recept

Toad in the hole, wat een gekke naam eigenlijk voor een gerecht. Letterlijk betekent een pad in het gat. Wellicht heeft het iets te maken met de worsten in de pan die bovenop dit ovengerecht liggen. Ik gebruikte zelf dit keer vegetarische worsten voor een vega variant. Verder is het iets aangekleed ...

recept

Hoe gaat het met jullie goede voornemens? Welke voornemens heb jij voor 2020? Het afgelopen jaar aten we steeds meer plantaardig en hoewel we daar niet helemaal op overgaan, vind ik het nog steeds leuk om ermee te experimenteren en vaker vegan te blijven eten. Qua dessert denk je wellicht, lastig, v...

recept

Havermout repen oftewel gezonde repen met pindakaas en havermout. Met het oog op de goede voornemens die iedereen maakt aan het einde van het jaar, ging ik weer aan de slag met leuke gezonde snacks. Want wat eet je nou als gezonde tussendoortjes? Deze lekkere repen kan ik je zeker aanraden. Je hoeft...

recept

Cranberry compôte, of cranberrysaus hoort toch wel bij een kerstdiner. Deze zurige vrucht gaat heerlijk samen met vlees (bijvoorbeeld kalkoen of kip), maar ook bij groenten. Hier in huis maken we het al jaren, maar een recept had ik tot mijn verbazing nog niet online staan. Hoog tijd dus om daar ve...

recept

Zoek je nog een lekker kerstvoorgerecht wat vegetarisch is of zelfs veganistisch? Deze leuke en lekkere pakketjes zijn supermakkelijk te maken en zijn geschikt voor iedereen die geen dierlijke producten eet. Bovendien zijn ze lactosevrij. Cranberry's Cranberry's zijn een typisch kerstingrediënt e...

recept

Zuurkool stamppot is voor mij puur comfort food. Zo'n heerlijk dampend warm bord met stamppot. Vaak gaan er in een zuurkool stamppot spekjes. Wij gaan voor een vegetarisch (en wanneer je kiest voor bijvoorbeeld margarine vegan) alternatief. Om in de winterse, kerstsfeer te blijven, heb ik gekozen vo...

recept

Pithivier is een Frans pasteitje met een typische ronde vorm. Het klinkt sjiek, het ziet er sjiek uit, maar eigenlijk is het een fluitje van een cent. En daarmee is het ook meteen een ideaal kerstvoorgerecht! Twee plakjes bladerdeeg met daartussen een plakje pompoen, heerlijke honing, verse tijm en ...

recept

Bloemkool saai? Helemaal niet! Je kunt er veel meer mee dan je wellicht denkt. Naast de bekende gekookte bloemkool met kaassaus, kun je bloemkool op zoveel andere manieren bereiden. Uit de oven bijvoorbeeld. In dit recept roosteren we eerst de bloemkool in de oven met aromatische ras-el-hanout. Deze...

recept

Chili sin carne oftewel, chili con carne maar dan zonder vlees. Hoe maak je dat? En is dat lekker? Daar kunnen we alleen maar volmondig 'ja' op zeggen! En als je mijn heerlijke, maar simpele chili sin carne hebt geproefd, ben je dat zeker met me eens. Chili sin carne met vleesvervanger In een 'ech...

recept

Een koolsalade, daar is het echt het seizoen voor! Toen ik in het Sligro magazine een koolsalade tegenkwam met rode kool en zuurkool, leek dat me een erg goed idee. Geïnspireerd door hun recept ging ik aan de slag! Het toeval wil, dat het magazine in het teken van Duitsland stond, dus een verse pre...

recept

Ovenschotels vind ik lekker én pompoen vind ik lekker. 1+1 = 2, en dus ging ik voor een herfstige ovenschotel. Met pompoen, halloumi kaas en pecannoten. Het leuke is dat je alles in de ovenschaal gooit en je er verder geen omkijken naar hebt. Pompoen is heerlijk veelzijdig. Je kunt hem in zoet en h...

recept

Een heerlijk stoofperen dessert met een havermout crumble. Het perfecte Sinterklaas dessert wat ook nog eens verantwoorder is dan vele andere toetjes. De smaken van de zoete stoofpeertjes, de amandel, koekkruiden en de havermout gaan geweldig samen. Een lekker recept voor een heerlijk avondje. Je...

recept

Het idee voor deze zuurkoolquiche ontstond op Instagram. Daar zag ik bij collega-foodie Roos van WHKNE een zuurkoolquiche. Vorig jaar had ik al eens mini-quiches met zuurkool gemaakt. Echter leek het me een mooie uitdaging om die eens next-level te maken. In mijn geval betekent dat ook Jerôme aan d...

recept

Hoe makkelijk wil je het hebben? Deze soft shell taco's vulde ik met kabeljauw burgers voor een lekkere crunch en daarbij een overheerlijke salsa. Lekker fris en licht, love it! De mango zorgen voor een lekker zoetje, terwijl het pepertje zorgt voor wat pit. De burgertjes even bakken in de pan, de g...

recept

Wie mij op Instagram volgt, kon zien dat deze flammkuchen bijna op een fiasco uitliep. Ik liet namelijk de eerste keer de vulling van de plaattaart vallen. Wonder boven wonder kon ik de bodem opvangen en zo de flammkuchen nogmaals maken. En gelukkig maar, want dit is echt een toppertje! Misschien as...

recept

Zo'n zin had ik in mushroom toast met avocado. Alleen de avo's die ik had, waren knetterhard. Dus bedacht ik een lekker alternatief. Mét paddenstoelen. Zonder avocado. In plaats daarvan een dressing van rucola en ansjovis die voor die zilte touch zorgen. Er bovenop een romig, gepocheerd eitje. De p...

recept

Spruitjes, je moet er maar net van houden. Of niet? Ik ben totaal geen spruitjes fan, maar ik vind eigenlijk dat ik het gewoon moet eten. En dus ging ik maar weer eens de uitdaging aan om spruitjes lekker te maken. Ik deed dat al een keer eerder door ze te bakken met nootjes en vega spekjes. Dit kee...

recept

Jerôme is weer lekker aan de slag geweest voor jullie. Of nouja, eigenlijk voor onszelf haha. Maar zijn dessertje was zo goed gelukt, dat ik het wel met jullie móet delen! Chiazaad maakte een paar jaar geleden zijn opwachting als superfood. Vervolgens werd bekend dat het al jarenlang in vogelzaad ...

recept

Pannenkoeken alleen voor kinderen? Nee hoor! Ik presenteer: boekweitpannenkoeken gevuld met boerenkool en paddenstoelen. Boordevol vitamines en nog hartstikke lekker ook! Door de vulling te bereiden met 5 spice poeder en hoisin saus krijgt het een lekker Aziatisch tintje. Wist je trouwens dat deze p...

recept

Wie mij een beetje kent, weet dat ik fan ben van de Midden-Oosterse keuken. Dat was ik al. En toen we uit Israël terugkwamen van vakantie, was dat alleen nog maar meer. Wat heb ik daar fantastisch gegeten. Vaak heb ik persoonlijk, dat hoe lekker het eten ook is, ik dezelfde cuisine dag in dag uit w...

recept

Gnocchi (spreek uit als 'njokkie'en dus niet 'gnotsjie' zoals ik vaak hoor). Gnocchi is een soort pasta gemaakt van aardappel. In het Italiaans heet het voluit 'gnocchi di patate'. Lekkere zachtje kussentjes van aardappel en bloem die je maar heel kort hoeft te koken. Ze lenen zich dan ook perfect v...

recept

Deze bowl is geïnspireerd op de spring roll. Spring rolls zijn rijstvellen die worden gevuld met allerlei lekkers. Kip en garnalen bijvoorbeeld, koriander, munt en allerlei andere smaakmakers. In dit gerecht vind je enkele van deze elementen terug, maar dan zonder het rollen en zonder de rijstvelle...

recept

Stiekem is het beslag van koekjes soms minstens zo lekker als het eindresultaat. Cookie dough was vroeger gewoon de beslagkom uitlepelen. Inmiddels zijn er zelfs restaurants waar je alleen koekbeslag kunt kopen. Ben&Jerry's heeft een ijsvariant met koekbeslag. En kun je het in de winkel kant-en-...

recept

Tomatensoep is er in alle soorten en maten. Je hebt een reguliere tomatensoep, maar ook bijvoorbeeld Chinese tomatensoep. Koop je soep uit pot, blik of zak? Niet nodig! Wist je dat het heel gemakkelijk is je eigen soep te maken? Zo ook deze geroosterde tomatensoep met pesto! Je zult verrast zijn hoe...

recept

Houden jullie ook zo van BBQ? We hebben er even op moeten wachten, maar dit jaar konden we van start met onze barbecue. Onze tuin is namelijk eindelijk af en dat betekent dat de kamado een mooi plekje heeft. Handig en fijn, want zo gebruik je hem toch wat vaker. We zijn lekker aan het experimenteren...

recept

In Nice zagen we deze Franse uientaart met ansjovis en olijven op werkelijk iedere straathoek. Logisch misschien wel, want de pissaladière komt van oorsprong uit Nice. Het is een meestal vierkante plaattaart. Rijkelijk belegd met gekarameliseerde uien, ansjovis en zwarte olijven. Vaak wordt de a...

recept

Pasta puttanesca is een klassieker onder de pasta's. Ik had hem zelf nog niet eerder gemaakt, maar toen ik me bedacht welke lekkere ingrediënten er allemaal in zitten, wist ik dat het niet anders kon dan een succes te zijn. Ik bedoel: tomaat, olijven, ansjovis en kappertjes om er maar een paar te n...

recept

Ultiem genieten met deze zomerse en kleurrijke Aziatische hamburgers! Je kunt natuurlijk hamburgers op de klassieke manier klaarmaken, maar het leek mij heel leuk om mijn burgers eens een Aziatische twist te geven. Dat is heel erg lekker én heel eenvoudig! Mede dankzij de sauzen van Lee Kum Kee die...

recept

Hoe makkelijk zijn ovenschotels? Heel makkelijk en vooral ook heel lekker! Deze Griekse maaltijd is een kwestie van alles op een bakplaat gooien, de oven z'n werk laten doen en even later smullen van de heerlijke smaken van het gerecht. Maximaal genieten Onderop vind je paprika's en tomaatjes, daa...

recept

Eigenlijk eet ik niet zo heel vaak sardientjes. Vroeger at ik ze weleens op brood, maar tegenwoordig doe ik dat eigenlijk nooit meer. Af en toe verschijnen ze bij mij door de pasta. Zonde eigenlijk, want de sardine is wat mij betreft ondergewaardeerd! Dit kleine visje is hartstikke lekker, maar ook ...

recept

Soep kan altijd. Midden in de winter, maar zeker in de zomer. Wat dacht je van deze champignoncrèmesoep? Heerlijk met een sneetje briochebrood of doe zoals wij en eet er zelfgemaakte challah bij! Deze soep smaakt romig, maar bevat maar een klein beetje room. Een veel lichter gerecht dus dan de echt...

recept

Nu het eindelijk weer lekker weer lijkt te zijn, is het ook weer tijd voor salades! Wij houden er wel van :-). Salades zijn er in allerlei smaken en variaties. Wat dacht je van een volkoren noodle salade? Lekker fris, makkelijk te maken en boordevol smaak.

recept

Er zijn mensen die van koffie houden en je hebt mensen die van thee houden. Zit jij in team koffie of in team thee? Ik zit meestal in team thee, alhoewel een koffie op z'n tijd er zeker ook wel in gaat. Vooral als de temperaturen wat warmer zijn, dan geniet ik van een ijskoffie. Over het algemee...

recept

Deze mini pizza's maak je echt in een handomdraai en zijn lekker om te eten als lunch, als borrelhapje of bij het diner. Even twijfelde ik of ik het wel moest delen, want het is zo simpel dat het bijna geen recept te noemen is. Maar, het is hartstikke lekker en we houden allemaal van simpele gerecht...

recept

Hoe tof is dit: een helemaal vegetarische en zelfs vegan hot dog! Zonder worst, maar met een 'knakwortel'. Ja, echt, een wortel die we koken, lekker marineren en grillen zodat deze dienst kan doen als worst in de hot dog. Dit betekent een heerlijke vegetarische variant op de klassieke hot dog. Inmid...

recept

Deze zuurkoolstrüdel is zuur door de zuurkool, knapperig door het bladerdeeg en romig door de saus. Voor het zoete element zorgen de appels. Kortom een gerecht waarbij de smaken en structuren lekker in balans zijn. Jerôme maakte dit recept gebaseerd op het recept uit de Delicious editie van april....