Pompoen smoothie met wortel, dadel en kaneel

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een heerlijke pompoen smoothie met wortel, dadels en een snufje kaneel. Wat mij betreft de ultieme herfst smoothie! Associeer jij smoothies alleen met warm weer? Dat hoeft echt niet, je kunt ze prima drinken als het wat kouder is. Neem dan groenten en fruit van het seizoen en serveer vooral niet te koud. Houd je wel van ijskoude smoothies? Snijd dan de banaan in plakjes, doe in een zakje en leg een uur in de vriezer voor je de smoothie gaat maken.

Geen fan van banaan?

Deze smoothie is heel lekker en gezond! Drink of eet de smoothie bij het ontbijt, als tussendoortje of bij de lunch. De banaan maakt het lekker vullend en geeft het een zoete smaak samen met de dadels. Ben je geen fan van banaan? Laat die dan achterwege en gebruik 100 gram meer pompoenpuree en 1 extra dadel.

Pompoenpuree

Pompoenpuree kun je heel makkelijk zelf maken. Ik gebruikte een flespompoen, maar je kunt ook andere pompoensoorten gebruiken. Halveer de pompoen, schep de zaadjes en draadjes eruit en bak 40 minuten op 200 graden in de oven. Daarna wacht je even tot het is afgekoeld en trek je heel makkelijk de schil eraf. Prak met een vorm of pureer met een staafmixer.

Je hebt niet de hele pompoen nodig voor dit recept. Wat je over hebt kun je gebruiken in bijvoorbeeld een pompoen mug cake, pompoensoep of een pumpkin pie. Geen zin om zelf de pompoen eerst te bereiden? Ik grotere supermarkten en expatwinkels kun je soms pompoenpuree uit blik kopen. Mocht je het tegenkomen, altijd handig om te hebben!

Kefir

De wortel kun je zelf raspen met een grove rasp of met het rasp-opzetstuk van je keukenrobot. Ook kun je een zakje geraspte wortel kant-en-klaar in de supermarkt kopen. De kefir die ik gebruikte is een yoghurt-achtig drankje en is door het fermentatieproces heel goed voor je darmen. Een gezonde basis dus. Eet je plantaardig of lactosevrij? Vervang dan de kefir door plantaardige melk. Het lekkerste smaakt sojamelk in deze smoothie.

Pompoen smoothie met wortel, dadel en kaneel

Pompoen smoothie met wortel, dadel en kaneel

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram pompoenpuree (zie intro)
  • 75 gram geraspte wortel
  • 1 banaan
  • 3 ontpitte dadels
  • 750 ml kefir (of plantaardige melk voor plantaardige variant)
  • 1/4 tl kaneel

Benodigdheden

  • staafmixer of blender

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en pureer tot een gladde smoothie. Je kunt ook de staafmixer gebruiken om de smoothie glad te pureren.
  2. Giet in de glazen en maak eventueel af met een extra snufje kaneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *