Kaneelijs maken met maar 3 ingrediënten

  • voor 5 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik heb weer een lekker ijsrecept voor jullie: kaneelijs met maar 3 ingrediënten! Heerlijk zelfgemaakt ijs met de warme, aromatische smaak van kaneel. Een echte allemansvriend die je kunt combineren of gewoon zo kunt eten.

Kaneelijs combineren

Zelf maakte ik er een sundae van, maar het is ook lekker tussen 2 koeken (wat dacht je van tussen 2 speculaasjes?!), bij een appeltaart of bij gepocheerde peren. En je eet hem dus ook gewoon zo zonder iets. Het is namelijk echt superlekker ijs.

Kokosmelk en kaneel

Welke 3 ingrediënten heb je nodig? Gecondenseerde kokosmelk, volvette kokosmelk (dus gewoon normale kokosmelk, geen 'light' variant. Liefste Fairtrade, Go Tan of een ander merk met een hoog vetgehalte). Verder heb je natuurlijk kaneel nodig!

Je mengt de 3 ingrediënten. Ik raad aan om een staafmixer te gebruiken. Omdat de gecondenseerde kokosmelk zo dik is, heb je anders het risico dat je klontjes krijgt. Vervolgens giet je het mengsel in je ijsmachine.

Heb je geen ijsmachine? Dan moet je het mengsel in een diepvriesbakje zetten en elk half uur met een vork goed omscheppen om de ijskristallen te 'breken'. Een stuk makkelijker dus als je een ijsmachine hebt :-).

Kwaliteit kaneel

Aangezien kaneel de ster is van dit ijs, gebruik je het liefste goede kaneel met veel smaak. Ceylon kaneel is kwalitatief goede kaneel bijvoorbeeld. Zorg er ook voor dat het potje (redelijk) vers is, aangezien het na verloop van tijd in mijn ervaring iets minder aromatisch wordt.

We gebruiken trouwens gemalen kaneel, maar je zou voor nog meer smaak het volgende kunnen doen: de kokosmelk op laag vuur zetten en een kaneelstokje erin doen zodat je een nog intensere smaak krijgt.

Zin in het lekkerste kaneelijs? Ga lekker zelf aan de slag met onderstaande recept!

zelf kaneelijs maken - recept

Kaneelijs maken met maar 3 ingrediënten

Kaneelijs maken met maar 3 ingrediënten

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 5 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde kokosmelk (320 gram)
  • 250 ml kokosmelk met een hoog vetpercentage (bijvoorbeeld Faitrade original of Go Tan biologisch)
  • 1 tl gemalen kaneel

Benodigdheden

  • ijsmachine
  • staafmixer + beker

Instructies

  1. Meng de kokosmelk en de gecondenseerde kokosmelk met behulp van de staafmixer (zodat je geen klontjes krijgt), Roer hier de kaneel doorheen.
  2. Zet het mengsel minimaal 10 minuten in de koelkast of tot het ijskoud is.
  3. Koel je ijsmachine voor (indien nodig) en giet het mengsel in de ijsmachine.
  4. Laat de ijsmachine 20-30 minuten draaien op het 'schepijs' programma.
  5. Bewaar in een afgesloten diepvriesbakje tot je het ijs serveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *