Citroen tiramisu (ook lekker met limoncello!)

  • voor 10 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een heerlijke zomerse tiramisu variatie: citroen tiramisu. Zo lekker en fris! Het ideale zomertoetje. Waar je normaal gesproken tiramisu maakt met koffie, gebruiken we dit keer frisse citroen.

De mascarpone heb ik ook vervangen door een wat lichtere variant, namelijk ricotta. Daarmee is het lekker licht en een perfecte afsluiter voor elke zomerse maaltijd. Door het room mengsel doen we frisse citroen curd.

In sommige recepten worden rauwe eieren gebruikt. In dit recept niet. Het is daarmee een recept wat voor iedereen geschikt is. Jong en oud, zwanger of niet zwanger.

Wil je het glutenvrij maken? Gebruik dan glutenvrije lange vingers. Deze koop je gewoon in de supermarkt.

Tiramisu met lemon curd geeft het die extra subtiele citroen smaak. Lemon curd kun je zelf maken of kant-en-klaar in de winkel kopen. Klop de curd even los met de ricotta zodat je het makkelijk door de slagroom kunt vouwen.

Maak er limoncello tiramisu van

De lange vingers dippen we in citroen limonade. Maar, als je zin hebt, maak je er met het grootste gemak een limoncello tiramisu van. Dip de lange vingers in dat geval in limoncello. Smullen!

Voorbereiden van de citroen tiramisu

Tiramisu is echt een dessert wat je goed van te voren kunt maken. Dan kunnen de smaken extra goed intrekken en krijg je de perfecte textuur. Maak hem een dag van tevoren bijvoorbeeld.

Heb je niet zo lang de tijd? Zet minimaal een uur in de koelkast. Garneer hem op het laatste moment met verse citroen, witte chocolade en basilicumblaadjes.

Ik maakte dit lekkers in een grote schaal. Je kunt er ook voor kiezen om het in kleine 1-persoons schaaltjes te maken. Iedereen gaat dit vast heel erg lekker vinden! Citroen tiramisu mag je deze zomer niet missen. Maar eigenlijk kan het toetje het hele jaar door wel!

Citroen tiramisu (ook lekker met limoncello!)

Citroen tiramisu (ook lekker met limoncello!)

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 15 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 10 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 250 gram ricotta
  • 3 el lemon curd
  • 20-24 (glutenvrije) lange vingers
  • 2 el citroen limonade of limoncello
  • garneren met:
  • 1 citroen in schijfjes gesneden
  • 50 gram witte chocolade krullen
  • paar blaadjes basilicum

Benodigdheden

  • schaal 20 x 30 cm
  • handmixer of standmixer

Instructies

  1. Giet de limonade of limoncello op een bord en dip daar kort de lange vingers in.
  2. Bedek de bodem van de schaal met lange vingers.
  3. Meng de ricotta met de lemon curd. Klop de slagroom stijf. Vouw nu de ricotta er doorheen.
  4. Scheep de helft van het mengsel over de lange vingers.
  5. Leg hier nu weer een laag lange vingers op. Verdeel de rest van het roommengsel hier overheen.
  6. Strijk glad. Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast.
  7. Als je klaar bent om het dessert te serveren garneer je deze met citroenschijfjes, witte chocoladeschaafsel en basilicumblaadjes.
Op zoek naar meer tiramisu recepten? Wat dacht je van chai tiramisu, perzik vlierbloesem tiramisu of aardbeien tiramisu. citroen tiramisu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *