recept

Ja hoor, ik heb weer een ouderwets leuk recept! In de categorie 'oma's recepten' deelde ik al allerlei recepten van allemaal oma's (en opa's!). Van de advocaat van de oma van Esther tot de lange vingertjespudding van de oma van Devon. Dit keer deelt collega-foodie Hilde van de blog Slowfoody haar om...

recept

Ik kocht onlangs een hele grote pot matcha poeder. Matcha is een beetje 'hate it or love it', maar ik ben zelf overduidelijk team #loveit. Matcha lattes vind ik heerlijk en ik experimenteer ook graag met andere manieren om matcha te gebruiken. Zo kon je onlangs al genieten van mijn matcha bananenbro...

recept

Wellicht heb je nog matzes over van je paasbrunch of paasontbijt? In plaats van tot in lengte der dagen matzes te eten, kun je er prima matzeballen van maken. Deze gebruik je dan weer voor een authentieke matzeballen soep. Bouillon zelf maken of een shortcut? Je vermaalt de matzes tot een meel en ...

recept

Zijn jullie ook niet dol op dit soort, klassieke kip en rijstrecepten boordevol smaak? Ik maakte al eerder een aantal soortgelijke recepten. De Kip Siam bijvoorbeeld of de sesam kip. Toch is dit weer een net wat ander recept: de bekende Kip Cashew. Er zijn tal van variaties te bedenken, want eigenli...

recept

Misschien vroeg je je af waarom het zo rustig was op de blog de afgelopen week. Ik had eventjes vakantie. Vaak werk ik vooruit, maar nu is het er eigenlijk niet van gekomen en had ik er misschien zelfs geen zin in. Dat moet ook kunnen, toch :-)? Ik ben in ieder geval weer helemaal terug en vertel ju...

recept

Ik ben de afgelopen tijd weer flink aan het Pinteresten geslagen en kwam daar onder andere een variant op dit recept tegen: pasta met knapperige kip, groenten en een romige saus. Deze pasta zag er wat mij betreft heel erg lekker uit en kwam dus zo op het lijstje te staan om zelf eens te maken. Een b...

recept

Het lijkt net een brood, maar dat is het niet. Gehaktbrood ziet er uit als een brood, maar dan van gehakt. Sterker nog, je snijdt er ook plakken van. Die plakken eet je warm of koud bij je maaltijd. Wat het lekkerste is, is 's avonds het warm bij de maaltijd eten en de leftovers dan volgende dag als...

recept

De lente is nu echt in zicht, maar je weet het: maart roert zijn staart. En dat hebben we de afgelopen tijd natuurlijk gemerkt. Voor die dagen waarop het nog regenachtig en guur is, is dit de perfecte soep. Ook als je je net niet helemaal fit voelt, is dit een echte powersoep met pittige gember en p...

recept

Zijn er nog meer stoofvlees fans? Ik schreef laatst al over mijn liefde voor stoofvlees. Ik kon er gewoon nog geen genoeg van krijgen en maakte daarom 'pappardelle al ragù'. Dikke pastalinten met zachtgestoofd vlees. Een heerlijke combinatie! Een van de bekend pasta al ragu recepten uit Italië is ...

recept

Ik ben geen onwijze vleeseter, maar een van mijn favoriete gerechten met vlees is toch wel stoofvlees. Tijdens onze laatste verjaardag (Jerôme en ik vieren het altijd samen omdat er maar 6 dagen tussen onze verjaardagen zit), maakten we een grote pan stoofvlees en serveerden dat samen met frites. D...

recept

Met mijn Indiase roots ontkom ik er niet aan om een authentieke Curry Madras op myfoodblog te zetten. De Curry Madras dankt zijn naam aan de plaats Madras, waar de Britse handelaren in 1640 aan land kwamen in India. Een Curry Madras heeft vele variaties. Niet alleen in India, maar ook met Westers...

recept

Een tijdje terug legde ik het verschil al uit tussen burrito's, fajita's, enchilada en taquito's bijvoorbeeld. Het leek me leuk weer eens tquito's te maken. Dit zijn zachte taco's die met van alles kunnen worden gevuld en vervolgens worden gebakken. Ze worden ook wel eens flauta's genoemd en als je ...

recept

Toen ik dit recept in de Allerhande zag staan, was ik meteen verkocht. Ik ben sowieso wel fan van soepen, vooral als het buiten koud is. Mijn favoriete soepen zijn de gepureerde groentesoepen. Bijvoorbeeld pompoensoep, broccolisoep of Chinese tomatensoep. Bij deze bloemkoolsoep ga je eigenlijk he...

recept

Een tijdje geleden aten we bij Wagamama een paar lekkere Aziatische bowls waaronder een Japans gerecht. Daardoor kwam ik op het idee om deze gyudon te maken. Gyudon is een Japans gerecht met rijst en biefstuk. Normaliter wordt dit gegarneerd met een rauwe eidooier, maar omdat mijn eieren niet superv...

recept

Zoals vaak op maandag, ga ik ook vandaag weer voor een vegetarisch gerecht. Hoewel ik op zijn tijd kan genieten van een stukje vlees of vis, eten we een aantal keer per week vegetarisch. Op die momenten mis ik het ook helemaal niet. Bijvoorbeeld met deze bieten galette. De galette ken je waarschijnl...

recept

Ik was even aan het twijfelen of ik deze broccoli stamppot vandaag wel moest plaatsen. Niet omdat de stamppot niet lekker is. Integendeel, we hebben ervan gesmuld. Nee, de reden voor mijn twijfel is dat ik eerder deze week ook al een stamppot recept postte. Dat was toen een klassieke boerenkool stam...

recept

Soms hoeft het echt niet zo ingewikkeld te zijn. En ook ik recycle wel eens recepten. Inmiddels staan er bijna 1.000 recepten op myfoodblog.nl en vragen mensen zich af: hoe verzin je constant wat nieuws? Een van de dingen die ik daarvoor doe, is mijn klassiekers in een geheel nieuw jasje gooien. Mij...

recept

De Instagram volgers hebben deze waarschijnlijk al voorbij zien komen. Het superdeluxe ontbijt voor de echte pindakaasfans. Pindakaaswafels! Getopt met uiteraard pindakaas, maar ook warme frambozen en honing. Een lekker én gezond ontbijt waar je bovendien even op vooruit kunt. Kun je geen genoeg...

recept

Er staan inmiddels veel recepten op het blog, heel veel zelfs. Bijna 1.000. Dus soms komt het voor dat ik iets maak en er dan later achter kom dat ik het al eerder heb gemaakt. Dat gebeurde me bijvoorbeeld al eens met rode kool. Soms is het identiek, dan post ik het niet, maar soms is het weer een n...

recept

Het stond al een hele tijd op mijn lijstje om eens zelf kwarkbollen te maken. Tijdens mijn allereerst baan, ging ik in de pauze vaak naar bakkerij Simon Meijssen op de Vijzelstraat in Amsterdam. Daar bestelde ik dan steevast een kwarkbol met kaas. De eerste paar keer keek het personeel ongelovig aan...

recept

De eerste arepas die ik ooit at, at ik 10 jaar geleden. Ik had Colombiaanse vriendinnen die iets klaarmaakten uit hun thuisland. Arepas dus. Ik geloof niet dat ik sinds die tijd nog arepas heb gegeten, maar ineens dacht ik eraan om die eens te maken. Arepas zijn een soort dikke maïspannenkoeken die...

recept

'Back to normal'. Dat is zo'n beetje het thema in de maand januari. Na een maand van overdaad in december, gaan we weer op de gezonde tour. En daar past deze salade perfect bij! Boerenkool werd al een aantal jaar geleden aangewezen als superfood toen superfood nog een hippe term was. De superfoods z...

recept

Gezonde, voedzame ingrediënten. Een perfect recept voor de start van het jaar. Hoeveel mensen zijn er die gezonder willen eten dit jaar? Ik denk dat het voor vel mensen één van hun goede voornemens zal zijn. Beter eten, minder uit pakjes en zakjes, afvallen of minder suiker eten. Afvallen hoef i...

recept

Dhal curry is een Indiase curry gemaakt met splitlinzen. Het is een traditionele curry die al eeuwenlang wordt gegeten. Hij is door de splitlinzen gelig van kleur, volledig vegetarisch en zelfs veganistisch en heel erg voedzaam. Bovendien is het ook nog eens een low budget recept. Eigenlijk dus e...

recept

Toen ik deze soep laatst voorbij zag komen, trok deze meteen mijn aandacht. Hij ziet er zo gezellig uit. Zwarte bonen zien er misschien niet direct gezellig uit, maar de peper, paprika, selderij en koriander zorgen voor zulke mooie kleuren. Bovendien staat het ook garant voor een bak vol smaak. Lett...

recept

Gisteren gaf ik je al megaveel kerst dessert inspiratie, maar weet je het nog zo net niet? Dan is hier weer een heerlijk, makkelijk te maken kerst dessert wat je heel goed kunt voorbereiden. Het is ook nog eens een kerstdessert met een verhaal! In Denemarken wordt de risalamande traditioneel gege...

recept

Een van de klassieke kerstgerechten is toch wel de rollade. Gemaakt van kalkoen, kip of varkensvlees staat 'ie vaak op tafel. Dit jaar doen we dat even helemaal anders. Een rollade, maar dan helemaal vegetarisch. Oké voor de puristen, het is misschien niet 100% hetzelfde als een rollade, maar zo op...

recept

Een verrassende, makkelijke kerst. Dat had ik jullie een paar dagen geleden beloofd. Deze zalm Wellington maakt dat ook weer meer dan waar! Bij een Wellington denk je vaak aan de traditionele Beef Wellington. Ook een heerlijk kerstgerecht, maar iets minder makkelijk dan de zalm Wellington. Bovendien...

recept

We gaan morgen naar de kersthoofdgerechten, maar eerst: een verrassend en eenvoudig bijgerecht voor bij het hoofdgerecht. Ik ging voor bietenwafels, omdat ze toch wat groenten bevatten, ze hebben een leuk roze kleurtje en het is net weer even wat anders dan de reguliere aardappelkroketjes, rösti ro...

recept

Gisteren konden jullie genieten van een panna cotta voorgerecht. Vandaag hebben we wederom een simpel voorgerecht. Ondanks de moeilijke Franse naam ;-). Een millefeuille is een soort Franse tompouce. Vaak is deze hartig, maar voor kerst maken we deze hartige variant met een frisse makreelsalade.

recept

Gisteren trapten we af met de 'Countdown to Christmas'. Daarin gaf ik je 21 tips als je je afvraagt wat je dit jaar met kerst moet doen. Vier jij kerst met een kerstdiner waarbij jij 1 of meer gangen moet maken? Vandaag het eerste kerstgerecht op myfoodblog.nl. Natuurlijk bouwen we het op en beginne...

recept

Misschien wel de meest bekende koekjes uit de Joodse keuken: rugelach. Deze koekjes kunnen met van alles gevuld zijn van chocolade en noten tot aan marsepein. Vaak worden ze gevuld met noten en gezeefde abrikozenjam, maar er zijn dus tal van variaties mogelijk. De gouden vulling voor rugelach Ik g...

recept

We begonnen deze week met een Mexicaans gerecht, chili sin carne. Vervolgens daalden we af naar Zuid-Amerika voor een zalm ceviche en vandaag gaan we weer voor een Mexicaanse stijl recept. Tex-Mex is misschien de beste benaming voor dit fusion gerecht met kip, avocado, feta en wraps. It's a wrap W...