recept

Laatst aten we weer eens vega chow mein en had ik redelijk wat geraspte wortel over. Wat doe je als je geraspte wortel over hebt? Carrot cake maken natuurlijk! Aangezien we de laatste tijd voornamelijk vegan eten, ging ik graag de uitdaging aan. Verder merk ik dat mijn prikkelbare darm het goed doet...

recept

Hoi allemaal! Leuk dat ik een gastblog mag schrijven voor de fijne website van Judith. Ik volg Judith al een hele tijd en ze maakt heerlijke recepten. Tof dat ik nu mijn gezonde recepten met jullie mag delen. Website met koolhydraatarme recepten Ik zal mezelf nog even kort voorstellen. Ik ben Lisa...

recept

Ik had zin in een dessert, maar dan wel een gezonde. Plus een hele taart bakken, had ik even geen zin in. Ik bedacht de ideale oplossing: ik maakte gewoon een taartje in een glaasje zoals ik dat wel vaker doe. Dit rijstdessert is gebaseerd op een klassieke Italiaanse taart met een amandel-chocoladeb...

recept

Het weer is nog een beetje wisselvallig, maar we hebben de afgelopen weken al heerlijk kunnen genieten van de zon en het buiten eten. Wat past daar nou beter bij dan ijs? Ik heb een superleuk en makkelijk recept voor jullie: ijsschotsen. Hier heb je geen ijsmachine voor nodig. Sterker nog, je hebt m...

recept

Het is a.s. zondag 10 mei alweer Moederdag! De dag waarop we onze moeders en oma's eventjes extra in het zonnetje zetten. Ik zet mijn mama zondag in het zonnetje door haar te trakteren op deze heerlijke Oreo Monchoutaart. Toevallig had ik een hartvormige springvorm in huis, dit maakte de taart extra...

recept

Op 27 april a.s. is het Koningsdag, de dag waarop we de verjaardag van onze koning vieren! We zijn gewend om met zijn allen de straten op te gaan en feest te vieren. Dit jaar zal deze dag een beetje anders zijn, want feestend de straat op gaan, zit er nu niet in. Geen feest op straat met zijn allen,...

recept

Wentelteefjes zijn wat mij betreft een ultiem verwenontbijt. Echt zo'n ontbijt voor een lazy Sunday. Of voor het paasweekend ;-). Wist je dat wentelteefjes van oudsher juist bedoeld zijn om oude brood op te maken? Dat is ook het leuke: met oud brood werkt het maken van wentelteefjes echt het beste. ...

recept

Rijstpudding ken je vast al wel. Misschien maakten je ouders of oma het vroeger wel eens. Kheer, een Indiaas dessert op basis van rijst, melk, suiker en aromatische specerijen en rozijnen maakte mijn moeder vroeger regelmatig. Dit Indiase nagerecht kan op veel verschillende manieren worden gemaakt m...

recept

Er zal talloze verschillende manieren om een cheesecake te maken. Van een no-bake tot een New York style cheesecake en van een variant met kwark tot een volvette versie. En dan hebben we het nog niet eens over de toppings, vullingen en bodem gehad! Ik voeg er nog een variant aan toe. Een labneh chee...

recept

Als je denkt aan een courgette, denk je wellicht niet direct aan zoete baksels. Deze groene groentesoort is perfect om in hartige gerechten te gebruiken. Maar, je hoeft het niet tot hartig te beperken! Courgette is vrij neutraal van smaak en bevat veel vocht. Daarmee is het ook een fijn ingrediënt ...

recept

Hoe gaat het met jullie goede voornemens? Welke voornemens heb jij voor 2020? Het afgelopen jaar aten we steeds meer plantaardig en hoewel we daar niet helemaal op overgaan, vind ik het nog steeds leuk om ermee te experimenteren en vaker vegan te blijven eten. Qua dessert denk je wellicht, lastig, v...

recept

Een heerlijk stoofperen dessert met een havermout crumble. Het perfecte Sinterklaas dessert wat ook nog eens verantwoorder is dan vele andere toetjes. De smaken van de zoete stoofpeertjes, de amandel, koekkruiden en de havermout gaan geweldig samen. Een lekker recept voor een heerlijk avondje. Je...

recept

Meestal zeg ik pepernoten, maar dan bedoel ik eigenlijk kruidnoten. Hoe dan ook, deze kruidnoten rotsjes zijn je perfecte 'fix' als je zin hebt in een Sinterklaas lekkernij, maar er niet lang voor in de keuken wil staan. Hou je van chocolade kruidnoten, dan ga je hier heel blij van worden. De kruidn...

recept

Jerôme is weer lekker aan de slag geweest voor jullie. Of nouja, eigenlijk voor onszelf haha. Maar zijn dessertje was zo goed gelukt, dat ik het wel met jullie móet delen! Chiazaad maakte een paar jaar geleden zijn opwachting als superfood. Vervolgens werd bekend dat het al jarenlang in vogelzaad ...

recept

Pumpkin pie is een echte Amerikaanse klassieker. In het najaar, zo vanaf begin oktober, zie je overal pompoenen. Er wordt van alles met die pompoenen gedaan. Ze worden gebruikt als decoratie én in baksels. De meest bekende is toch wel de pompoentaart. Een knapperige bodem, een romige, lichtzoete...

recept

Houden jullie ook zo van BBQ? We hebben er even op moeten wachten, maar dit jaar konden we van start met onze barbecue. Onze tuin is namelijk eindelijk af en dat betekent dat de kamado een mooi plekje heeft. Handig en fijn, want zo gebruik je hem toch wat vaker. We zijn lekker aan het experimenteren...

recept

De prachtig roze kleur van rabarber alleen al is genoeg om er iets mee te willen maken. De prachtig rood-roze kleur maakt hem een echte eye cather! Qua smaak is rarberber friszurig waardoor 'ie het in zowel zoete als hartige gerechten uitstekend doet. Misschien denk je al snel aan zoet bij rabarber,...

recept

De Millionaire's shortbread stond al een tijdje op mijn lijst om eens te maken. Mocht je niet weten wat dit is: het is een taartje bestaande uit een bodem van knapperige koek, een laagje karamel, afgetopt met chocolade. Zondig lekker! Maar aangezien de 'normale variant' veel suiker bevat, wilde ik g...

recept

Bloedsinaasappels zijn maar heel even in het seizoen, maar oh, wat zijn ze mooi! Van de buitenkant zie je haast het verschil niet met een normale sinaasappel, maar als je ze doorsnijdt.... Dan zie je de helderrode kleur van het vruchtvlees. Ondersteboven van bloedsinaasappel Dat kun je gebruiken i...

recept

Aan pasteís de nata (enkelvoud pastel de nata) heb ik goede herinneringen! Toen we een aantal jaar geleden in Lissabon waren, gingen we uiteraard naar de enige echt Pasteís de Belém en trotseerden we de rij voor zo'n felbegeerd custardgebakje. Vooral Jerôme was er helemaal weg van en sinds die t...

recept

Deze kokospudding heb ik inmiddels een aantal keer gemaakt. De eerste keer was toen een vriendin kwam eten met een lactoseintolerantie. Al snel dacht ik aan een dessert op basis van kokosmelk. En dus kwam er een kokospudding. Met een volle, romige kokossmaak door de toevoeging van extra santen (koko...

recept

Hebben jullie allemaal een fijne kerst gehad? Wij zeker! Op eerste kerstdag kookten wij een 4-gangen diner voor de familie en dat viel gelukkig goed in de smaak. Net als vorig jaar was het hoofdgerecht een hele kalkoen. En tja, ook bij ons loopt het weleens anders in de keuken dan van tevoren bedach...

recept

Als je denkt aan een kerstdessert, denk je al snel aan trifle. Tenminste, ik wel :-). Het van origine Britse dessert bestaat uit verschillende laagjes. Wat en precies inzit is verschillend, maar meestal in ieder geval een laag cake, fruit en room. Soms bijvoorbeeld ook nog custard. Ik maakte in de b...

recept

Met Delicieux van Lidl Ben je al aan hebt aftellen naar kerst? Misschien heb je er heel veel zin in. Of misschien breekt je wel de paniek uit, omdat je nog geen idee hebt wat je moet maken? No worries! Ik help je een handje met het kerstmenu 2018. Ik heb een heerlijk 4-gangen menu samengesteld met ...

recept

S'mores. Heb je ze weleens gegeten? Ze zijn zondig lekker. Normaal worden ze gemaakt tijdens een barbecue of bij het kampvuur. Marshmallows roosteren, biscuitjes (Graham crackers), plakje chocolade en daar de half gemsolten mashmallow bovenop. Deze variant kun je gewoon in de oven maken. Superm...

recept

Er gaat niet boven een echte brownie op zijn tijd. Zo eentje met boter en suiker. Maar af en toe is het lekker om wat gezonder te zondigen en daarom maakte ik deze gezondere brownies. Het begon met twee overrijpe bananen die ik echt op moest maken. Bananenbrood lag voor de hand, maar ik had wel zin ...

recept

Romig, luchtig, fris, dat is onze citroen cheesecake mousse. Een heerlijk dessert voor zomeravonden met de frisse smaak van citroen en luchtige slagroom. Voor de bodem kun je de koekjes kiezen die je zelf lekker vindt. Zelf vond ik ginger nuts heel goed passen bij de citroen. Maar je kunt ook kiezen...

recept

Pfoe, wat warm hè? Hou je het nog een beetje vol? Een van de voordelen van het warme weer: ijs eten. Met dit ijs is het helemaal genieten geblazen, want het is 'gezond ijs'. Nouja, het is een gezondere variant op regulier ijs. Door de bananen in te vriezen, heb je een mooie basis voor ijs. Je voegt...

recept

Een aardbeien smoothie maken is echt hartstikke makkelijk! Ik kan het bijna niet eens een recept noemen. Zoals je ziet, is het letterlijk 1 stap. Is dat makkelijk of is dat makkelijk :-)? Aardbeien smoothie met een twist Ik maakte een aardbeien smoothie met een kleine twist: ik voegde er wat vanil...

recept

Ik kan me niet herinneren dat het ooit in Nederland zo lang achter elkaar lekker weer was. We hebben gewoon eindelijk een échte zomer. De laatste paar weken had ik eigenlijk wel de tijd om aan mijn blog te werken, maar soms heb je wat minder inspiratie. Tel daar een warm zonnetje bij op. Dan is het...

recept

"Ik dacht de afgelopen 30 jaar dat ik geen rabarber lustte", riep mijn moeder toen ze deze taart proefde. Daarmee is deze taart meer dan goedgekeurd. De licht zure smaak van de rabarber, de zoete amandelvulling en de romige, knapperige bodem maken het tot een fantastisch geheel. Voor de bodem h...

recept

Bananenbrood is en blijft een hit! Het is een heerlijk en gezond tussendoortje of zelfs een ontbijt. Ik maakte al allerlei varianten, variërend van speculaas bananenbrood tot blauwe bessen bananenbrood. Grassig Nu ben ik de laatste tijd weer helemaal van de matcha, groene thee poeder uit Japan. H...