recept

Hoe tof is dit: een helemaal vegetarische en zelfs vegan hot dog! Zonder worst, maar met een 'knakwortel'. Ja, echt, een wortel die we koken, lekker marineren en grillen zodat deze dienst kan doen als worst in de hot dog. Dit betekent een heerlijke vegetarische variant op de klassieke hot dog. Inmid...

recept

Pulled chicken is en blijft een klassieker! Pulled pork is al jaren populair en ook pulled beef en pulled chicken is bij veel mensen bekend. Lekker op een wrap, bij een frietje of lekker op een broodje. Op de site van HelloFresh kwam ik een lekker recept tegen voor een broodje pulled chicken met koo...

recept

De Millionaire's shortbread stond al een tijdje op mijn lijst om eens te maken. Mocht je niet weten wat dit is: het is een taartje bestaande uit een bodem van knapperige koek, een laagje karamel, afgetopt met chocolade. Zondig lekker! Maar aangezien de 'normale variant' veel suiker bevat, wilde ik g...

recept

Bloedsinaasappels zijn maar heel even in het seizoen, maar oh, wat zijn ze mooi! Van de buitenkant zie je haast het verschil niet met een normale sinaasappel, maar als je ze doorsnijdt.... Dan zie je de helderrode kleur van het vruchtvlees. Ondersteboven van bloedsinaasappel Dat kun je gebruiken i...

recept

De visburger van de Mc Donald's is natuurlijk redelijk iconisch. Ik ben al heel lang niet meer bij de Mac geweest, maar vroeger (niet dat ik er vroeger vaak kwam, maar áls ik er dan kwam), ging ik steevast voor de Filet-o-Fish. Het is een luchtig broodje met een gepaneerd stukje gepaneerde witvisfi...

recept

S'mores. Heb je ze weleens gegeten? Ze zijn zondig lekker. Normaal worden ze gemaakt tijdens een barbecue of bij het kampvuur. Marshmallows roosteren, biscuitjes (Graham crackers), plakje chocolade en daar de half gemsolten mashmallow bovenop. Deze variant kun je gewoon in de oven maken. Supermak...

recept

Het is de tijd van het jaar voor chocolademelk. Warme chocolademelk dan welteverstaan. Natuurlijk maak ik die altijd zelf en dat is helemaal niet moeilijk en véél lekkerder dan de kant-en-klare poeders en pakken. In de basis heb je 3 ingrediënten nodig: melk naar keuze, cacaopoeder en suiker. Zel...

recept

Waarom heten deze broodjes kerstbroodjes? Nou, dat zal ik je vertellen: de ene helft heeft een rode vulling (zuivelspread + jam = een soort cheesecakeachtige smaak) en de andere helft heeft een groene vulling van pesto. Rood en groen zijn typische kerstkleuren en het leek me dus leuk om broodjes met...

recept

Er gaat niet boven een echte brownie op zijn tijd. Zo eentje met boter en suiker. Maar af en toe is het lekker om wat gezonder te zondigen en daarom maakte ik deze gezondere brownies. Het begon met twee overrijpe bananen die ik echt op moest maken. Bananenbrood lag voor de hand, maar ik had wel zin ...

recept

Brrr, het is weer onstuimig weer en dan heb ik altijd wat meer zin in 'comfort food'. Macaroni of mac 'n' cheese valt voor mij ook echt in die categorie. In de VS is macaroni met kaas mateloos populair met allerlei variaties daar weer op. Ik gebruik in mijn macaroni schotel een saus met cheddarkaas ...

recept

Romig, luchtig, fris, dat is onze citroen cheesecake mousse. Een heerlijk dessert voor zomeravonden met de frisse smaak van citroen en luchtige slagroom. Voor de bodem kun je de koekjes kiezen die je zelf lekker vindt. Zelf vond ik ginger nuts heel goed passen bij de citroen. Maar je kunt ook kiezen...

recept

Hotdogs en zomer. Wat mij betreft een perfecte combinatie. Worstjes van de barbecue of uit de pan. Culinair verantwoord of juist helemaal niet. Met een hotdog kun je eigenlijk alle kanten op. Al eerder maakte ik een New York style hotdog en een Mexicaanse hotdog. Hotdog broodjes, worst en toppings ...

recept

Ik kan me niet herinneren dat het ooit in Nederland zo lang achter elkaar lekker weer was. We hebben gewoon eindelijk een échte zomer. De laatste paar weken had ik eigenlijk wel de tijd om aan mijn blog te werken, maar soms heb je wat minder inspiratie. Tel daar een warm zonnetje bij op. Dan is het...

recept

Op Netflix zag ik recent een zogenaamde Green Goddess pasta voorbijkomen. Een Green Goddess dressing bestaat al langer, maar deze Green Goddess pasta gooit het over een geheel nieuwe boeg. Door een basis van avocado te gebruiken, krijg je een superromige saus. De jalapeño peper en bosui zorgen voor...

recept

Ik kocht onlangs een hele grote pot matcha poeder. Matcha is een beetje 'hate it or love it', maar ik ben zelf overduidelijk team #loveit. Matcha lattes vind ik heerlijk en ik experimenteer ook graag met andere manieren om matcha te gebruiken. Zo kon je onlangs al genieten van mijn matcha bananenbro...

recept

Ik ben de afgelopen tijd weer flink aan het Pinteresten geslagen en kwam daar onder andere een variant op dit recept tegen: pasta met knapperige kip, groenten en een romige saus. Deze pasta zag er wat mij betreft heel erg lekker uit en kwam dus zo op het lijstje te staan om zelf eens te maken. Een b...

recept

Het lijkt net een brood, maar dat is het niet. Gehaktbrood ziet er uit als een brood, maar dan van gehakt. Sterker nog, je snijdt er ook plakken van. Die plakken eet je warm of koud bij je maaltijd. Wat het lekkerste is, is 's avonds het warm bij de maaltijd eten en de leftovers dan volgende dag als...

recept

Misschien heb je al gelezen over onze vakantie in o.a. New York afgelopen december. Een superleuke reis met uiteraard veel culinaire hotspots. Een paar weken geleden kreeg ik van Jerôme het boek I love New York. Het leuke is, dat het boek gebaseerd is op de ingrediënten die ze van lokale leveranci...

recept

De Instagram volgers hebben deze waarschijnlijk al voorbij zien komen. Het superdeluxe ontbijt voor de echte pindakaasfans. Pindakaaswafels! Getopt met uiteraard pindakaas, maar ook warme frambozen en honing. Een lekker én gezond ontbijt waar je bovendien even op vooruit kunt. Kun je geen genoeg...

recept

Misschien wel de meest bekende koekjes uit de Joodse keuken: rugelach. Deze koekjes kunnen met van alles gevuld zijn van chocolade en noten tot aan marsepein. Vaak worden ze gevuld met noten en gezeefde abrikozenjam, maar er zijn dus tal van variaties mogelijk. De gouden vulling voor rugelach Ik g...

recept

Ik had zin om weer eens een poke bowl te maken, maar dan anders. Al eerder maakte ik een lekkere poke bowl met rijst, zalm en mango. Dit keer wilde ik het eens over een andere boeg gooien. Ik ging voor een basis van quinoa. Door quinoa als basis te gebruiken werd het meteen nog gezonder. Verder v...

recept

Vandaag hebben we weer een leuke kookvideo voor jullie opgenomen! Uit de vragenlijst die ik enkele dagen geleden online zette, zag ik veel vraag naar video's. Komt dat even goed uit! In de kookvideo ga ik je laten zien hoe je heel gemakkelijk zelf kipnuggets maakt. Zonder friteuse! Deze nuggets maak...

recept

Super excited om weer een nieuwe kookvideo voor jullie te hebben! Samen met Rosan ging ik aan de slag om 2 kookvideo's op te nemen. Vandaag de eerste van die 2: een echt herfstgerecht, namelijk gevulde pompoen. Een heerlijke geroosterde pompoen, gevuld met geitenkaas, honing, tijm, pijnboompitten en...

recept

De appel crumble is helemaal hot! Wij gingen ook aan de slag met deze hippe klassieker die terug is van nooit weggeweest. Extra lekker wordt de crumble met een bol ijs, of zoals wij deden, met verse warme vanille custard. Is de custard zelf maken je teveel werk? Dan kun je er ook voor kiezen om de c...

recept

In samenwerking met I-KOOK - Dit is alweer het laatste recept voor I-KOOK wat ik schrijf. Eerder liet ik jullie de technieken stomen, koken en garen in de magnetron zien. In de laatste blogpost gaan we bakken. Pannenkoeken bakken! Niet zomaar pannenkoeken natuurlijk, maar fluffy pompoen pannenkoeken...

recept

Wow, had je gedacht dat het zelf zo makkelijk zou zijn om bounty's te maken? Een heerlijke smeuïge kokosvulling, omhuld door knapperige chocolade. Ja, dat kun jij ook maken! Ik ging aan het experimenteren en waar het de eerste keer compleet mislukte, omdat de kokosballetjes niet stevig genoeg waren...

recept

Gesponsord – Fluweelzachte gebakken, échte cheesecake neemt me terug naar de zomers die ik als kind in Amerika doorbracht. Nog altijd denk ik met een gevoel van weemoed terug hieraan als ik die perfecte cheesecake eet. En zo’n klassieke cheesecake, die romig en toch fris van smaak is, leek me p...

recept

In samenwerking met I-KOOK - Al eerder liet ik zien dat je met stoom heerlijke vegetarische dim sum kunt maken en dat je door middel van koken heel snel een lekkere pudding maakt. Vandaag laat ik je een recept zien wat je in de magnetron maakt. Ja, echt. 2 minuten in de magnetron en het is klaar. M...

recept

Hot dogs zijn onlosmakelijk verbonden met zomer en zon. Er zijn een aantal klassiekers. De gewone hot dog met mosterd en ketchup, de hot dog met zuurkool en de hotdog met ui bijvoorbeeld. Deze hot dog heeft een Mexicaans tintje en is daarmee nog zonniger en zomerser. Perfect voor die weekenddagen wa...

recept

Misschien heb je de cloud breads al voorbij zien komen? Deze 'broodjes' worden ook wel 'oopsies' genoemd en worden gemaakt met slechts 3 ingrediënten: eieren, roomkaas en baking soda. Makkelijk toch? Deze cloud breads lijken net wolkjes en smaken ook een beetje als wolkjes. Niet echt vergelijkbaar ...