Bloemkool pap (heerlijk en gezond ontbijt!)

  • voor 1 persoon
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Bloemkool pap, het klinkt misschien gek als ontbijt, maar als je het eenmaal hebt geprobeerd ga je dit vaker eten. Het is een gezond ontbijt waarbij je al meteen aan het begin van de dag lekker wat groenten binnen krijgt. Veel mensen eten te weinig groenten en mijn gouden tip om voldoende groenten te eten dagelijks is om het goed over de dag een te spreiden. Dus bij de lunch tomaatjes, sla en komkommer (of een lekkere goedgevulde salade!). Tussendoor snackpaprika's, wortel met hummus etc. En dus bij het ontbijt ook groenten.

Bloemkool pap met toppings

Nu kan ik me voorstellen dat je niet een heel uitgebreid ontbijt wil met gebakken groenten, eieren en meer. Dus dan is deze bloemkool pap ideaal. Het lekkerste is 'ie koud. Laat hem even afkoelen op het aanrecht en zet daarna in de koelkast. Top hem vervolgens met wat je lekker vindt. Ik topte hem met plantaardige vla die laag in suiker is en vers fruit. Je kunt ook gaan voor (plantaardige) yoghurt, granola, fruitspread. De keuze is reuze!

En voor wie het zich afvraagt: nee, ik vind het niet naar bloemkool smaken. De bloemkool zorgt alleen voor een lekkere bite en dus voor een gezond ontbijt wat ook nog eens heel lekker is. Probeer het maar eens.

Bloemkool pap (heerlijk en gezond ontbijt!)

Bloemkool pap (heerlijk en gezond ontbijt!)

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 90 gram bloemkoolrijst
  • 25 gram havermoutvlokken (optioneel - laat achterwege en verminder de melk iets voor koolhydraatarm)
  • 2 el pindakaas (of amandelpasta)
  • 1/2 tl chiazaadjes
  • 1 tl cacao
  • 1 el maple syrup
  • 130 ml plantaardige melk (meer indien gewenst)
  • toppings naar keuze (zie intro)

Benodigdheden

  • steelpan

Instructies

  1. Doe de bloemkoolrijst met de chiazaadjes, cacao, maple syrup en melk in de pan. Kook gedurende circa 5-7 minuten. Wil je wat minder bite en een gladdere structuur? Kook dan wat langer.
  2. Roer tot slot de pindakaas er doorheen. Laat de pap afkoelen op het aanrecht en zet in de koelkast of eet het warm met bijvoorbeeld warm fruit erop.
  3. Doe in een glas of kom en top met toppings naar keuze. Als je het koud eet, kun je het toppen met (plantaardige) yoghurt of vla met wat verse fruit. Lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *