recept

Sinds een tijdje eet ik weer vis en dan het liefste een vis die goed voor me is. Zalm is natuurlijk een vette vis en bevat dus omega-olie. Dit is weer goed voor o.a. de hersenen. Het liefste kies ik dan voor een wilde zalm of op zijn minst een duurzaam gevangen zalm. Zalm vind ik vrij makkelijk, wan...

recept

Spitskool is een bekende koolsoort en kun je op allerlei manieren gebruiken. Je kunt de bladeren bijvoorbeeld vullen. Ook heel lekker is het om spitskool te roerbakken! In dit recept roerbak ik het met sojasaus en tomaat en als finishing touch gebruik ik kimchi. Gefermenteerde kool Kimchi is super...

recept

En klassieke tiramisu bevat lange vingers, mascarpone en koffie. In deze lichtere en zomerse variant gebruiken we ook lange vingers, maar in plaats van de mascarpone een plantaardige kwark. Op smaak gebracht met perzik en passievrucht. En de lange vingers dopen we in vlierbloesemsiroop. Wil je het t...

recept

Mexicaanss taquitos, ook wel 'flautas' genoemd zijn tortilla's die je dun oprolt, met een vulling en daarna in olie bakt. Lekker krokant dus met een zachte vulling. De vulling kan van alles zijn, vlees, kaas, groenten alhoewel vlees de meest voorkomende is. Dit is een recept voor vegan taquitos (en ...

recept

Met een lekkere smoothiebowl doe je mij altijd wel een plezier. Een smoothiebowl, zoals ik hem maak, zit altijd boordevol fruit en groente! Heerlijk van smaak en nog gezond ook. In de warme maanden vind ik het een heerlijk ontbijt of lunch. Smoothiebowl met zoete aardappel Deze bowl maken we met g...

recept

Zoals je misschien wel weet, houd ik van een lekkere smoothiebowl. Het is een ideaal ontbijt of lunch. Vooral in de zomer, heerlijk verfrissend. Wat dacht je van een roze smoothiebowl, groene bowl met spinazie of acai bowl? Vandaag een variatie op een bekende snoepreep: de Twix. Een Twix bestaat nor...

recept

Zin in een lekker zomers soepje? Probeer deze variatie op een gazpacho: de komkommersoep. Gazpacho is een koude soep gemaakt van tomaat. Tomaten gebruiken we in de komkommersoep niet, maar koud is ie wel. Lekker verkoelend als bijvoorbeeld een voor- of bijgerecht. Of serveer hem als hoofdgerecht met...

recept

Tahini (ook wel 'tahin', 'tahina' of 'techina' genoemd) is een sesampasta. Het wordt gemaakt van sesampasta en is qua smaak een beetje vergelijkbaar met pindakaas, maar dan wat lichter en bitterder. Je gebruikt het bijvoorbeeld om zelf hummus te maken, maar er zijn nog veel meer toepassingen! Bijvoo...

recept

Nu het buiten weer wat warmer wordt, ontbijt ik graag met een smoothiebowl. Het liefste met wat groenten erin, voor de extra vitaminen. Zo maakte ik laatst deze gezonde roze smoothiebowl met bieten. Echt een aanrader, en daarom deel ik het recept graag met je. Rode bieten smoothiebowl Naast dat de...

recept

Hoe maak je havermoutkoekjes? Nou, dat is makkelijker dan je denkt! Dit zijn de makkelijkste en lekkerste vegan havermoutkoekjes met walnoot ooit. En nog handiger: je kunt ze invriezen zodat je op elk moment verse koekjes hebt! Deze gezonde havermoutkoekjes met walnoten zijn heel lekker en bevatt...

recept

Ik vind witlof dus niet lekker als het gekookt is. MAAR, rauw vind ik het dus wel heel lekker. Misschien nog wel lekkerder vind ik roodlof. Ziet er vrijwel identiek uit, maar dan met een rood-paarse bovenkant. Het leent zich perfect voor een frisse salade. Omdat het licht bitter is, koos ik ervoor o...

recept

Ik heb vandaag een heerlijke vegetarische aardappelsalade voor je. Heb je dit weleens zelf gemaakt? In de supermarkt kun je tal van aardappelsalades kant-en-klaar kopen, maar eigenlijk is zelf maken hartstikke makkelijk. En natuurlijk erg lekker! Je kunt je salade vullen met wat je maar lekker vindt...

recept

Wie kent hem niet: de Pornstar martini. De cocktail ontstond in 1999 in Londen en werd gecreëerd door Douglas Ankrah. Hij bedacht dit drankje in een pub om een mooie en smakelijke cocktail te creëren, met een provocerende naam om je uit je comfortzone te halen. Ik heb de klassieke pornstar mart...

recept

Curry korma met bloemkool en Indiase kaas Je hebt vast al eens gehoord van kip korma; een klassiek gerecht uit de Indiase keuken. Door de kip te vervangen door bloemkool maak er een vegetarisch variant van: een curry korma recept. Curry is niet alleen heel lekker, het is heel makkelijk te maken en ...

recept

Pad Thai ken je waarschijnlijk wel. Dit Thaise gerecht bestaat uit gebakken ('Pad') rijstnoodles met een lekkere saus, groenten en soms ook vlees. De klassieke pad Thai met kip maakte ik al eerder voor je. Dit keer een helemaal vegetarische pad Thai. Minstens zo lekker en supersnel klaar. Veg...

recept

Pure chocolade, volvette kokosmelk, geraspte kokosnoot en wat frambozenpoeder. Dat klopt, 4 ingrediënten zijn alles wat je nodig hebt om zelf deze heerlijke en makkelijke koolhydraatarme bounty's te maken! Zelfgemaakte bounty Een plantaardig recept van kokos en chocolade: dat kan niet anders dan ...

recept

Romig, gezond en perfect voor doordeweekse avonden. Deze lekkere pasta met romige paprikasaus is smaakvol en staat binnen 30 minuten op tafel! Wat wil je nog meer? Makkelijk pastarecept Houd je van makkelijke pasta recepten, maar wil je een keer iets nieuws proberen? Dan is deze vegetarische past...

recept

Heerlijke brosse chocoladekoeken gevuld met extra stukjes chocolade. Deze decadente koeken zijn glutenvrij en vegan! Bovendien bevatten ze zelfs een beetje groente: bietjes! Die proef je niet, maar het zorgt wel voor de perfecte structuur. Snelle chocoladekoek Ik ben zelf dol op chocolade. Een cho...

recept

Lekker, gezond en vegetarisch. Dat is deze lasagne met courgette. Als je, net als ik, altijd op zoek bent naar makkelijke recepten die boordevol groenten zitten, dan is dit echt een aanrader. Deze vegetarische lasagne heeft een lekkere kaassaus en bevat linzen, courgette en een eenvoudige tomatensau...

recept

Zin in een lekker en gezond tussendoortje? Dan heb ik het perfecte recept voor je! De Syltrutor, die beter bekend staan als Zweedse jamrepen, zijn een fruitige, kruimelige en rustieke snack. De repen zijn makkelijk om te maken en smaken ook nog eens megagoed. Glutenvrije, vegan jamrepen De jamre...

recept

Ik maakte het beste van beide werelden in 1 taart: een dikke brownie bodem met een laag pistachecheesecake. Afgemaakt met swirls van pistachepasta en witte chocolade. En, het recept is zwel glutenvrij als plantaardig. Eet je veganistisch en/of glutenvrij? Dan kun je je hart ook ophalen aan deze lekk...

recept

Wie heeft er zin in een lekker pastagerecht? Dit is een regelrechte hit en ik verwacht dat het bij jou ook vaker op tafel komt als je het eenmaal een keer hebt gemaakt. Vaak eet ik groene pesto, maar voor de verandering gebruikte ik rode pesto. Waar groene pesto is gemaakt met onder andere basilicum...

recept

In Zuid-Afrika dronk ik voor het eerst een rooibos latte. Dat was dat destijds best wel hip. Rooibos is afkomstig uit Zuid-Afrika, dus niet zo gek dat daar allerlei variaties op worden bedacht. Ik laat je zien hoe je makkelijk en snel zelf een rooibos latte maakt. Rooibos latte Deze red latte of...

recept

Hartige muffins? Het is misschien even wennen, maar het is een perfect tussendoortje. Eerder maakte ik al courgette muffins. Dit keer boerenkool muffins. Boerenkool is hartstikke gezond, dus hiermee heb je een lekker, leuk en gezond tussendoortje. Boerenkool muffins met bieslook De scherpe boerenk...

recept

Ken je dit broodje al? Meatball marinara sub. Een baguette-achtig broodje met gehaktballen in een lekkere, smakelijke tomatensaus. Als je weleens naar de fastfood keten Subway gaat, heb je deze sub vast weleens gezien. Traditioneel maak je een meatball marinara met gehaktballen van rundergehakt. ...

recept

Heb je weleens knolselderij 'steaks' gegeten? Het si echt life changing! De meeste mensen (waaronder ikzelf voorheen), komen bij knolselderij niet heel veel verder dan snert. Move over snert, want dit is het allerlekkerste wat je met knolselderij kunt maken: knolselderij steaks. Het leuke is dat het...

recept

Ik had een flinke doos mango's ontvangen, dus wat maak je dan? O.a. mango lassi! Heb je dus mango's liggen (vers of uit de diepvries), dan is dit drankje een regelrechte aanrader. Op Instagram vroeg ik aan jullie welk recept je wilde zien met de mango's en ik kreeg heel vaak hetzelfde antwoord: m...

recept

Ken jij het fenomeen 'hotpot' al? In Aziatische landen als China en Zuid-Korea wordt dit al heel lang gedaan. Deze Aziatische fondue is supergezellig en lekker. Mocht je dus een lekker alternatief zoeken voor de traditionele gourmet op tweede kerstdag bijvoorbeeld, kan ik je de hotpot zeker aanbevel...

recept

Herfst staat qua eten gelijk aan comfort food. Heerlijke volle smaken, daar houden we van! Foodies vroeg mij om mijn eigen versie te maken van hun wildzwijnstoofpot. Wij eten geen vlees, dus dat werd natuurlijk een heerlijke vegetarische stoof geïnspireerd op hun recept. De basis kon ik zo overn...

recept

Maple syrup, oftewel esdoornsiroop of ahornsiroop. Echt een smaak die ik koppel aan de herfst. Aangezien een deel van mijn familie in Canada woont, ben ik daar regelmatig te vinden. En laat dat nou net het land van de maple zijn. Sterker nog, er staat zelfs een esdoornblad op hun vlag. Maple syru...

recept

Heerlijk zachte, luchtige bananenmuffins die ook nog een plantaardig en glutenvrij zijn. Deze muffins zijn perfect om je overrijpe bananen op te maken. Eet ze direct op, bewaar ze een paar dagen in een luchtdichte trommel op het aanrecht of bewaar ze een paar maanden in de vriezer. Bananenmuffins a...

recept

Zijn er hier andere risotto lovers in the house? Als je mij een beetje kent, weet je dat risotto een van de eerste dingen was die ik leerde koken. Met dank aan Jamie Oliver kon ik op 15-jarige leeftijd al een behoorlijke risotto maken ;-). Een aantal van mijn favoriete risotto's zijn de smeuige pomp...

recept

Hebben jullie weleens pastinaaksoep gegeten? Een heerlijk, fluweelzachte soep boordevol smaak. Je maakt het makkelijk zelf. Bijvoorbeeld als voorgerecht, lunch of als hoofdgerecht. Pastinaak is weer helemaal terug van weg geweest. Waar men het eerder schaarde onder de 'vergeten groenten', is het nu ...

recept

Wat eten we vanavond? Wat dacht je van heerlijk fluffy Basmati rijst met tofu teriyaki, sojabonen, avocado en ingelegde bloemkool? Deze rijst bowl zit boordevol smaak en kleur en is makkelijk zelf te maken. Niet alleen vegetarisch, maar helemaal plantaardig én dus perfect voor World Vegan Month (en...

recept

Ik heb een topper van een ontbijtrecept voor je! Een gezond en eiwitrijk ontbijt wat ook nog eens mega lekker en snel is. Serieus, even de ingrediënten mengen. In een mok gieten en 75 seconden in de magnetron. Tadaa, klaar is je gezonde mug cake met de smaak van pumpkin pie. Hij is ook nog eens hel...