Wat doe je op een pannenkoek?

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Wat doe je op een pannenkoek?

Suiker of stroop, de meest gewone toppings voor je pannekoek. Als je in Frankrijk bent geweest ken je vast ook de crêpe met Nutella. Maar wist je dat je er veel meer combinaties op kunt smeren? Wat denk je van ijs, chocoladesaus en Cointreau? Go on, endulge yourself!

Ingrediënten

  • 150 gram
  • tarwebloem
  • 400 ml
  • melk
  • 2
  • eieren
  • 2 tl
  • suiker
  • snufje
  • zout

Benodigdheden

  1. koekenpan of crêpe pan
  2. garde

Instructies

Ik geef je 5 ideeën:
  • Appeltaartvulling: bak in een koekepan kleine stukjes appel met veel kaneel, een klein beetje bruine basterdsuiker en wat rozijntjes.
  • Aardbei en maple syrup: gebruik verse of aardbeien uit de vriezer. Verwarm ze kort in bijvoorbeeld de magnetron. Schep op je pannekoek en maak af met 'maple syrup', oftewel ahornsiroop. Ahornsiroop is sowieso heerlijk op een pannekoek en is in Noord-Amerika dan ook een favoriete topping.
  • IJs met chocoladesaus en Cointreau of een andere sinaasappellikeur. Maak de chocoladesaus door op een laag vuur chocoladestukken te smelten in een klein laagje melk.
  • Zelfgemaakte tonijnsalade met kappertjes en dille.
  • Lemon curd en room. Lemon curd kun je zelf maken of gewoon in de supermarkt kopen, in het jamschap.
Mocht je ooit in Litouwen zijn, ga dan naar dit pannenkoekenrestaurant! Superdunne crêpes met de lekkerste combinaties die je je maar kunt bedenken, zoet en hartig. Wat doe jij het liefste op je pannekoek? Laat het weten in de comments!
3 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *