Aardbeien tiramisu (glutenvrij & lactosevrij)

  • voor 8 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Tiramisu, oftewel 'raap me op'. Normaal maak je tiramisu met lange vingers, espresso, mascarpone en soms rauwe eieren. Ik maakte een wat zomerse variant die ook heel erg geschikt is voor kinderen en zwangere vrouwen. Bovendien kun je deze tiramisu ook eten als je glutenvrij en/of lactosevrij eet.

Ik heb voor de zomerse twist aardbeien toegevoegd. Zo lekker fris! Daarnaast verving ik de espresso door chocolademelk, want chocolade en aardbeien zijn natuurlijk een goeden combinatie. Drink je nu wel alcohol? Dan zou je het ook kunnen vervangen door limoncello.

Het roommengsel is een combinatie van plantaardige room en plantaardige yoghurt. Mocht je zelf plantaardige lange vingers gaan bakken of plantaardige koekjes gebruiken, kun je dus deze tiramisu heel eenvoudig vegan maken!

Deze zomerse tiramisu is de ideale afsluiter van elke maaltijd. Tip: maak een paar uur vantevoren zodat de smaken echt lekker intrekken! Op zoek naar nog meer Italiaanse desserts? Dit zijn een aantal van mijn favorieten:

Aardbeien tiramisu (glutenvrij & lactosevrij)

Aardbeien tiramisu (glutenvrij & lactosevrij)

Log in om recept aan collectie toe te voegen
Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram verse aardbeien
  • 1 pak lange vingers (glutenvrij & lactosevrij indien gewenst)*
  • 1 pak plantaardige opkloproom (Alpro whip bijvoorbeeld)
  • 500 gram plantaardige yoghurt
  • 1 tl cacaopoeder
  • 1/2 tl suiker
  • 2 el kokend water
  • 100 ml plantaardige melk
  • 2 el geraspte pure chocolade
  • *zie intro voor plantaardige opties

Benodigdheden

  • (oven)schaal van circa 20 x 20 cm
  • steelpan
  • mengkom
  • handmixer of standmixer

Instructies

  1. Ontdoe alle aardbeien van een kroontje. Pureer de helft van de aardbeien grof (er mogen nog wel stukjes inzitten! Je kunt dit met een vork doen of met een stafmixer.
  2. Roer de geprakte aardbei door de yoghurt heen.
  3. Klop de slagroom op totdat deze mooi lobbig is. Vouw hier de yoghurt doorheen en zet even apart.
  4. Snijd de andere helft van de aardbeien in plakjes.
  5. Meng in de steelpan de cacao, suiker en kokend water tot een papje. Zet op middelhoog vuur en giet de melk erbij. Roer door tot je geen klontjes meer ziet. Het mengsel hoeft niet heel warm te worden.
  6. Doop de lange vingers met de gesuikerde kant in de chocolademelk en verdeel over de bodem van de schaal. Verdeel hier overheen de helft van het roommengsel gevolgd door de helft van de aardbeienplakjes.
  7. Doop weer lange vingers in het chocolademelk mengsel en maak bovenop de yoghurt-roomlaag een laag lange vingers.
  8. Verdeel dan de andere helft van het roommengsel hier overheen.
  9. Maak af met de aardbeienplakjes en rasp hier chocolade overheen.
  10. Laat in de koelkast opstijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *