recept

Al wekenlang lijken zoete aardappels een hype. Ik hoorde iedereen ineens over zoete aardappels. Ik kocht ook een zak zoete aardappels en wist nog niet meteen wat ik ermee wilde gaan maken. Totdat ik bedacht dat het ook vaak in Caribische gerechten wordt gebruikt en ik dacht aan de pasteitjes die mij...

recept

Dé foodhype van deze zomer waren toch wel de 'overnight oats', havermout die de avond van tevoren in de koelkast wordt gezet met melk, water of yoghurt en de volgende ochtend klaar om te eten is. Maar, waarom zijn haver en havermout zo gezond? Allereerst het verschil tussen haver en havermout: have...

recept

Dit klinkt alles behalve culinair, maar ik ga het toch zeggen: ik ben dol op de kaneelbroodjes van de IKEA. Het hoogtepunt van een tripje naar IKEA is de foodmart. Nu ben ik lang niet naar IKEA geweest en heb dus ook lang geen kaneelbroodjes gegeten. Toen ik deze maand Jamie magazine ontving, viel ...

recept

Voor de Foodblogswap van oktober maakte ik panna cotta van Ageeth eet & kookt. Elke maand is het Foodblogswap, waarbij je van iemand anders zijn blog iets uitkiest en namaakt. Iemand anders maakt vervolgens iets van jouw blog. Daisy van Lekker Happen maakt iets van mijn blog. Wat zal ze kiezen? ...

recept

Het nieuwe terugkerende thema van myfoodblog is 'Feestdagen'. Hierin zullen gerechten verschijnen die gelinkt zijn aan feestdagen, zowel nationaal als internationaal. Pompoen hoort in de VS en Canada bij het seizoen, het seizoen van Thanksgiving en Halloween. Het seizoen van de steeds korter durende...

recept

Vriendlief keek me verbaasd aan toen ik zei dat ik dit een van de lekkerste gerechten vind die er bestaan, maar het is echt waar, ik houd van risotto! Een risotto met paddenstoelen, eentje met grote gegrilde garnalen en doperwten of een met kip, ik kan ze allemaal waarderen. Voor de verandering voeg...

recept

Deze paprikaatjes zien er niet alleen leuk uit op tafel, ze zijn heerlijk! En, wat helemaal mooi is, het is helemaal niet moeilijk. Het belangrijkste is dat je de zaadlijsten met een klein mesje voorzichtig uit de paprika haalt zonder de paprika te beschadigen. Serveer met bijvoorbeeld een coucoussa...

recept

Na de verjaardags-high tea, had ik mezelf voorgenomen om voor het volgende feestje niet in de keuken te gaan staan. Maar ja, hoe dichterbij het feest daadwerkelijk komt, hoe vaker ik denk dat ik, als foodblogger, toch niet niets zelf kan maken. Ok, ok, iets kleins en makkelijks dan. Chocolade mini...

recept

Elke zondag is het Superfood Sunday en neem ik een superfood als ingrediënt. Deze zondag 'french toast' (oftewel wentelteefjes, maar dat vind ik zo'n gekke naam!) met blauwe bessen. De blauwe bes mag zich met recht een superfood noemen. Deze kleine blauwe jongens zitten boordevol antioxidanten, ...

recept

Het lastigste werkje van dit recept is het schillen van de pompoen. Wat ik altijd doe om het toch iets simpeler te maken is: wat gaten in de pompoen prikken en het dan 1,5 à 2 minuten in de magnetron zetten. Als het schillen eenmaal achter de rug is, is de rest van het recept een fluitje van een ce...