recept

Een heerlijke pompoen smoothie met wortel, dadels en een snufje kaneel. Wat mij betreft de ultieme herfst smoothie! Associeer jij smoothies alleen met warm weer? Dat hoeft echt niet, je kunt ze prima drinken als het wat kouder is. Neem dan groenten en fruit van het seizoen en serveer vooral niet te ...

recept

Deze aardappel frittata met courgette, kruiden, cheddar kaas en vegetarische ham is heerlijk als lunch of als tussendoortje. Of zelfs als borrelhapje! Je kunt het zowel warm als koud serveren. Door de geraspte courgette is de frittata heerlijk smeuig. Verder kun je er ook nog andere groenten aan toe...

recept

Op zoek naar een lekkere en voedzame ontbijtpap? Zoek niet verder, want ik heb het perfecte vegan ontbijtje voor je. Boordevol eiwitten en vezels. Quinoa ontbijtbowl Als je quinoa tot nu toe alleen voor hartige gerechten hebt gebruikt, dan staat je nog wat te wachten! Quinoa kan absoluut gebruikt ...

recept

Nu het buiten weer wat warmer wordt, ontbijt ik graag met een smoothiebowl. Het liefste met wat groenten erin, voor de extra vitaminen. Zo maakte ik laatst deze gezonde roze smoothiebowl met bieten. Echt een aanrader, en daarom deel ik het recept graag met je. Rode bieten smoothiebowl Naast dat de...

recept

Wie kent hem niet, de Egg McMuffin van McDonald's? De fast-food versie zit vol met allerlei ingrediënten die het snel minder smakelijk en ongezonder maken. Daarom heb ik een makkelijk, zelfgemaakt Egg McMuffin recept dat klaar is in een handomdraai - perfect voor een snel en lekker ontbijt! De M...

recept

Ik schreef al eerder over meer groenten eten bij bijvoorbeeld het ontbijt. Geïnspireerd daardoor en door het recept van Jamie Oliver, maakte ik zelf spinaziepannenkoeken. Die spinazie zorgt voor een mooie diepgroene kleur en natuurlijk extra vitamines! Wist je dat spinazie boordevol ijzer zit? Glu...

recept

Bloemkool pap, het klinkt misschien gek als ontbijt, maar als je het eenmaal hebt geprobeerd ga je dit vaker eten. Het is een gezond ontbijt waarbij je al meteen aan het begin van de dag lekker wat groenten binnen krijgt. Veel mensen eten te weinig groenten en mijn gouden tip om voldoende groenten t...

recept

Hoe geniaal is dit? Cinnamon buns, maar dan in minder dan 5 minuten. Ik hoor je denken: "hoe dan?" Door er een heerlijke mug cake van te maken. Ik was zelf enigszins sceptisch, want zou dan echt smaken als een cinnamon roll? Ik kan je verzekeren, dat doet het! Een ultiem verwenmoment deze cinnamon r...

recept

Heb jij weleens een açai bowl gegeten? De açai smoothie bowl is een gezond ontbijt boordevol fruit dat smaakt als een dessert! Gemaakt met açai puree, banaan, bessen en zuivelvrije melk. Zelf een açai bowl maken is heel makkelijk en erg lekker, kijk maar mee! Acai als superfood Deze paarse smo...

recept

Chiapudding is een dessert of ontbijt gemaakt van chiazaad. Een chiazaad pudding dus! Je kunt het zelf veel smaak geven en het fijne is, dat het nog gezond is ook. Ben je dus op zoek naar een lekkere en gezonde toetjes? Dan is dit een goede kanshebber! Chiazaad gezond Chiazaad heeft de afgelopen j...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

De Instagram volgers hebben deze waarschijnlijk al voorbij zien komen. Het superdeluxe ontbijt voor de echte pindakaasfans. Pindakaaswafels! Getopt met uiteraard pindakaas, maar ook warme frambozen en honing. Een lekker én gezond ontbijt waar je bovendien even op vooruit kunt. Kun je geen geno...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

We gaan morgen naar de kersthoofdgerechten, maar eerst: een verrassend en eenvoudig bijgerecht voor bij het hoofdgerecht. Ik ging voor bietenwafels, omdat ze toch wat groenten bevatten, ze hebben een leuk roze kleurtje en het is net weer even wat anders dan de reguliere aardappelkroketjes, rösti ro...

recept

In samenwerking met I-KOOK - Al eerder liet ik zien dat je met stoom heerlijke vegetarische dim sum kunt maken en dat je door middel van koken heel snel een lekkere pudding maakt. Vandaag laat ik je een recept zien wat je in de magnetron maakt. Ja, echt. 2 minuten in de magnetron en het is klaar. M...

recept

Deze repen zijn een fijn begin van de dag en zijn perfect voor als je haast hebt. Zelf heb ik ze meteen ingevroren per stuk zodat ik ze elke dag vers mee kan nemen. Ook als tussendoortje doen deze repen met blauwe bessen het goed. Het recept is, als je glutenvrije havermout gebruikt, volledig gluten...

recept

I'm back! Misschien had je het al door, maar de afgelopen maand ben ik niet actief geweest. Of nouja, ik had vooruit gewerkt, dus op de site was het gelukkig geen gehele maand stil. Achter de schermen echter heb ik de afgelopen maand niks blog gerelateerds gedaan, behalve af en toe een Instagram pos...

recept

Vaak zijn de ochtenden doordeweeks hier zo gehaast dat ik op kantoor ontbijt of dat het er soms gewoon helemaal bij inschiet. Heel slecht en dus heb ik me voorgenomen om weer beter te gaan ontbijten. Mijn ritueel met havermout heb ik nog wel, maar ik heb eigenlijk niet meer elke dag zin in havermout...

recept

Het idee voor deze chia pudding kreeg ik van de Amerikaanse blog 'How sweet it is'. Deze dessertjes zijn super kleurrijk en makkelijk om zelf te maken. Doordat er weinig suiker in zit, is het ook nog eens verantwoord genieten. Je kunt verder zelf kiezen of je zuivel of zuivelvervangers kiest en daar...

recept

Een burrito voor ontbijt? Really? In de VS is het een gebruik dat al langer bestaat. Waarom het een ontbijt burrito is? Omdat het elementen zijn die je normaal in een ontbijt zou kunnen eten, maar dan allemaal samen in één burrito. Nouja, het zijn vooral ingrediënten die je in een Amerikaans ontb...

recept

Vorig jaar zomer maakte ik ontbijtmuffins met blauwe bessen. Sinds die tijd maak ik geregeld ontbijtmuffins. Het is namelijk lekker makkelijk als je haast hebt. Je pakt er zo eentje mee uit de vriezer en kunt onderweg of waar je ook bent lekker genieten van je muffin. De muffin wordt gezoet met bana...

recept

Ik heb jullie al eerder verteld dat ik vaak voor ontbijt havermout maak. Dat doe ik altijd heel makkelijk: gewoon in de magnetron. Na 1.5 minuut is het dan klaar. Super simpel en snel :-). Wat ik vaak doe, is blokjes appel of peer in de havermout. Als ik er appel in doe, wordt het een soort appeltaa...

recept

Bircher muesli klinkt misschien heel hipsterig, maar het werd eigenlijk al eind 19e eeuw uitgevonden. De Zwitserse dokter Bircher-Brenner geloofde heilig in appels én geloofde dat het beter was om de muesli te laten weken. Anno 2016 is het weer helemaal hip. Je zit er namelijk lekker lang vol van e...

recept

Brood maken is zo leuk en vooral lekker! Er gaat wat mij betreft niets boven een zelfgemaakt brood. Als je een keukenmachine hebt, is het helemaal niet moeilijk om zelf een brood te bakken. Je gooit de ingrediënten erin en de machine doet bijna alles. Het lastigste is het wachten. Wachten terwijl h...

recept

Ik ben heel benieuwd hoe jullie ontbijten! Eén van mijn favorieten is nog steeds zelfgemaakte granola. Dat wissel ik doordeweeks af met havermout. Mijn zelfgemaakte granola is zo veel gezonder dan die uit de winkel! En natuurlijk ook veel lekkerder ;-). Meestal neem ik in bakje 1 yoghurt mee en doe...

recept

Ik had al een paar pogingen gedaan om bananenbrood (of 'banana bread', zoals dat ook vaak wordt genoemd) te bakken. En echt mislukt waren ze niet, maar toch waren de recepten elke keer nét niet goed genoeg om te delen. Maar nu jongens, nu heb ik een overheerlijk, smeuïg bananenbrood wat fris en li...

recept

Wat eten jullie altijd voor ontbijt? Bij mij is het doordeweeks 9 van de 10 keer 'overnight oats', oftewel havermout die je 's nachts koud laat wellen en de volgende ochtend koud opeet. Ideaal als je 's ochtends weinig tijd hebt. Het enige wat je 's ochtends nog hoeft te doen is de topping er overhe...

recept

Een gezonde lunch vinden, kan best lastig zijn. Ik schreef al eerder over gezond beleg, maar je kunt volgens mij nooit genoeg gezonde lunch inspiratie hebben, toch? Avocado en ei is echt een powercombinatie. Avocado zit vol goede vetten en eieren vol met onder meer eiwit. Ik kan je vertellen dat je ...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Sommige mensen houden ervan om te snoozen. Ik niet, ik houd van mijn slaap. Ik slaap liever lekker lang door en ben als mijn wekker gaat super snel en efficiënt. In minder dan 20 minuten ben ik de deur uit. Okay, mijn make-up doe ik in de trein. (En ik kan je vertellen dat dat af en toe gekke gezic...

recept

Hoe begin jij je dag altijd? Ik heb jullie al een aantal van mijn favoriete ontbijtjes laten zien. Meestal eet ik yoghurt met granola of havermout. Heel af en toe American pancakes. Maar wat ik ook erg lekker vind, vooral nu het weer wat warmer wordt, zijn de smoothies. Momenteel is dit mijn favorie...

recept

Het stond al een tijdje op mijn 'to-do'-lijstje, zelf lijnzaad crackers maken. Een collega vertelde dat hij zijn crackers altijd van water en gebroken lijnzaad maakt. Dat wilde ik ook weleens proberen! Makkelijk recept voor lijnzaad crackers Met het recept van mijn collega als basis ging ik aan de...

recept

Vriendlief is dol op muesli en wilde dan ook weten: hoe maak je het zelf? We maakten al eerder mueslirepen die een groot succes bleken, maar dat is toch net wat anders. Hij ging aan de slag en o, wat was het moeilijk om de oven dicht te laten. Het hele huis rook naar heerlijk verse muesli. Het is vo...

recept

  Pasen zit er weer op. Als het goed is heb je alle eieren gevonden om onaangename verrassingen later in het jaar te voorkomen.  Misschien ben je wel land en stad afgereisd voor verplichte familiebrunches of ben je nu aan het bijkomen van een overkill aan chocolade paaseitjes. Elk familie k...

recept

Een van mijn favoriete tentjes in Utrecht is Yoghurt Barn. In deze 'schuur' kun je diverse soorten yoghurt krijgen met exotische en vooral lekkere toppings. Wat ik altijd neem tijdens een bezoekje aan Yoghurt Barn is de hangop. Hangop is een dikke en milde yoghurt en wordt gemaakt van magere yoghurt...