...

recept

Hartige taarten, quiches, flammkuchen. Stuk voor stuk heerlijke hartige taarten, elk weer op zijn eigen manier bereid. De flammkuchen (of 'tarte flambée') vind je veel in Duitsland en Frankrijk. Zijn oorsprong vindt deze plaattaart in de Elzas. Klassiek wordt 'ie gegeten met creme fraiche, ui, spek...

recept

Dan dan noodles of dandan noodles komen uit de Chinese Sichuan keuken en bestaan uit noodles met een pittige olie, groenten en normaal gesproken vlees. Aangezien wij geen vlees (meer) eten, ging ik aan de slag met een vegetarische variant op de dan dan noodles. Ik gebruikte hiervoor vegetarisch geha...

recept

Wat doe je als je veel rijpe bananen hebt liggen? Bananenbrood maken? Dat is natuurlijk superlekker, maar ik wilde wel weer eens wat anders. Bananenmuffins met een marmereffect van chocolade leek me wel wat. Het is eigenlijk heel simpel: je maakt 2 soorten beslag. Eentje met cacaopoeder en eentje zo...

recept

Moussaka is een bekend Grieks gerecht. Normaal gezien bestaat dit ovengerecht uit gegrilde aubergine, een kruidige tomatensaus, gehakt en kaas. Als je geen vlees eet of je wil een keer experimenteren met een vegetarische versie, heb ik goed nieuws voor je! Deze heerlijke moussaka maken we met linzen...

recept

Soms kan het zo makkelijk zijn! Deze Marokkaanse stoofpot met linzen en kikkererwten is een echte allrounder. Het is een makkelijk recept, lekker comfort food, geschikt voor heel veel verschillende dieetwensen en eens wat anders dan anders. In dit recept heb je bovendien niet veel ingrediënten nodi...

recept

Rijstpudding ken je vast al wel. Misschien maakten je ouders of oma het vroeger wel eens. Kheer, een Indiaas dessert op basis van rijst, melk, suiker en aromatische specerijen en rozijnen maakte mijn moeder vroeger regelmatig. Dit Indiase nagerecht kan op veel verschillende manieren worden gemaakt m...

recept

Toen we een tijdje terug in Berlijn waren, aten we een hele lekkere kikkererwtenpannenkoek. Misschien denk je bij pannenkoeken niet direct aan kikkererwten. I don't blame you. Maar kikkererwtenmeel wordt in de Indiase keuken als eeuwenlang gebruikt. Het is erg voedzaam, eiwitrijk en glutenvrij. Bove...

recept

Joehoe, gnocchi ken je misschien wel. Heerlijk zachte aardappelkussentjes die je in een handomdraai klaarmaakt. Meestal kook je de gnocchi en roer je er daarna iets van saus en groenten doorheen. Maar, er is meer! Gnocchi kun je ook prima bakken! In de oven als een ovenschotel. Ideaal, want dan heb ...

recept

Er zal talloze verschillende manieren om een cheesecake te maken. Van een no-bake tot een New York style cheesecake en van een variant met kwark tot een volvette versie. En dan hebben we het nog niet eens over de toppings, vullingen en bodem gehad! Ik voeg er nog een variant aan toe. Een labneh chee...

recept

Als je weleens bij een Turkse bakker bent geweest, dan ken je de börek (of burek) wel. Deze broodjes gemaakt van knapperige laagjes filodeeg kunnen met van alles gevuld zijn. Zo zijn er börek met gehakt, met aardappels en misschien wel de bekendste: met spinazie en feta. Spinazie en feta gaan supe...

recept

Onlangs stelde ik op Instagram de vraag: wat zou je graag voorbij zien komen qua recepten? Een van de antwoorden was een viscurry. En dus ging ik daar lekker mee aan de slag. Een Indiase stijl viscurry. Helemaal zonder pakjes en zakjes en toch heel makkelijk zelf te maken. Je zet deze heerlijke maal...

recept

Toad in the hole, wat een gekke naam eigenlijk voor een gerecht. Letterlijk betekent een pad in het gat. Wellicht heeft het iets te maken met de worsten in de pan die bovenop dit ovengerecht liggen. Ik gebruikte zelf dit keer vegetarische worsten voor een vega variant. Verder is het iets aangekleed ...

recept

Als je denkt aan een courgette, denk je wellicht niet direct aan zoete baksels. Deze groene groentesoort is perfect om in hartige gerechten te gebruiken. Maar, je hoeft het niet tot hartig te beperken! Courgette is vrij neutraal van smaak en bevat veel vocht. Daarmee is het ook een fijn ingrediënt ...

recept

Hoe gaat het met jullie goede voornemens? Welke voornemens heb jij voor 2020? Het afgelopen jaar aten we steeds meer plantaardig en hoewel we daar niet helemaal op overgaan, vind ik het nog steeds leuk om ermee te experimenteren en vaker vegan te blijven eten. Qua dessert denk je wellicht, lastig, v...

recept

Havermout repen oftewel gezonde repen met pindakaas en havermout. Met het oog op de goede voornemens die iedereen maakt aan het einde van het jaar, ging ik weer aan de slag met leuke gezonde snacks. Want wat eet je nou als gezonde tussendoortjes? Deze lekkere repen kan ik je zeker aanraden. Je hoeft...

recept

Cranberry compôte, of cranberrysaus hoort toch wel bij een kerstdiner. Deze zurige vrucht gaat heerlijk samen met vlees (bijvoorbeeld kalkoen of kip), maar ook bij groenten. Hier in huis maken we het al jaren, maar een recept had ik tot mijn verbazing nog niet online staan. Hoog tijd dus om daar ve...

recept

Zoek je nog een lekker kerstvoorgerecht wat vegetarisch is of zelfs veganistisch? Deze leuke en lekkere pakketjes zijn supermakkelijk te maken en zijn geschikt voor iedereen die geen dierlijke producten eet. Bovendien zijn ze lactosevrij. Cranberry's Cranberry's zijn een typisch kerstingrediënt e...

recept

Vegetarische worstenbroodjes. Ja echt! Ik heb een variant gemaakt op de klassieke Brabanste worstenbroodjes en heb daarmee een perfecte vulling gevonde. Vaak ben je als vegetariër (of flexitariër) aangewezen op vegetarisch 'gehakt'. Echter wilde ik eigenlijk een vulling die wat meer smaak heeft en...

recept

Zuurkool stamppot is voor mij puur comfort food. Zo'n heerlijk dampend warm bord met stamppot. Vaak gaan er in een zuurkool stamppot spekjes. Wij gaan voor een vegetarisch (en wanneer je kiest voor bijvoorbeeld margarine vegan) alternatief. Om in de winterse, kerstsfeer te blijven, heb ik gekozen vo...

recept

Pithivier is een Frans pasteitje met een typische ronde vorm. Het klinkt sjiek, het ziet er sjiek uit, maar eigenlijk is het een fluitje van een cent. En daarmee is het ook meteen een ideaal kerstvoorgerecht! Twee plakjes bladerdeeg met daartussen een plakje pompoen, heerlijke honing, verse tijm en ...